Kopmayan özel çinekop lüfer takımım

Kesilmeyen bir takım istiyorsak ve bu takımın yemin hareketini ve kıvraklığını engellemeyecek şekilde yemin iğneye dikilmesine izin verecek bir takım olmasını istiyorsak biz bu aşağıdaki malzemelerle takım yapıyoruz, aldığımız sonuçlarda gayet başarılı oluyor, buraya şimdilik sadece birkaç resim ekleyeceğim biraz vaktim olduğunda videosunuda ekleyeceğim.

Malzememiz:

1- Mikronunu bilmiyorum çelik tel.
2- 3 adet 1-2-3 numara VMC( balığın boyuna göre 2 adet ve farklı numara olabilir ) delikli iğne ( Elimde deliklisi olduğu için onu kullanıyorum bir özelliği yok delikli olmasının )
3- Mini fırdöndü bir adet.
4- Biraz tombul stoper.
5- Çelik teli sıkıştırmak için kıstırma.
6- Yorgan iğnesi.
7- Kargaburun veya normal pense.
8- O anki ruh halimize göre😀 üstü janjanlı stikırla kaplanmış mantar.
9- Olmazsa olmazım, Duman'ım benim kuduruk asistanım😀😀

(link)

Aynen abi takım bu,
iğneleri değiştirebilirsin keyfine kalmış fakat, iğneleri birbirine bağlarke yap ip yada tel ile mesafe bırakman lazım yoksa yemi dikemez, saplamak zorunda kalırsın oda verimi azaltır diye düşünüyorum

Abi aynı takımı geçen sene yaptım ilk balık da kesti, çelik tele asla güvenme bence 😉 uzun pala iğnelerin biribirinin üstüne gelerek bağlanması şart yoksa kesip atıyor..

Selahattin bu kullandığım teli kesen baba yiğit daha çıkmadı ben bu takımı devamlı kullanırım, hatta bahsettiğin uzun pala iğnelerden de yaparım, bu takımlarla heç takım kestirmedim. Çelik tel var çelik tel var demekki.😉

Selahattin bu kullandığım teli kesen baba yiğit daha çıkmadı ben bu takımı devamlı kullanırım, hatta bahsettiğin uzun pala iğnelerden de yaparım, bu takımlarla heç takım kestirmedim. Çelik tel var çelik tel var demekki.😉

Lüferler kesiyor abi, iğne kısa kaldığı için ısırma bölgesi açıkta kalıyor, dişleye dişleye kesiyorlar, tel aynı benim kullandığım tel, alaşımı farklı olabilir orasını bilemiyorum, lakin tedbirli olmakta fayda var 🙂

Bende kestirmiştim vaktinde çelik teli. Hatta 2 tur sarabilmiştim. Bu meretin kesemediği bir şey yok. Fırdöndüyle eklenmiş iğneler hariç 😀

Şimdi iğnelerin yapısına bir değinmek lazım burada. Bu resimlerdeki iğneleri ben taş balıklarında kullanırım, onlarda bile çapraz ya da çember olmalarına dikkat ederim. Dişlide ise bugüne kadar uzun palalı iğneden şaşmadım. O iğnelerde de O'Shaughnessy denen yapıdakileri kullanırım sadece ve takarken aralarında hiç boşluk olmaz, bir kısmı üstüste biner. Çapraz olduğunda bu iğneler çok büyük bir yüzdeyle balığı dudaktan ya da çeneden yakalar ve kesme olayı kendiliğinden ortadan kalkar.
O'Shaughnessy iğnelere örnek, (istavrit çaparisinde bile bu iğneler neredeyse %90 oranında balığı alt çeneden alır, VMC'nin iğneleri bu açıdan güzel)
(link)
Yine uzun süre kullandığım ancak elimdeki stokları bitirdiğim bir iğne türü Tru-Turn. Bu iğnenin de özelliği büyük bir yüzdeyle alt çeneye saplanmasıdır. Daichi iğneleri getiren şirketin bunları da getirtmesini çok isterim açıkçası.
(link)

Ben sadece virşey sormak istiyorum... Bu delikli iğneleri birol arkadaşın dediği gibi fırdöndü ile bağlasak delikli iğnenin salınımı ve fleto yeme takarken yemin düzgün durması için daha iyi degil mi??çünkü bu tüm sirküler iğneler avcılığını hayvanın ağzında dönerek yanaga saplanması ile yapıyor o nedenle tasmalamadanda alabiliyorsunuz. Bu iğnelerle tasmalarsak aksine avcılığı düşer diye düşünüyorum...bnnla ilgili youtube da videolar izlemiştim o nedenle aklıma takıldı... Sonra iki iğne arasınını küçükte olsa fırdöndü ile doldudugumuzda bu kez taze olmayan yem kendiini fazlası ile salıyor, sarkıyor deforme oluyor...iki iğne arasını rezistans teli ile yaptıgımızda bu kez esneme olmuyor ve güzel bir duruş yine biraz zorlanıyor gibi...ayrıca bu sirkuler iğneler zaten ağır iğneler ve ve rezistans teli ile iyice ağırlaşıyor ve bu kez mantarın üzerinde agır bir yem oluyor ve salınımı yine bozuluyor. Mantarın yüzdürebilirliğini ve bizim yaptıgımız igneli takımın +fleto agırlıgı dengesi karışıyor...
Peki ne yapmalı sadece fikir olsun diye soruyorum arayı celik tel ama iğne deliklerine celik teli takıp üzerinde kıstırma ile bir kuş gözü bırakmak ve iki iğne arasında çelik tel boyunca uzanır ve takıma daha iyi bir mukavemek ve esnek ama diri duruş sağlar mı.. İğnelerde salınır ve dönerek damaga yanaga kolayca girer diye düşünüyorum...
Bir tane denesem ve foto koyup göstersem bakalım beceerebilirsem...

Bu saatte üstün körü sadece iki iğne arasını gösterir bir takım yaptım..

(link)

Bu kıstırmaları kullanmadan rapala düğümü denedim ama celik tele çok mümkün olmadı.. Kıstırma ne kadar güçlü durur bilemiyorum. Ama bu kuş gözü boşlukların aynı açıda ve düzlemde olması şart yoksa iğneler farklı yönlerde bakıyorlar. Onuda kıstırmaları aynı düzlemde sıkıştırarak yapmak gerekiyor..

Yorumlar önemli.... Herkese rastgele

Back