Kolyoz Ve Uskumru Hakkinda

Herr-Zander

Daimi Üye
Tepki
932
Ödül
103
Herkese merhaba. Gecen hafta mersinde lrf ile yaptigim yazili orkinos avinin tadi hala damagimda 🙂 ve mersinde ayni sekilde sabah tekneden atcek yaparak ( kacirsam da 🙂 ) yazili orkinos aldim. Ve yazili orkinosun uskumrugillerden oldugunu biliyorum. İzmir ildirda da sık sık tekne avina cikiyorum ve gece her yer kolyozla doluyor ben lrf jigleri ile etraftakilerde yem ile bu kolyoz ve uskumrulardan tutuyor. Sorum şu : Lrf ile tutmasi gercekten cok keyifli olan kolyoz ve uskumruyu gunduz de tekneden lrf jigleri ile yakalayabilir miyim ? Yoksa sadece aksam mi avlaniyorlar ? Tesekkurler..

Mersin ile ilgili bir fikrim yok ama ege'de duo sahteler (toto 42hs veya ryuki 60s) ile öğleden sonra kolyoz alıyordum ve geri salıyordum. Gündüz olmaz diye bir durum söz konusu değil yani. Ek olarak Jig hiç çalıştıramadım bu bölgede.

Mersin ile ilgili bir fikrim yok ama ege'de duo sahteler (toto 42hs veya ryuki 60s) ile öğleden sonra kolyoz alıyordum ve geri salıyordum. Gündüz olmaz diye bir durum söz konusu değil yani. Ek olarak Jig hiç çalıştıramadım bu bölgede.
Mersin tasucunda tekneyle acildik ve psycho sprat 8 gr jigi ileri atip 5-6 metreden yukari dogru hizli aksiyonlarla sararken cok iri bir balik yapisti. Fisekleme hareketlerinden ve bir gun once iskeleden ayni jig ile tuttugum yazili orkinosun hareketlerinden yola cikarak yazili oldugunu anladim. Fakat oncesinde dugum olan ipi cozerken zayiflamisti ve kalama acik olnasina ragmen pıt diye koptu ip 🙁 Ayni sekilde kolyoz ve uskumrunun da harika bir aksiyonu var ve gece ayni jiglerle ve ayni yontemlerle cok tuttum teknede. Sabahta avlandigini ogrenmek beni mutlu etti. Cok tesekkur ederim.

Ildırda gece nereye gitsek kolyoz ve uskumru oluyor fakat teknenin isigina toplandiklari icin sanirim. Gunduz de gittigimiz yerlerde sansimi deneyecegim artik. Tesekkur ederim.
Gündüz aynı yerde olmayabilir o balıklar.
Balıklar genellikle geceleri daha sığlara gelip avlanmaya çalışırlarken gündüzleri çok daha derinlerde kendilerini güvende hissedecekleri yerlerde olurlar.
Sen yine de denemekten vazgeçme ama av zamanının bir kısmında da onları başka yerlerde de aramayı dene.
Gündüz çapariyle de avlanabilirler.

Gündüz aynı yerde olmayabilir o balıklar.
Balıklar genellikle geceleri daha sığlara gelip avlanmaya çalışırlarken gündüzleri çok daha derinlerde kendilerini güvende hissedecekleri yerlerde olurlar.
Sen yine de denemekten vazgeçme ama av zamanının bir kısmında da onları başka yerlerde de aramayı dene.
Gündüz çapariyle de avlanabilirler.
Tamam tesekkur ederim 🙂

Ben ve bir kac arkadasim gunduz sabah oglen surulerin oynaklarin ortasina gonderdigimiz 10gr baby jiglerle uskumru alamadik. Altimiz kum gibi uskumru doluydu.
Kagit ustunde almamiz lazim ama alamadik. Cesitli aksiyonlar sonuc vermedi. Akabinde yemliye gectik yemliyle cok sayida tuttuk. Olmaz demiyorum ama biz birkac farkli denememizde jig ile alamadik. Yer kuzey Ege

Back