Kıyıdan Yemli Avlar için Surf Kamış

Gokhan7474

Yeni Üye
Tepki
25
Ödül
15
Merhaba Değerli Hobidaşlar,

Karadeniz bölgesinde avlanıyorum. Avlarımda en çok 50-75 gr kurşunlar, bazen de çok dalgalı zamanlarda 100 gr kurşun kullanıyorum.
Bu günlerde bölgemde çinekop sezonu başlamak üzere. Yemli (zoka ile) Çinekop, Sarıkanat, Lüfer avları için geçen yıl kullandığım "Kudos Green Face 420 cm (80-180 gr)" kamışım kırıldığı için yeni bir teleskopik veya 3 parça surf kamış almak istiyorum . Bu kamışı sadece yemli çinekop avlarında kullanacağım. Çapari vs. diğer stiller için kullanmayacağım. Kamışta aradığım özellikler;

-Balık vuruşu esnasında sert tasmalama yapabilmeme olanak sağlaması. (kamışın fazla yumuşak olmaması, tasmalama sırasında fazla esnememesi)
-Uzak atışlar konusunda yeterli olması
- Tasmalama yaptıktan sonra kamışı elimde tuttuğum zaman en azından balığın yakalanıp yakalanmadığımı anlayabileceğim kadar hassas olması.

Araştırmalarım sonucunda aşağıdaki bir kaç kamış arasında kaldım:

*Daiwa Crosscast 420cm 150gr Tele Surf Kamışı

*Daiwa Shorecast 420cm 150gr Teleskopik Surf Kamış

*Shimano Sonora Ax 4,20m 150g 5pc Tele Surf Olta Kamışı

*Albastar Trachurus 420 Cm 100-250g

*Albastar Battle 3252 Surf Olta Kamışı 420CM 100-250g

Araştırdığım kamışların içinde yukarıda belirttiğim disipline uygun bir kamış var mı bilmiyorum. Bu konuda siz değerli ustalarımın önerileri bekliyorum. Saygılarımla.

Merhaba Değerli Hobidaşlar,

Karadeniz bölgesinde avlanıyorum. Avlarımda en çok 50-75 gr kurşunlar, bazen de çok dalgalı zamanlarda 100 gr kurşun kullanıyorum.
Bu günlerde bölgemde çinekop sezonu başlamak üzere. Yemli (zoka ile) Çinekop, Sarıkanat, Lüfer avları için geçen yıl kullandığım "Kudos Green Face 420 cm (80-180 gr)" kamışım kırıldığı için yeni bir teleskopik veya 3 parça surf kamış almak istiyorum . Bu kamışı sadece yemli çinekop avlarında kullanacağım. Çapari vs. diğer stiller için kullanmayacağım. Kamışta aradığım özellikler;

-Balık vuruşu esnasında sert tasmalama yapabilmeme olanak sağlaması. (kamışın fazla yumuşak olmaması, tasmalama sırasında fazla esnememesi)
-Uzak atışlar konusunda yeterli olması
- Tasmalama yaptıktan sonra kamışı elimde tuttuğum zaman en azından balığın yakalanıp yakalanmadığımı anlayabileceğim kadar hassas olması.

Araştırmalarım sonucunda aşağıdaki bir kaç kamış arasında kaldım:

*Daiwa Crosscast 420cm 150gr Tele Surf Kamışı

*Daiwa Shorecast 420cm 150gr Teleskopik Surf Kamış

*Shimano Sonora Ax 4,20m 150g 5pc Tele Surf Olta Kamışı

*Albastar Trachurus 420 Cm 100-250g

*Albastar Battle 3252 Surf Olta Kamışı 420CM 100-250g

Araştırdığım kamışların içinde yukarıda belirttiğim disipline uygun bir kamış var mı bilmiyorum. Bu konuda siz değerli ustalarımın önerileri bekliyorum. Saygılarımla.
Battle yumuşak bir kamış. Yani hafif rüzgarda bile balık mı vuruyor tribine sokacak kadar yumuşak ancak hafifliği nedeniyle kullanışlı ve muazzam. Trachurus'ta ona yakındır diye tahmin ediyorum. 420 si var mı bilmiyorum ama Daiwa Samurai 70-150 ye bir göz atmanızı tavsiye ederim. Gezer halkası olmayan teleskopik bir kamış.

Battle yumuşak bir kamış. Yani hafif rüzgarda bile balık mı vuruyor tribine sokacak kadar yumuşak ancak hafifliği nedeniyle kullanışlı ve muazzam. Trachurus'ta ona yakındır diye tahmin ediyorum. 420 si var mı bilmiyorum ama Daiwa Samurai 70-150 ye bir göz atmanızı tavsiye ederim. Gezer halkası olmayan teleskopik bir kamış.
Daiwa Samurainin 70-150gr atara sahip 390 cm seçeneği var. Daiwa kamışların genelde sert bir yapısı oluyor. Her ne kadar sazan kamışı olarak geçse de iyi seçenek olabilir. Değerlendirmeniz için teşekkürler

Kastettiğin Daiwa Samurai değil ise, Trachurus 4.20, bilgine.
Bunu çekeyim derken 1 haftalık yeni telefonum düştü, ekranı çatladı. Hay Bedri seni!!! 🙂 🙂 🙂

Kastettiğin Daiwa Samurai değil ise, Trachurus 4.20, bilgine.
Bunu çekeyim derken 1 haftalık yeni telefonum düştü, ekranı çatladı. Hay Bedri seni!!! 🙂 🙂 🙂
Geçmiş olsun. Daiwa samurai nin 420 si var mı bilemiyorum demek istedim. Trachurus battle ile aynı karakterde olabilir demek istemiştim.

Ustam trachurusun sertliği nasıl? Yemli avlar için uygun olur mu?

Bu yaz Ege'de 57 gün geçirince bu kamışı deneme fırsatım 2-3 gece oldu olmadı. Sen çapari ile av yapmayacağını vurgulamışsın. Bu bağlamda hayatımda sayı olarak tuttuğum en fazla çipura, mırmıra vesile olan , 75 Gram, nadiren de 100 Gram ile atış yaptığım 'aşkım' hüviyetindeki kamışa da göz atmanı öneririm.

Albastar Tango

Daiwa Powermesh Long Cast 420 cm 70-150 gr Surf Kamış
Tubular Uç
KAMIŞ UZUNLUĞU ( cm)420 cm
PARÇA SAYISI3 Parça
KAPALI UZUNLUK (cm)147 cm
KAMIŞ AĞIRLIĞI (gr)446 gr
HALKA SAYISI9 Adet
KAMIŞ AKSİYONU (gr)70 - 150 gr
AV DİSİPLİNİSurf Avı

Yaptığım araştırmalar sonrasında yukarıdaki kamışı almaya karar verdim. 3 parça olması, hafif olması ve atar aralığının istediğime yakın olması bu kararı vermemde etkili oldu. İnşallah doğru karar vermişizdir.

Back