Kıyıdan zargana bırakması nasıl olmalı?

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Tepki
6,286
Ödül
113
Hep siz mi soracaksınız 🙂 Arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittiğim yeni mera zargana cenneti 🙂 Doğal olarak ilk aklıma gelen canlı zargana bırakmak oldu... Zargananın uzun süre canlı kalması için iğnelere nasıl takılmalı... Hedef balık kofana olacak... Çelik tel şart sanırım... Zargana ile bırakma yapan yada yapanı görenler varsa ve bilgilendirirse sevinirim... Şimdiden teşekkürler... Ölüyü dürüyü öptün gözü kofanayamı diktin dediğinizi duyar gibiyim 🙂

Abi geçenki videolardaki kofanalara kafayı taktın galiba 🙂
Geçen yıldan beri takipteyim Fatih... Hatta geçen yıl bir kaç defa zargana denemesi yaptım avlandığım bölgede yoktu yakalayamadım.... Şimdi gittiğim mera fena.... Sayısız takip sayısız vuruş vardı 🙂 Tabiki yakalama olayıda çözüldü 🙂 Aynı zamanda bu bölgenin kofana yaptığını da duymuştum... Mevsimi konusunda bilgim yok... Ömrümüz olursa zamanımız çok onuda öğreniriz 🙂

Hep siz mi soracaksınız 🙂 Arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittiğim yeni mera zargana cenneti 🙂 Doğal olarak ilk aklıma gelen canlı zargana bırakmak oldu... Zargananın uzun süre canlı kalması için iğnelere nasıl takılmalı... Hedef balık kofana olacak... Çelik tel şart sanırım... Zargana ile bırakma yapan yada yapanı görenler varsa ve bilgilendirirse sevinirim... Şimdiden teşekkürler... Ölüyü dürüyü öptün gözü kofanayamı diktin dediğinizi duyar gibiyim 🙂

Abi Kuşadası merkezde canlı zargana ile kofana ve akya yakalanan video izlemiştim yanlış hatırlamıyorsam aşağıdaki linkteki kişi, bir videosunda da nasıl yaptığını anlatıyordu.
(link)

Abi ben bu sistemle av yapıyordum spinden önce. Bildiğim kadarını anlatayım; Hatay bölgesine tek gagalı olan ve diğer bölgelerde ibikli vs diye bilinen balığa zargana diyoruz ancak bazı bölgelerde çift gagası olan balığa Zargana deniyor. Ben tek dalgalı olan balıkla bu avı yapıyordum. Önce Zarganayı zarar vermeden kıyıya almak gerekiyor. Daha sonra 50 mm 200 veya 300 metre misinemize yaklaşık 50 cm Çelik ucuna bağladığımız üçlü kancayı balığın sidikliğine hafifçe iliştiriyorum daha sonra da yavaşça suya bırakıyorum. Takımda balığın nereye gittiğini görebilmek için takım bedenine iğneden yaklaşık 10 mt gerisine beyaz köpük iliştiriyorum ki balık kıyıdan uzaklaşmıyorsa taş atıp balığın ileri gitmesini sağlıyorum bundan sonra beklemeye başlıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Abi ben bu sistemle av yapıyordum spinden önce. Bildiğim kadarını anlatayım; Hatay bölgesine tek gagalı olan ve diğer bölgelerde ibikli vs diye bilinen balığa zargana diyoruz ancak bazı bölgelerde çift gagası olan balığa Zargana deniyor. Ben tek dalgalı olan balıkla bu avı yapıyordum. Önce Zarganayı zarar vermeden kıyıya almak gerekiyor. Daha sonra 50 mm 200 veya 300 metre misinemize yaklaşık 50 cm Çelik ucuna bağladığımız üçlü kancayı balığın sidikliğine hafifçe iliştiriyorum daha sonra da yavaşça suya bırakıyorum. Takımda balığın nereye gittiğini görebilmek için takım bedenine iğneden yaklaşık 10 mt gerisine beyaz köpük iliştiriyorum ki balık kıyıdan uzaklaşmıyorsa taş atıp balığın ileri gitmesini sağlıyorum bundan sonra beklemeye başlıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler Köpük olayı güzelmiş.. Son bir bilgilendirme daha isteyeceğim... Misinanın batmasına engel olmak için misinaya vazeli türü bir madde sürüyor musunuz?

İşin bir de şu tarafı var Abdullah..
Zargana etrafta bol bol çıkıyorsa o merada yırtıcı balık da yok demektir.. 🙂
En azından İstanbul'da öyle..
Burada lüfer avlarken zarganayı bir bölgeden yakalayıp lüfer için başka bir yere gidiliyor..
Tabii avcılık tekneyle ve uzun lta düzeneği ile yapılıyor.

Eğer lüfer kofana sürüsü görürsen su üstü yemler, özellikle de popper en temiz seçenekler..

Abdullah bey,
5 veya 6 numara üçlü iğnenin ucuna 25 veya 30 cm kadar çelik tel bağlayıp telin diğer ucuna küçük ve sağlam bir fırdöndü bağlayınız. Kamış dan gelen ince ve kaliteli sağlam ana misinayı bağlayınız. Daha sonra da iğneyi canlı zargananın kuyruğuna yakın olan sırt yüzgecinin üst tarafına takıp canlı zargana' yı denize salın belli bir süre açıldıktan sonra makinenin telini kapatın. Eğer merada kofana veya lüfer var ise kesinlikle alırsınız.
Rastgelsin.

Back