Kocaeli'den Selamlar

Hoş geldin Atalay
Zaman spin takıma uygun değil. Sonbaharda Lüfer zamanını beklemen gerek.
Lrf ile uygun meralardan kıyıdan Eşkina, Karagöz, İskorpit, istavrit gibi balıkları avlayabilirsin.

teşekkür ederim. Aslında kafamda şöyle bir soru var size sorayım . Lrf takımımda 4x markasını bilmefiğim bir ip sarılı o şekilde hediye edildi . Fakat lider misina yok ucunda. Bu lider konusu şart mı acaba ?

teşekkür ederim. Aslında kafamda şöyle bir soru var size sorayım . Lrf takımımda 4x markasını bilmefiğim bir ip sarılı o şekilde hediye edildi . Fakat lider misina yok ucunda. Bu lider konusu şart mı acaba ?

Şart değil ama FC misinadan lider olsa daha sağlıklı olur.

Bence lider misina şart FC yada mono farketmez balık tutma sayısında pozitif yada negatif etkisini bir tarafa bırakarak , lrf de istavrit dışında balık ararken genelde dipte geziyoruz ve jighead in dibe takılma ihtimali de çok fazla oluyor geçenlerde bir wp grubunda arkadaşlardan birinin söylediği söz çok hoşuma gitti `` Lrf de tecrübe suda bıraktığın jighead kadardır 😀 ''
İpin çeker değerinin altında bir lider kullanmak ipi koruyacaktır , takılma durumunda liderden koparak ip sağ salim gelecektir..

Yani şöyle olur mu peki tekrar tavsiye ve desteğinizi rica edeceğim okuyan arkadaşalar.

daiwa prorex rc leader super soft fluoro carbon misina 0.14

ryuji x8 ip 0.06

bu ikisini kombinlesem?

Merhaba,

0.06 8x Ryuji ipinizin çekeri 4 kg. Hedef balığınıza göre prorex liderden 0.14-0.16-0.18 ve 0.20 kalınlıklarını seçebilirsiniz.ryuji çeker.jpgProrex çeker.jpg

Lider kaç olmalı peki 0.06 ip için ? Kocaeli körfezde avlanacağım ve hedef balığım yok ne alabilirsek burdan artık genelde istavrit avlanılıyor

yeni olduğum için aslında şunu merak ediyorum lider kalınlığı ip kalınlığına göremi değişiyor ? Mesela ip kalınlığına göre değişmiyor av a göre değişiyorsa ozaman 0.06 ip e ben her ölçüde lider takabiliyorum

yeni olduğum için aslında şunu merak ediyorum lider kalınlığı ip kalınlığına göremi değişiyor ? Mesela ip kalınlığına göre değişmiyor av a göre değişiyorsa ozaman 0.06 ip e ben her ölçüde lider takabiliyorum
Şimdi lider kullanımının bir kaç amacı var. Kısaca değinecek olursak; 1-)Görünmezlik yüzünden daha avcı olması. 2-)Kopmaları önlemek adına şok emici olması ( shock leader). 3-) Bu benim lider kullanmama vesile olan ip misinamı koruma amaçlı ( koparsa lider kopsun ipim eksilmesin)

Sorunuza gelince her ikisi de etkendir. Lider ve ip arasında aşırı kalınlık farkı olursa zaten düğüm atmanızda o düğümün tutması da çok zorlaşır.

Benim sizde verdiğim tavsiyede ipinizin çekeri 4 kg olduğu için 4 kg altındaki tüm liderleri kullanabilirsin yazıyor. Söz gelimi ben olsam sadece istavrite atacağım bir günde 0.14 tercih ederken dip balığına atacağım gün 0.18-0.20 tercih edebilirim. Ben sadece tek lider kullanmak istiyorum derseniz ne en ince ne en kalın arada kalan bir kalınlık tercih edebilirsiniz. Bunlar kişisel tercihlerdir en doğrusu şudur öyle olmalı gibi genellemelere katılan bir insan değilim.

Şimdi lider kullanımının bir kaç amacı var. Kısaca değinecek olursak; 1-)Görünmezlik yüzünden daha avcı olması. 2-)Kopmaları önlemek adına şok emici olması ( shock leader). 3-) Bu benim lider kullanmama vesile olan ip misinamı koruma amaçlı ( koparsa lider kopsun ipim eksilmesin)

Sorunuza gelince her ikisi de etkendir. Lider ve ip arasında aşırı kalınlık farkı olursa zaten düğüm atmanızda o düğümün tutması da çok zorlaşır.

Benim sizde verdiğim tavsiyede ipinizin çekeri 4 kg olduğu için 4 kg altındaki tüm liderleri kullanabilirsin yazıyor. Söz gelimi ben olsam sadece istavrite atacağım bir günde 0.14 tercih ederken dip balığına atacağım gün 0.18-0.20 tercih edebilirim. Ben sadece tek lider kullanmak istiyorum derseniz ne en ince ne en kalın arada kalan bir kalınlık tercih edebilirsiniz. Bunlar kişisel tercihlerdir en doğrusu şudur öyle olmalı gibi genellemelere katılan bir insan değilim.
Çok teşekkürler bu yorum aslında beklentimi karşılamış oldu 🙏🏻

Back