KOLEKSİYONA YENİ EKLENEN 14 MAKİNE :) DENEME VOL.4

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Tepki
517
Ödül
103
(link)

(link)

(link)

Pek Kıymetli Hobidaşlar;
Yukardaki denemelerimin devamı olarak 14 adet başlangıç (orta alt bütçe dostu )makine daha denemiş bulunmaktayım.

Kıymetli kardeşlerim abilerim, bu seferki siparişlerin denemelerini biraz daha uzun yapma fırsatım oldu (iyi ki de oldu bu arada) küçük makinelerin 4-5 saat üzeri kullanımda da eli yorduğu gerçeğini birkez daha görmüş olduk. Şöyle ki makineniz ister 220 gram olsun ister 165 gram olsun kamış ister 90 gram olsun ister 65 gram olsun belli bi noktadan sonra (4-5 saat gibi) (özellikle büyük elli insanlar için) bıdık bıdık uğraşmak makine kolunu çevirmek bile yoruyor (Yada belli bir süre sonra LRF ye sabrı kalmıyor insanın )Neyse fazla uzatmadan gelelim mevzunun civcivli kısmına.

Birinci makinemiz DAM QUİCK 4 1000 FD

Tıpkı diğer incelemelerdeki gibi dam 1 ve dam 3 te olduğu gibi rotorun dönüşü çok sert akışkan değil.(sebebinide çözmüş olduk. Fabrikasyon olarak içine sürdükleri dişli yağ okadar yoğun bir kıvamdaki 3-4 günlük kullanımda akışkan hale gelebiliyor. ) Makine ele çok iyi oturuyor tutumu sap yapısı malzeme kalitesi zaten çok güzel fakat diğer herhangi bir makineyi koldan bi tur hızlıca çevirip bıraktığınızda kendiliğinde 3-4 tur daha atarken DAM 1 DAM 3 ve DAM 4 inanılmaz derecede sıkı buda uzun kullanımda yorar gibi geliyor. Tek sıkıntısı bu gibi duruyor. NOT: BU SEFER YANIMDA NE OLUR NE OLMAZ DİYE 1 KİLOLUK KURŞUN GETİREREK KARADA DA TEST ETTİM MAKİNELERİ. (1 kg balık gelmişte çekiyormuşum gibi denemeler yaptım) eşkina mırmır gibi istavrit gibi balıklarda zorlama yapmadı zaten balıkların ağırlıkları belli ama kurşunu çekmeye çalıştığımda o başta söylediğim sarım zorluğu biraz canımı sıktı. (Allahtan koleksiyonda kalacak) sonuç olarak DAM 4 e özgü bi sıkıntıysa alınmaması gereken bir makine olur bide fiyatı 1600 1700 bandında olduğundan çok rakip var o paralara.

İkinci makinemiz RYUJİ DİAMOND 2000S (MERAKLA BEKLENEN)

Şimdiki nesil fenomenler gibi yapayım 😊 acayip bir kutusu var içinde sünger var cart curt (ne işimize yarayacaksa) makine gerçekten çok hafif. Görünümü çok şık ele oturumu çok rahat sarımı akışkanlığı gayet yerinde ve hissettirmiyor . fakat kullanılan malzemenin inceliğindenmi desem yapısındanmı desem bilemedim bi dandiklik sözkonusu. Bişey eksik sanki. Ryuji enjoy 1000 s bile daha iyi (ayrıca gelicem o şahesere)
Sarım teli dikkatimi çekti biraz ses yapıyor fakat sonradan gördüm sarım telinin bağlantı noktalarındaki plastikler biraz trışkadan yapılmış. Yüke binince sanki kırılacak gibi hissettiriyor fakat kurşunu çekmeye çalıştığımda hiç sektirmedi gayet başarılı çıktı . tabi uzun vadede ne getirir bilmiyorum ama kafa kısmının alüminyum oluşu ve makinenin hafifliği gerçekten büyük artı olmuş. Diğer yerlerin (gövde hariç) plastik oluşu sanırım hafiflik kazanmak için yapılmış bi durum. Uzun süre kullanıcam bu makineyi daha doğrusu sınırlarını zorlayabildiğim kadar gidicem bakalım patlak verecekmi ? sorun çıkartmazsa zaten diğer markaların tahtını iyi sallar. NOT : EVET KOLU GERİ SARMA DÜĞMESİ YOK.

Üçüncü makinemiz RYUJİ ENJOY 1000S

Almayacaktım aslında ısrar etti balıkçı arkadaş bi dene tam LRF için çok küçük 145 gram her yerde kullanılır dedi. İyi dedim. Şimdi sonuçta çinde yaptırılan makinelerin kalitesini ve işçiliğini az çok biliyoruz. Parasına göre ürün yapıyorlar. Fakat RYUJİ çok para vermiş anlaşılan 😊 , gerçekten küçük 55- 70 gramlık kamışlarla mükemmel kombin olacak bir makine yapmışlar. Özellikle elleri küçük olan arkadaşlar için biçilmiş kaftan olur. 1 gün boyunca kullandığım 2 . makine buydu. (1 adet daha sipariş ettim sonunda dursun bulunsun) 3 tane kaya balığı aldım kalama sesinin çın çın çın yankısı okadar hoşuma gitti ki insanı daha da motive ediyor resmen . yapısal olarak küçük bir makine o yüzden ele oturumu (kullananlar bilir) ceymar cxt 10 gibi küçük gerçekten. Ama misine sarımında veya yüke bindiğindeki akışkanlığından hiçbirşey kaybetmiyor. 1300 tl lik fiyatıyla Kesinlikle yedek LRF makinesi olmalı .

Dördüncü makinemiz SHİMANO SİENNA 1000

Daha önceki seride 2500 olanını alıp incelemiştim aklımda kalmıştı 1000 liği. 205 gramlık ağırlığına rağmen makine yapısı küçük tok ve sağlam (klasik shimano duruşu yapmış adamlar) diğer shimanolara göre bana sarımı ve pürüzsüzlüğü çok çok daha iyi geldi neredeyse kolu çevirdiğinizde kendi saracak. Zaten kötülenecek bir tarafı tabiki yok ama aksine daha üst modelleri kullanmış biri olarak 1000 shimanolar arasındaki en stabil 3. Veya 4. Makine diyebilirim. 2000 tl lik fiyatı çok gelmezse mutlaka alınmalı . heleki hobici arkadaşlar bu işi 15 20 günde bir çıkıp yapıyorlarsa bu makine onları çok uzun süre idare eder.

Beşinci makinemiz WİLY TORİUM 1000 FD

Wily markasının kamışlarını daha önce kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki ABD nin en çok rağbet gören markalarından biridir. (ABD markasımıdır kökeni bilmiyorum) nezamandır birkaç adet makinesini almak istiyordum . makinelerinde (ölçü farketmeksizin) ağırlığı çok fazla kafaya takmayan , önemli olan sağlamlık diyen bir marka gibi duruyor. Zira 238 gramlık 1000 lik bir LRF makinesiyle çok zorlayıcı şeyler yaptım. Makinenin eva sapı ele çok iyi oturuyor. Kol uzunluğu baya iyi , sarım teli enteresan derecede kalın yapılmış vardır muhakkak bir sebebi. 1 kiloluk kurşunu dakikalarca boşladım çektim boşladım çektim (kalama açıkkende kapalıykende) banamısın demedi. Gramaj olarak sorun edilmezse 1000 tl ye alınabilitesi OLABİLİR.

Altıncı makinemiz WİLY MİCRO DM 1000

Diğer WİLY e göre daha hafif ve tutma kolu ve topuzu daha büyük yapılmış .kalaması daha kuvvetli geldi bana (kudos light style 1000 de yaşadığım herşeyi tekrar yaşadım) kopya makine gibi sanki sarımı çok yumuşak eva sap gerçekten avantaj sağlıyor heleki yassı değilde armut biçiminde ve birazda büyükse gerçekten LRF den keyif alıyorsunuz parmakları yormuyor çünkü. Tek tek te olsa güzel istavritler aldırdı bana kalama ayarında bi enteresanlık sezinledim sadece tam kapatmak için baya bi güç uygulamak gerekiyor kullanıcı olarak beni memnun etti açıkçası . 1400 tl lik fiyatı özelliklerine göre makul gibi duruyor. Yedek makine olarak değilde asıl makine olarak kullanılabilir. Zamanla ileriki süreçte daha orta üst segment makinelere geçilebilir.

Yedinci makinemiz CAPTAİN VİPER 1000

Fiyatının 800 TL oluşuna aldanıp aldım açıkçası . malum denediğim makineler orta sınıfın altı ürünler (herkes ve yeni başlayan insanlar alabilisin diye) ama CAPTAİN ve BAUER firmasının ürünleri enteresan derecede parasının hakkını veren cinsten, tabi her modeli değil kesinlikle. Bu modelde de diğer modellerinde olduğu gibi CAPTAİN kol boyunu ve topuz büyüklüğünü standardın üzerinde tutmuş. Sap eva değil direkt yumuşak mantar sap geliyor. Sarım çok yumuşak ve akışkan , kol uzunluğu gayet geniş tutulmuş. 220 gramla biraz ağır gibi duruyor fakat derli toplu bi makine görüntüsü var. Biraz aceleye geldi bu 1.5 2 saat kullanabildim o yüzden hakkını pek yemek istemem izlenimim güzel ve stabil bi makine olduğu yönünde. Kurşunu bağlayıp çekmeye çalıştığımda (kalama tam kapalıydı) önce bi sıyırır gibi geldi bana ama sonradan hiçbirşey olmadı. Hatta kalmayı komple çıkartıp kafayıda çıkartıp tekrar taktım ve sıktım. Hiçbir şekilde sıyırma kaçırma yapmadı. Fiyatına göre makul bir makine gibi duruyor hobiye yeni başlayanları üzmeyecek cinsten. Alınabilir .

Sekizinci ve Dokuzuncu makinemiz BAUER AIR LİGHT SPİN 1000 – 2000

Tamamen yanlışlıkla 2000 liğini sipariş verdim (iyi ki verdim), bu partinin RYUJİ ENJOY ile birlikte bence en iyi makinesidir. Drag kuvvetinin deli gibi oluşu ayrı güzel, grafit gövdeye sahip oluşu ayrı güzel, sarım telinin ipi pürüzsüz ilerletmesi , kamışla uyumu , ağırlık dengesi… her şeyi iyi . olumsuz tek tarafı BAUER markası oluşundan dolayı kimse yüzüne bakmamış. Birde 2000 liği 1290 TL 1000 liği 900 TL arada sanki çok fark var gibi geldi bana. Gün yüzüne çıkmamış makineleri bulunca biraz seviniyorum açıkçası fiyat performans ürünü olunca birde daha bi güzel oluyor. Önceden Bauer LAMPEST için de güzel yorumlar yapmıştım. Bu makinede o karar bir makine olmuş. Çok sağlam bir duruşu ve kullanışı var. Boyut olarak 2000 lik ile arasında sadece kafa çapı ve 5 gr fark var onun dışında bir fark yok . büyük olanı için fiyat farkından dolayı bir şey diyemem tabiki ama 1000 lik olan 900 tl gibi bir fiyata yeni başlayanlar için güzel bir seçenek olur. Veyahut ustaların yanında taşıyabileceği acil durum yedeği olabilir. Sarım hızları 65- 69 cm aralığında olduğu için 2000 olan model tercih edilirse LRF dışında light spin kamışları ilede kombin yapılabilir.

Onuncu makinemiz RYUJİ İMPACT 2000

Denemek için sabırsızlıkla beklediğim bir makine daha. 166 gramlık ağırlığıyla enteresan bir iş çıkartmış bu firma makine 2000 lik evet ama bir çok 1000 lik makineden çok küçük , malzeme kalitesi, işçiliği , kolun akışkanlığı her şeyiyle güzel bir başlangıç makinesi yapılmış (fiyatı hariç) 2600 tl lere seçenek başka markalarda var gibi duruyor ilk baktığınız zaman ama bu ağırlıkta bu işçilikte bu yapıda yok gibi. Makinenin üzerinden ryuji amblemlerini yazısını silseniz bir çok kullanıcı uzun yıllar kullanır bu makineyi.(marka takıntısı olan kişiler için diyorum tabi ) açıkçası torpil geçtim 1 tam gün kullandım kudos light style 8 gr lık kamışla. Az da olsa istavrit geldi gayette güzel tepki veriyor gelen balıklara ve ip misinaya . 166 gram hafif bir LRF makinesiyle başlayayım beni yolda bırakmasın , ama 6-7 bin tl de vermek istemiyorum diyen biri için icad edilmiş resmen. 70 80 gramlık kamışlarla kombin yapıp sabah akşam at çek yapılabilir. Kolunda kullanılan malzeme çok enteresan silikon gibi ama sert bi yapısı var kaydırma yapmıyor elede güzel oturuyor. Açıkçası ryujinin 2 güzel makinesinden biri. ( ryuji enjoy 1000 ile birlikte.) Not: Bu makinede de geri çevirme tuşu yok.

Onbirinci makinemiz DAİWA CROSFİRE LT 20 1000 XH

Aslında 12. Makinemizle bence aynı makine. (daiwa laguna 20 lt) 220 gramlık ağırlığına karşın makinenin dizaynını ve formunu çok küçük tutmuşlar. (Sıradaki 3 makine içinde geçerli bu söylediğim bu arada ) XH almamın sebebi 72 cm lik hızlı sarıma sahip olması, tabi LRF de mühim olan 60- 64 cm ve altındaki sarımların daha tercih edilir olması ama istavritte veyahut çinekopta çok fark yaratacağını sanmıyorum (ustalar daha iyi bilir tabi) malzeme kalitesinden pek bahsetmeyeceğim. 12. 13. Ve 14 makineler DAİWA hepsi de birbirine yakın 2000 – 2800 tl lik makineler. Bu makine özelinde söylemek gerekirse hızlı sarımın avantajını açıkçası pek anlamadım. Daha doğrusu Maltepe sahilde yakaladığım istavritten de pek bir şey anlayamam makine hızlımı sarıyor 10 cm yavaşmı sarıyor. Ama küçük yapıda oluşu ve ele oturması çok hoşuma gitti. Ryujilerde ki gibi bu makinede de ters yöne hareket tuşu yok.

Onikinci makinemiz DAİWA LAGUNA 20 LT 1000

CROSFİRE için söylediğim her şey bu makine içinde geçerli olup adeta birbirinin kopyası makine yapmışlar gibi geldi bana. Tabi laguna 3+1 bilye ve sarım 64 cm bunun dışında drag gücü ve makine ağırlıkları aynı. Sadece yarım saat kullandım. (crosfire ile farkı görebilmek için) bana göre LAGUNA daha akıcı ve ele oturur geldi. Lagunada ki tutma sapı yumuşatılmış bi silikondan imal edilmiş. Diğeri sert plastikti ama kalitesiz değil tabiki de. Sonuç olarak 300 tl fazla verip lagunayı almak daha mantıklı olur crosfireye göre.

Onüçüncü makinemiz DAİWA REVLOS LT 23 1000

Diğer bir ikiz makineyle devam ediyoruz. Vakit boş olunca biraz fazla kullanma şansım oldu. 205 gramlık ağırlığına karşın diğer 1000 likler kadar ufak tasarlanmamış olması ele oturumu için iyi olmuş. Tutma sapındaki açıyı çok güzel tasarlamışlar. Elleri büyük kullanıcılar için iyi olmuş. Kalaması çok kuvvetli geldi bana 3 lü çapariyle istavrit alma şansım oldu gayet rahat ve sıkışmadan çekebildim. Bu makinede dikkatimi başka bir şey çekti bilmiyorum ne düşünülerek tasarlanmış ama kafa yapısındaki açıyı biraz dik bırakmışlar gibi (sanki daha çok misina sarılabilsin diye) geldi bana tabi ustalar ve daha uzun süredir kullananlar daha iyi bilir. Benim denemelerim neticede genel geçer şeyler.
Fiyat olarak baktığınızda 2800 -2900 bandında. Sırf DAİWA olduğu için verilir mi orası size kalmış tabiki de ama daha güzel rakipleri var mutlaka.

Ondördüncü makinemiz DAİWA NİNJA 23 LT 1000

Bilye sayısı, makine ağırlığı, sarım hızı, fiyatı ve tasarımı ile REVLOSUN bire bir aynısı bence. Sanki bu markalar belirli aralıklarla isim hakkı değiştiği yada bitti için farklı isimle aynı makineyi piyasaya sürüyorlarmış gibi bir durum var. (böyle bir durum teknoloji firmaları vs gibi ürünlerde olduğu için acaba bu katagoride de var mıdır diye düşünmeden edemedim.) ama iki makine yan yana sadece renkleri değişik . (he tabi iç dişli sistemi farklı mıdır yada kullanılan teknoloji değişik midir bilemem ama iki makineyi de aynı saatlerde kullandım. Açıkçası ben bi fark hissedemedim, acemiliğimden de olabilir tabi ama aynı paralara aynı makine karar vermek için dahada iç yapılarına inmek gerekir diye düşünüyorum.

Kıymetli hobidaşlar. 6 makine daha deneyecektim ama ne yazık ki kargolar baya geç geldi – gelmedi. Artık bir dahaki konuda denemek için hazırlık yapacağım. Yanlış cümle kurduysam, istemeden birini kırdıysam şimdiden affola…

Not: RYUJİ İMPACT GÜZEL MAKİNEYMİŞ 😊

WhatsApp Görsel 2024-11-04 saat 12.35.07_919c1916.jpgWhatsApp Görsel 2024-11-04 saat 12.35.07_ed29c0bf.jpgWhatsApp Görsel 2024-11-04 saat 12.35.08_2aad0184.jpgWhatsApp Görsel 2024-11-04 saat 12.35.08_99ceae55.jpg

incelemeler için çok teşekkürler üstad. gerçekjten çok faydan dokunuyor forum ahalisi olarak bizlere.
bu arada bir soru sormak isterim : RYUJİ ENJOY 1000S - 1300 lira fiyata rastlamadım hiçbiryerde. aldığın yer neresi bilgi verirsen ben de temin etmek isterim bu makineden. hoşuma gitti gibi .

incelemeler için çok teşekkürler üstad. gerçekjten çok faydan dokunuyor forum ahalisi olarak bizlere.
bu arada bir soru sormak isterim : RYUJİ ENJOY 1000S - 1300 lira fiyata rastlamadım hiçbiryerde. aldığın yer neresi bilgi verirsen ben de temin etmek isterim bu makineden. hoşuma gitti gibi .
Ben teşekkür ederim az buçuk faydam dokunuyorsa ne mutlu bana. . enjoyu geçen ayın başında Extrem outdoor dan 1900 tl ye almıştım. sanırım raporu yazarken yanlış yazmışım 1900 yerine 1300 yazmışım. şimdide 2100 tl gibi bi fiyatı olması lazım.

Forumun en güzel içeriği bana göre, emeğine sağlık hocam. Keyifle okudum valla.

Ben de bugün ninja alacaktım ama yazdıklarından sonra biraz daha bekleme kararı aldım. Zaten bütçem kısıtlı belki ryuji benim için daha mantıklı olabilir.

Forumun en güzel içeriği bana göre, emeğine sağlık hocam. Keyifle okudum valla.

Ben de bugün ninja alacaktım ama yazdıklarından sonra biraz daha bekleme kararı aldım. Zaten bütçem kısıtlı belki ryuji benim için daha mantıklı olabilir.
iki satır faydam olduysa ne mutlu bana.
bütçenizi ninja için 2700 2900 tl lere çıkardıysanız eğer , evet daha düşük paralara çok daha alınası makinalar mevcut. yani sorgulamak gereken kısım şu bana göre bu paralara shimanonun başlangıç ve biraz üstü makinesimi? yoksa bu paralaın biraz daha azına başka markanın orta seviye yada biraz daha üstü makinelerimi? benim bu incelemeleri başlatmamın sebebide biraz olsun buydu. diğer yazdığım inceleme konularında çok daha az paraya daha özellikli ve sağlam yapıda olan makineleri bulmanız mümkündür.

diamond aldım set olarak kamış ve makine 1 av yapıp sattım 😀 hafif ama beğenmedim, kalama ayarlamak zor birde ben atış yaptıktan sonra teli elle kapatmayı sevmiyorum, kolu çevirince kendi kapanması lazım. ucuz mallar bana göre değil sanırım okuma alariste aynıydı ve daha ağır. ninja da kullanmıştım bir ara kolda boşluk hissi var gibi biraz ama güzel makine fiyatına göre.

diamond aldım set olarak kamış ve makine 1 av yapıp sattım 😀 hafif ama beğenmedim, kalama ayarlamak zor birde ben atış yaptıktan sonra teli elle kapatmayı sevmiyorum, kolu çevirince kendi kapanması lazım. ucuz mallar bana göre değil sanırım okuma alariste aynıydı ve daha ağır. ninja da kullanmıştım bir ara kolda boşluk hissi var gibi biraz ama güzel makine fiyatına göre.

Diamond da kolda boşluk varmiydi Semih bey.

Öncelikle bu içeriğin sonu nereye varacak merakla bekliyorum. Yine harika bir çalışma yapmışsınız. Şöyle bir sorum olacak. Yedek ya da ikinci lrf takımı için ucuz ama fiyatına göre de performansı kabul edilebilir bir makine alınacaksa Diamond 2000s mi tercih edersiniz yoksa Enjoy 1000s mi?

Öncelikle bu içeriğin sonu nereye varacak merakla bekliyorum. Yine harika bir çalışma yapmışsınız. Şöyle bir sorum olacak. Yedek ya da ikinci lrf takımı için ucuz ama fiyatına göre de performansı kabul edilebilir bir makine alınacaksa Diamond 2000s mi tercih edersiniz yoksa Enjoy 1000s mi?
Valla sonu nereye varacak hiçbir fikrim yok 🙂 şimdilik güzel gidiyor ama. bir arkadaşa sözüm var eğer kıyabilirsem yüksek sınıf makineleride açıp deneyeceğim (içim el vermesede) sorunuza gelecek olursak , şahsi fikrim ryuji impact 2000 veya enjoy 1000 varsa eğer ben diamond 2000 i tercih etmezdim. enjoy yada impacti seçerdim.

dedikleriniz bende oluşmadı henüz (ama hissiyatım oluşacağı yönünde) diamond kısmında da yazdığım gibi garip bi eksiklik dandiklik hissi var makinede , ya da çok hafif ve malzemelerden kaynaklı geliyor da olabilir. uzun süre bir kullanayım bakalım nasıl şeyler çıkacak karşımıza

Back