Kıyıdan Levrek Avı Hakkında Soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fresnel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fresnel

Üye
Tepki
45
Ödül
23
selamlar,sorum şu, ben henüz acemiyim, eskihisar da tam da fribotların yalova ya gittiği ve geldiği limanda, vapurların dibine kadar rapala atan , oradan levrek alındığını söyleyen bir abi gördüm, biraz sohbet ettik, o gün balık alamadı ve gitti fakat bir arkadaşı 2 hafta önce 2,5 kg levrek almış oradan, o gürültü de levrek olur mu? arabalı vapurların biri gidip biri geliyor, kalkan vapur ve gelen vapur arası en fazla 4,5 dakikadır.böyle yüksek seslerin olduğu yerde levrek avı yapılabilir mi?

Vapurların peşine olta atan hatta özellikle vapurları bekleyenleri duymuştum. Oradaki mesele gürültü değil de vapurun yarattığı girdap. Liman giriş çıkışlarında pervaneler yüksek güçte çalışırken ve dip de sığ olduğu için aşağısını hep karıştırır dipte girdap yapar, haliyle bu da balığı çeker. Şöyle bir örnekle açıklasam daha iyi anlaşılacaktır, denizde yüzerken ayağınızla kuma vurduğunuzda hemen balıklar o kum bulutuna üşürür dikkat ettiyseniz. O misal işte vapurun dip karıştırmasına da levrekler geliyor demek ki. Yalnız merada varsa mırmır, karagöz da gelir o girdaba.

çok teşekkürler değerli yorumunuz için , bunlar benim hiç bilgim olmayan konular, düşünceleriniz benim için önemli.Biraz da yotube da kıyıdan levrek avı videolarına bakmak istedim, orada levrek avı ile ilgili video yüklemiş ve bu konuda tecrübesi olan bir abinin videosuna yorum yazarak sordum aynı soruyu, cevap vermiş sağolsun, ben denemeni tavsiye ederim vapurların gelip gittiği limanlar, mendirekler denenmelidir demiş, demek ki deneyeceğiz biz de☺️

aynen öyleymiş, çeşitli videolarda gece avının silikon rengi gündüz havanın silikon rengi, bulanık sular, berrak sular için renkler ne olmalı, silikonun büyüklüğü vs gibi şeyler izliyorum, gerçi izlemek bir yere kadar, bu disiplinde avlanan kişilerle ava çıkmadan tek başına levrek yakalamak pek mümkün olmayacaktır diye düşünüyorum,bedenler ne kadar olacak, ekstra ağırlık gerekecek mi, silikon ne kadar derinden gelmeli, su üstü mü yapılmalı vs vs.. benim balık avı bilgim sörf kamışla yemli çinekop lüfer avından ibaret,beden, köstek vs bilgim sadece o av için .spin kamış ve sahteler farklı bir dünya,bakalım bir şeyler yapabilecek miyim, tekrar teşekkür ederim hayırlı geceler olsun

Oralarda cogu balik olur. Arkadas da cevaplamis. Canakkale feribot iskelelerinde de avlanan coktur. Feribotlar dipteki herseyi kaldirdi icin yemler havaya kalkar ve baliklar buraya gelir. Avci baliklar da buraya diger baliklari avlamak icin gelirler.

O kayaların üzerinde yer kapabilenler kıyıdakilere oranla çok daha şanslılar.
Kayalıklardan feribotun oraya doğru silikon atarak denemeler yaparsan levrek denk gelecektir.

Oralarda cogu balik olur. Arkadas da cevaplamis. Canakkale feribot iskelelerinde de avlanan coktur. Feribotlar dipteki herseyi kaldirdi icin yemler havaya kalkar ve baliklar buraya gelir. Avci baliklar da buraya diger baliklari avlamak icin gelirler.
teşekkür ederim

Her zaman olan alışılagelmiş gürültüden bir şey olmaz balık alışıktır o merada aynı sesleri duymaya diye düşünüyorum.Tabi levreğin ilacı silikon özellikle ragot tarzı top arkası veya jighead takılmış dalarlı ragot

Back