Kıyıdan yemli makina - karar veremedim.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alptekin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

alptekin

Yeni Üye
Tepki
51
Ödül
15
Öncelikle tekrardan merhaba sevgili üstadlar , ben forumdan tekseker. Facebook bağlantı sorunu nedeniyle önceki hesabıma giremiyorum , hamdi abi sağolsun bir kaç ayar çekti bundan sonra böyle devam edeceğim. Belki forumdaki makina konularının hemen hemen hepsini okudum lakin anlayamadığım anlamakta zorlandım konular oldu.

Makinayı Aydın - Didim'de yaşlı amcalarla beraber limandan klasik dip oltası atmak için kullanacağım arada sandalye masa alıp kumsallara akacağım , çupra levrek ne denk gelirse artık , kendimce bir kaç tane makina beğendim bunlar sırasıyla . 2 takım yapmak istiyorum , eğer en ucuzları işimi görürse bir tane ucuz bir tanede biraz daha üst düzey makina almak istiyorum .

• SHİMANO ACTIVE SURF > (link)
  • SHİMANO SUPER AERO SPIN JOY> (link)
  • SHİMANO SUPER AERO SURF LEADER CI 4 + 35 > (link)
  • DAİWA WINDSURF 35 > (link)
Gelelim asıl soruya sanırım bunlarda kalama sistemi yok yada var ben bilmiyorum , yada kafayı değiştirip kalamalı olarak kullanma şansımız varmıdır ? Yada benim yapacağım avda kalama gerekli olur mu ? Bu makinalardaki yazan drag kuvvetine ulaşıncamı makina misina salmaya başlıyor ? Mesele ufak balık geldi diyelim doğal olarak kalamaya ihtiyaç olmuyor , sonra bir x balık geldi ve bu balık örneğin 10kg drag kuvveti olan makinaya 11 kg kuvvet uylayıncamı misina almaya başlayacak.

Mrb Ekonomik ve yedek parca olarak sıkıntı çekmeyeceğiniz 2nci el temiz
(link)
Yazdığığnız makinalardan ilk sıradaki acticesurf derim ,lakin bu makinayı @shimano başkanın kullanıp beğendiği makinadır .
Ben sizin yerinizde olsam hem sıfır hem okonomik okuma ceymer 65 alırım surf makina değil ama her türlü işinizi görür .Rastgele 🙂

Yaşlı amcalarla limandan dip takılacaksan ucuz bir makina alın fazla para vermeye gerenk yok okuma ceymanda olu sahilden uzak atış yapıp çupra vs. içinde 2017 model fliegen sd derim

olay sadece kıyıdan yemli ise avanger 40b'yle bile lüfer aldım ama biraz hızlı sarmak gerekti 🙂 sonuçta 50-55 kafa ve üzeri herhangi bir makina ağır da olsa olur çünkü beklemelide at çek çalış didin derdiniz yok 👍

İkinci el satış bölümünde @EnBiYa Abi'nin sattığı Vega Oceana makineye de göz atabilirsiniz. Sizi üzmeyecektir diye düşünüyorum.

Yaşlı amcalar diyorsun ayıp sana 🙂 bende haftanın 3 4 günü oradayım yaşım 32.ben aldığım takımı yazayım hem Surf için hem de kıyıdan yakın avlar için kullanılabilir.kamış okuma carbonite 360 80-150 atar kamış okuma cxt ceymar 55 makine.boyunu bilerek fazla uzun almadım Çünkü çok uzak atış derdim Yok 60 70 metre benim gözlemlediğim çipura vb avlar için yeterli.ip misina ile daha da uzağa atabileceğimi düşünüyorum.bu işlerden anlamam Yeni yeni alışıyorum sadece fikir edinebilirsin diye yazayım dedim.ben bayağı araştırdım çünkü.bugün kargo gelecek diye umut ediyorum 5 gündür gelemedi 🙂

Yaşlı amcalar diyorsun ayıp sana 🙂 bende haftanın 3 4 günü oradayım yaşım 32.ben aldığım takımı yazayım hem Surf için hem de kıyıdan yakın avlar için kullanılabilir.kamış okuma carbonite 360 80-150 atar kamış okuma cxt ceymar 55 makine.boyunu bilerek fazla uzun almadım Çünkü çok uzak atış derdim Yok 60 70 metre benim gözlemlediğim çipura vb avlar için yeterli.ip misina ile daha da uzağa atabileceğimi düşünüyorum.bu işlerden anlamam Yeni yeni alışıyorum sadece fikir edinebilirsin diye yazayım dedim.ben bayağı araştırdım çünkü.bugün kargo gelecek diye umut ediyorum 5 gündür gelemedi 🙂
10 numara ekipman, boğaz dışında her yerde iş yapar

Back