Kıyıdan balık avı hassasiyet ve aksiyon sorunu.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İzmirAv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

İzmirAv

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhaba herkese merhaba bi konu hakkinda yardiminizi isteyecektim.
Suan 3m teleskobik kamis kullaniyorum neredeyse aksiyonu hic hissetmiyorum gecen gun yemi kontrol ettigimde baligin takildigini gordum ve kamisi degistirmeyi dusunuyorum amacim aksiyonu yasamak 2.70 yuksek atarli spin alip yemli atsam nasil olur ? 420 surf almadim diye pisman olurmuyum ?

Hibrit uçlu kamislar bakmanız gerekir, spin kamış ile yemli bir yere kadar götürür. Bu sebeple; 4.20 güzel bir surf kamış edinip, keyfinize bakabilirsiniz. Bütçe belirtirseniz, arkadaşlarda bilgi birikimiyle katkı sağlayacaktır.

420 surf kamisla spinde alacagim hassasiyeti alabilirmiyim peki baligin kafa atisini hissetmei gibi ?

Spin ya da lrf ile hissiyatı karıştırmamak lazım tabi ama yemi tirtiklamasini vs. hibrit kamışlar daha iletir, sizde hissedebilirsiniz. Ayrıca; ip misina ile makineyi kombinlerseniz, hissiyatı arttirirsiniz

Ayni sebepten bende muzdaripim. Yemli avlar icin 3.50 teleskobik bir kamis aldim. Kamis demeye bin sahit bildigin sopa. Hissiyat sifir. Bu yuzden avlarimda shimano fx 270 14-40 atarli kamisimi da yanimda götüruyorum. Bir bakmisim yemli avda sadece shimanoyu kullaniyorum. Makinemde ince 8x ip misina var. Hissiyati cok iyi. Kucuk vuruslari aninda hissediyorum. Ama kamis spin kamis. Bunun icin uretilmemis. Bir defa ucunu kirdim. Yemli avlarimda kullansamda, kamis bunun icin tasarlanmadigini hissettiriyor. Narin. 30 gr kursun kullanmak zorunda kaliyorum. Buda dalgali ve akintili havalarda kursunun gezinmesine neden oluyor. Sonra takiliyor. 420 hibrit uclu bir surf kamis almaya karar verdim. Bu kamislar minimum 3000 4000 tl den basliyor. Ona uygun bir makine misinayida eklesem 7000 8000 tl yi buluyor. Su an buna butcem uymadigi icin spin kamisla devam.

Ayni sebepten bende muzdaripim. Yemli avlar icin 3.50 teleskobik bir kamis aldim. Kamis demeye bin sahit bildigin sopa. Hissiyat sifir. Bu yuzden avlarimda shimano fx 270 14-40 atarli kamisimi da yanimda götüruyorum. Bir bakmisim yemli avda sadece shimanoyu kullaniyorum. Makinemde ince 8x ip misina var. Hissiyati cok iyi. Kucuk vuruslari aninda hissediyorum. Ama kamis spin kamis. Bunun icin uretilmemis. Bir defa ucunu kirdim. Yemli avlarimda kullansamda, kamis bunun icin tasarlanmadigini hissettiriyor. Narin. 30 gr kursun kullanmak zorunda kaliyorum. Buda dalgali ve akintili havalarda kursunun gezinmesine neden oluyor. Sonra takiliyor. 420 hibrit uclu bir surf kamis almaya karar verdim. Bu kamislar minimum 3000 4000 tl den basliyor. Ona uygun bir makine misinayida eklesem 7000 8000 tl yi buluyor. Su an buna butcem uymadigi icin spin kamisla devam.

Bende bu konuyu dusunuyorum bir butce ayirdim sizinki gibi spin kamis alip aksiyonu hissetmekmi yoksa 420 alip uzaga atip beklemekmi kafam iyice karisti. 420 kullananlar genelde yasli insanlar oltayi atip oylece beklemek bana sıkıcı geliyor spinde en fazla 270 oluyor baya kisa kamis yakinda balik aramak ne kadar verimli olur dusundurucu

Bende bu konuyu dusunuyorum bir butce ayirdim sizinki gibi spin kamis alip aksiyonu hissetmekmi yoksa 420 alip uzaga atip beklemekmi kafam iyice karisti. 420 kullananlar genelde yasli insanlar oltayi atip oylece beklemek bana sıkıcı geliyor spinde en fazla 270 oluyor baya kisa kamis yakinda balik aramak ne kadar verimli olur dusundurucu
Şöyle; İzmir taraflarında av yapıyorsun, şanslısın. Bu konuyla alakalı çok sayıda YouTube içerik üreticisi var. Yine bir içerik üreticisi; yakını spin kamisla deniyor, mesafeyi 4.20 kamışla deniyordu.

Kullanmadığım ama çevremde iyi yorumlar duyduğum çok yüksek atarlı olmayan, captain 1525 kamış hibrit ucluydu sanırım, ona bakıp araştırabilirsiniz. Bütçe meselesi olduğu için en uygun olani belirttim, ucu hibrit olması lazımdı yine bakmanız uygun olacaktır.

Back