KOLEKSİYONA YENİ EKLENEN 14 MAKİNE :) DENEME VOL.4

vallahi diğer saydığınız makineleri kullanmadım ama caretta kullanılabilir bir makine olmuş, benim için tek artısı hafifliği oldu yoksa yakın zamanda ultegra aldım lrf için. ben uyguna aldım birde normal fiyatı da yüksekmiş açıkçası hiç bakmamıştım, tanıtım amaçlı veriyorlardı takip ettiğim bir mezatta denk geldi, 800 900 lira altına aldım internetteki satış fiyatlarının. normalde o paraları verip denemezdim açıkçası.
ultegrayı 4300 tl ye aldığımda bu makineye bu para verilirmi diyordum. şimdi 6 7 binlere gelmiş fiyatı şaka gibi yahu.

bu paralara açıkçası denediğim makinelerin (100 e yakın) arasında ryuji enjoy 1000 deukio 1000 ve caretta 1000 ilk üçtedir .3üde 150 gramın altındalar. aji makinesine daha yakınlar tabi. (2000 likleri 160 170 gramla LRF ye daha iyi olur gibi geldi) ama mevcut üretim kaliteleri ve ülkemize girişteki anormal haraçlara rağmen F/P olarak başlangıç yada dediğiniz gibi yedek makine olarak uzun süre iş görür.
Abi selam. Bende Lrf başlamak istiyorum. Surfcasting sıktı biraz, ağır işçilik, takat kalmıyor artık. Başlangıç olarak bugüne kadar incelediklerinden hangi makineyi önerirsin. aslında burada yazmışsın ama 2000 lik alınırsa daha iyi olur demişsin. Yine burada yazdığınız makinelerin 2000 liklerini mi öneriyorsun favorin olarak.

Not: Kamış, ip, lider tavsiyelerine açığım 🙂) her türlü tavsiye alınır.

Abi selam. Bende Lrf başlamak istiyorum. Surfcasting sıktı biraz, ağır işçilik, takat kalmıyor artık. Başlangıç olarak bugüne kadar incelediklerinden hangi makineyi önerirsin. aslında burada yazmışsın ama 2000 lik alınırsa daha iyi olur demişsin. Yine burada yazdığınız makinelerin 2000 liklerini mi öneriyorsun favorin olarak.

Not: Kamış, ip, lider tavsiyelerine açığım 🙂) her türlü tavsiye alınır.
Selamlar. şimdi şöyle ki 2000 lik mevzusu ağırlığı 150 160 gram olan bazı makineler için geçerli . (yani kapsam dışı) incelemelerim tamamen tarafsız olarak yapılmış olup yatırım tavsiyesi değildir. 🙂

Başlangıç için ve LRF için diyorsan eğer 1000 lik max 1500 lük olmalı. ben nacizane 2 kısıma ayırdım incelemeleri 2000 TL altı ve 2000 TL üzeri diye ki olası bi LRF ye alışamama sevmeme durumu olursa en baştan az para boşa gitsin. (bu arada makine kaliteleri az çok birbirine yakın)

kudos light style 1000
wily torium 1000
captain hacker 1000
okuma scorpio 1000
bauer lampest 10
captain tiny 1500
pandora caridina 1000
remixon metalim 2000s (2000 lik gibi değil o yüzden yazdım)
bunlar 2000 tl altı (hatta bazıları 1500 tl altında olan makineler)

fujin tough 1000
okuma ceymar c2000a
balzer allegra 1800a (keşke bulabilsen)
deukio 1000 ambidextreus (temudan alabilirsin kolayca)(almalısında)
ryuji enjoy 1000s (alınmalı)
caretta claw 1000 (alınmalı) bunlarda 2000 tl nin azıcık üstü makineler.

tavsiyem şu olur anca sevip sevmeyeceğini bilemediğim için 1500 tl altındaki bi makineyle başla derim. (bu arada kötü makineler değil yanlış anlaşılmasın. belkide ayda bir ,15 günde bir gideceğin LRF de seni 1 seneden fazla idare edecek ürünler.)
kamış konusu biraz karışık bi durum bana göre ben hep kudos light styl 05-5 ve 1-7 gram kamışla deneme yaptığım için (haksızlık olmasın makinelere diye) elim çok alıştı 90 gramlık kamışa. çok pahalı kamışlarım var ama kullanmak pek içimden gelmiyor.
amma ve lakin. yine başlangıcı düşünürsek eğer fujin ya da okuma nın başlangıç kamışlarını alabilirsin. ryujiden uzak durmanı önerebilirim.

Selamlar. şimdi şöyle ki 2000 lik mevzusu ağırlığı 150 160 gram olan bazı makineler için geçerli . (yani kapsam dışı) incelemelerim tamamen tarafsız olarak yapılmış olup yatırım tavsiyesi değildir. 🙂

Başlangıç için ve LRF için diyorsan eğer 1000 lik max 1500 lük olmalı. ben nacizane 2 kısıma ayırdım incelemeleri 2000 TL altı ve 2000 TL üzeri diye ki olası bi LRF ye alışamama sevmeme durumu olursa en baştan az para boşa gitsin. (bu arada makine kaliteleri az çok birbirine yakın)

kudos light style 1000
wily torium 1000
captain hacker 1000
okuma scorpio 1000
bauer lampest 10
captain tiny 1500
pandora caridina 1000
remixon metalim 2000s (2000 lik gibi değil o yüzden yazdım)
bunlar 2000 tl altı (hatta bazıları 1500 tl altında olan makineler)

fujin tough 1000
okuma ceymar c2000a
balzer allegra 1800a (keşke bulabilsen)
deukio 1000 ambidextreus (temudan alabilirsin kolayca)(almalısında)
ryuji enjoy 1000s (alınmalı)
caretta claw 1000 (alınmalı) bunlarda 2000 tl nin azıcık üstü makineler.

tavsiyem şu olur anca sevip sevmeyeceğini bilemediğim için 1500 tl altındaki bi makineyle başla derim. (bu arada kötü makineler değil yanlış anlaşılmasın. belkide ayda bir ,15 günde bir gideceğin LRF de seni 1 seneden fazla idare edecek ürünler.)
kamış konusu biraz karışık bi durum bana göre ben hep kudos light styl 05-5 ve 1-7 gram kamışla deneme yaptığım için (haksızlık olmasın makinelere diye) elim çok alıştı 90 gramlık kamışa. çok pahalı kamışlarım var ama kullanmak pek içimden gelmiyor.
amma ve lakin. yine başlangıcı düşünürsek eğer fujin ya da okuma nın başlangıç kamışlarını alabilirsin. ryujiden uzak durmanı önerebilirim.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleri mutlak suretle dikkate alıcam. Diğer ve sanırım son sorum şu olucak İstanbul boğazında LRF iş yapar mı ? eğer çok kısıtlı zamanlarda yapılıyorsa (rüzgar, denizin durumu vs etkenlerden çok etkilendiği için) hiç uğraşmayayım. Sonuçta bi akdeniz değil boğaz lrf konusunda. ( Boğazda Hedef balıklarımız ne olur )? ( gerçekten son sorum , öğrenmenin sonu yok kusura bakmayın 🙂

39 gramlık bi gamagatsu kamış + 119 gramlık bi deukio 800 makine uff. tadından yemez kombin olur sizin için. 🙂
39 gram olan hangi model 🙂 elime alırsam bırakamam onu sanırım. yaz geliyor yavaş yavaş, hem lrf ile çupra karagöz hem de ağır takımla kofana avı yapacağım, ikisi bir arada nasıl olacak çok merak ediyorum 🙂 ama lrf olayını sevdim açıkçası hafif takımla av yapmak çok zevkli ve konforlu geliyor.

39 gram olan hangi model 🙂 elime alırsam bırakamam onu sanırım. yaz geliyor yavaş yavaş, hem lrf ile çupra karagöz hem de ağır takımla kofana avı yapacağım, ikisi bir arada nasıl olacak çok merak ediyorum 🙂 ama lrf olayını sevdim açıkçası hafif takımla av yapmak çok zevkli ve konforlu geliyor.

S54FL modeli.

1741937024170.png

Bir de sapsız serisi var 28 grama kadar düşüyor ağırlık ama boyları kısa tabi.

1741937107509.png

Son düzenleme:
Major Craft Dangan Braid Lgs 4x İp Misina Pe 0.4 0.07mm
bu ipi almayı düşünüyorum, lrftr kanalı misina kalınlık testi yaptığı videoda gözüme çarptı, yapısı filan güzel görünüyor. sizin kullandığınız da bu modeli mi? yoksa 8x modellerinden mi kullanıyorsunuz?

Ben yazdan beri bu ipi kullanıyorum, boyası çıkması dışında bir eksiğini görmedim. bazen yem kurtaramayacağım şekilde dibe takılıyor, mecbur yükleniyorum kopma hep 0.16mm liderden oluyor.

Çok teşekkür ederim tavsiyeleri mutlak suretle dikkate alıcam. Diğer ve sanırım son sorum şu olucak İstanbul boğazında LRF iş yapar mı ? eğer çok kısıtlı zamanlarda yapılıyorsa (rüzgar, denizin durumu vs etkenlerden çok etkilendiği için) hiç uğraşmayayım. Sonuçta bi akdeniz değil boğaz lrf konusunda. ( Boğazda Hedef balıklarımız ne olur )? ( gerçekten son sorum , öğrenmenin sonu yok kusura bakmayın 🙂
Boğazda istavritin eli kulağında olduğunu düşünüyoruz bizler de tüm hazırlıkları yaptık bekliyoruz 🙂 Spin den daha uzun surf den daha kısa bir av takvimi var boğazda hedef balıklarınız öncelikle istavrit olacak onu ararken bol bol iskorpit oltanızı ziyaret edecek dönemsel gelincik gelecek izmarit denk gelebilir eşkina alanlar var ama onlar ya çok şanslı ya çok fazla mesai harcıyorlar 😀 dişli avı yapma ihtimaliniz bile var yani boğazda olan tüm balıkların avını tekniği ve bilgiyi otutturduktan sonra hedef tahtasına koyabilirsiniz 🙂

Boğazda istavritin eli kulağında olduğunu düşünüyoruz bizler de tüm hazırlıkları yaptık bekliyoruz 🙂 Spin den daha uzun surf den daha kısa bir av takvimi var boğazda hedef balıklarınız öncelikle istavrit olacak onu ararken bol bol iskorpit oltanızı ziyaret edecek dönemsel gelincik gelecek izmarit denk gelebilir eşkina alanlar var ama onlar ya çok şanslı ya çok fazla mesai harcıyorlar 😀 dişli avı yapma ihtimaliniz bile var yani boğazda olan tüm balıkların avını tekniği ve bilgiyi otutturduktan sonra hedef tahtasına koyabilirsiniz 🙂
O zaman takım kurmak için bismillah diyelim. makine az çok kafamda oluştu. Gürkan beyin yukarıdaki kamış tavsiyesinde '' fujin ya da okuma nın başlangıç kamışlarını alabilirsin '' cümlesinden yol alarak mı ilerleyelim. boğaz için başlangıç seviyesi LRf kamışı ve ipi en azından marka olmasa da atar aralığı ve boyu için tavsiye almak isterim. ama tabi nokta atışı da tavsiyelere açığım.

Ryuji ajigo 500 almayı düşünüyorum. şuan 1500 TL civarında. Müsait zamanda yorumlarsan sevinirim abi. 500lük makinelerin 1000liklere farklı tam olarak nedir? Kafa boyutu mu küçük oluyor?

Back