kıyıdan kaşıkla lüfer avı

abi bu verdiğin bilgi benim için altın değerinde inan bana.Allah senden razı olsun.ne yapsam da hamsi balığının oltadan düşmesini engellesem diyordum ben de.çok teşekkür ederim
Malzemecilerde bu iş icin lastik misine satılıyor hamsiyi onunla sararsan sorunun çözülür heralde

kaşıklardaki iğneler kalitesiz ucuz rapalada dahi hemen iğneleri kaliteli iğneyle değiştiriyoruz ucuz iğneler hem kalın hemde çabuk körleşiyor balık vursa dahi damağa geçmediğinden en çokta kıyıda sudan çıkarken çırpınıp kurtuluyor

Dun aksam basima geldi iste, tam sudan alirken kurtulup hop suya keske degistirseydim🙁

Ben de simdi geldim.7 baliktan 1 tanesi gordu kovayi.simdi acik yer bulabilirsem saglam igne alicam

kaşık tek iğnelidir kaçma oranı daha fazla olablir

owner ve fudo marka güzel iğneler var en azından buralarda onlar bulunuyor sizin bulunduğunuz şehirlerde başka markalarda vardır değerlendirin bence

İğne olarak vmc perma stell iğne kullanın. Owner da düşürüyor.
Vmc de balık direk çakılıp üstünde kalıyor.

Bir yerlerde okumuştum lüfer için olan üçlü iğne levreği alamıyormuş. Levrek için olan da lüferi tasmalayamıyormuş. Lüfere göre olan üçlünün iğneleri hafif içe bakık oluyor. Gerçi çoğu kaşık tek iğneli ve lüfere uygun oluyor. İçe doğru derken circle değil. Sonuçta kaşıkta tek üçlü var. Rapala gibi 2-3 tane değil. Onun için yakalama şansı rapaladan daha az. Fakat meradaki balığa göre iğneyi değiştirirseniz şansınız artar.

Back