Kooperatif kanunu hakkında ( limana alınmadık )

Melih Peker

Daimi Üye
Tepki
4,346
Ödül
113
Kooperatif kanunu hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz ?
Haftasonu poyrazköy limanına alınmadık, üzerimize yürüyüp hakaret ettiler.Darp yemenin eşiğinden döndük.

Kanunen limana erişimimiz yasaksa bu anayasal haklarımıza aykırı değil midir ?

Kıyı olta balıkçılarının limanlardan bu denli uzaklaştırılması doğru mu ?

haklarımızı savunacak bir kurum yok mu ?

elimde video da var ama olayın hukuk boyutunu tartışmadan paylaşmayı doğru bulmuyorum

Kooperatif kanunu hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz ?
Haftasonu poyrazköy limanına alınmadık, üzerimize yürüyüp hakaret ettiler.Darp yemenin eşiğinden döndük.

Kanunen limana erişimimiz yasaksa bu anayasal haklarımıza aykırı değil midir ?

Kıyı olta balıkçılarının limanlardan bu denli uzaklaştırılması doğru mu ?

haklarımızı savunacak bir kurum yok mu ?

elimde video da var ama olayın hukuk boyutunu tartışmadan paylaşmayı doğru bulmuyorum
O konuda bizde sıkıntı yaşadık sinopta demirciköy limanına girişler yasaklandı geçen sene. Sebepinin güvenliği sağlamak olduğunu söylüyorlar.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu konuda yasal girişim yapmayı düşünüyorum ancak haklı olduğumuz bir hususta boşuna yasal olarak debelenmeyelim , ucu bir yere çıkmayacaksa uğraşmam açıkçası.Yasal kanun ibarelerini okumak gerek.

Bu konuda yasal girişim yapmayı düşünüyorum ancak haklı olduğumuz bir hususta boşuna yasal olarak debelenmeyelim , ucu bir yere çıkmayacaksa uğraşmam açıkçası.Yasal kanun ibarelerini okumak gerek.
Ulaştırma ve denizcilik bakanlığından araştırabilir siniz zannedersem.

GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ulaştırma ve denizcilik bakanlığından araştırabilir siniz zannedersem.

GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yönetmelik 2011 'e ait

Yasak faaliyetler

MADDE 20 – (1) Kıyı tesislerinin trafik ayırım şeritlerinde, yaklaşım kanallarında, mendirek ağızlarında, yanaşma ve bağlama yerlerinde ve demirleme sahalarında; olta ve ağ balıkçılığı yapmak, yelkenle seyretmek, kürek çekmek ve yüzmek yasaktır.

şeklinde bir ibare var.mendirek dışına doğru olta atmak istedik ama adamlar bizi içeri bile sokmadı.
TC vatandaşı içeri giremez diye bir ibare yok.Ayrıca bu yönetmelik anayasal haklarımıza ve kıyı kanununa aykırı.

Ülkedeki tüm kurum ve kuruluşlar harami olmuş. İster balıkçılık kooperatifi olsun, ister taşımacılık kooperatifi.
Devletin bir kurum ya da kuruluşa belli şartlarla verdiği alanı komple sahipleniyorlar. Siz de en az onlar kadar kalabalık şekilde gitmelisiniz ki onlarla başa çakabilesiniz ama bu sefer de iş başka yerlere gidiyor. Haklıylen haksız oluyorsunuz. Vatandaşın anayasal hakları sadece kağıt üstünde var.

Bu sorun bir çok yerde mevcut.Bana limandaki kefallerin koruma altında olduğunu bile söyleyen görevli çıktı,amacımın oraya olta atmak olmaması halde bile.Liman içindeki teknelerin zarar görmemesi,hırsızlık ihtimalleri ve değişik insanların oralarda barınmaması açısından mantıklı fakat mendirek dışından bile olta atamıyor olmak biraz da saçma geliyor bana,bu şekilde davranan bir tek limanlar da değil maalesef, oteller de var,sahile girmekte sorun yok fakat öyle bir sınır çekiyorlar ki sahile ulaşmak karadan mümkün olmuyor.Hukuksal açıdan da sonuç alabilseniz bile uzun bir zaman yılmadan uğraşmanız lazım ne yazık ki...

Son düzenleme:
Back