Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kudos 1 - 14 kamış için makine

chorumlablabeasy

Yeni Üye
Adı
Muhammet D.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba abilerim ben tatlı suda az buçuk tecrübesi olan ama deniz hakkında hic bir fikri olmayan biriyim. Kendime bir süredir hem tatlı suda hemde tuzlu suda kullanabileceğim bir takım arıyorum. İstanbulda avlanmak için lrf istiyordum ama denizde nerdeyse hiç tecrübem olmadığı için çok hassas ince bir kamıs almak istemedim. Forumda gezerken insanların lrf light spin arası bu kamışı önerdiklerini gördüm ama tecrübeli birinin tavsiyesine ihtiyacım var. Denizde levrek peşinde koşmak istiyorum ama diğer çok ufak olmayan balıklarıda tutmak isterim. Hem kamış hakkında yorumlarınızı hemde makine tavsiyenizi bekliyorum

Faryalı

Daimi Üye
Okuma helios 20 bulabilirseniz tavsiye ederim.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Eğer bulabilirseniz 3-4 bin arasında Abu Garcia Superior 2000s tavsiye ederim. Bu makinenin 1000 lik modelini kullandım deyim yerindeyse taş gibi bir makine. Benzer fiyatlara alınabilecek makinelerden çok üstün olduğunu düşünüyorum fiyat performans anlamında.Size tavsiye etmemin başlıca 2 nedeni var.

1. Makine advanced saltwater korumasına sahip yani tuzlu suya dayanıklı bir makine.
  2. Shallow spool ( sığ kafa) sayesinde daha derin kafalı makineler karşısında erim açısından avantaja sahip. Bu avantaj atla deve değil belki ama aynı ağırlıkla kazanılan 1-2 metre fazla erim fark yaratabilir.
Tuzlu suda kullanacaksanız ve benim gibi her avdan sonra makine yıkmaya ufak bakımlar yapmaya üşenen bir tipseniz alacağınız makine saltwater protection ya da Daiwa makineler özelinde Mag sealed olmaz ise ömrü çok uzun olmayacaktır.

69 cm sarım hızı da avcısı değilim ama yanılmıyorsam levrek avları için ideal denebilecek bir sarım hızı silikonlar için.

1776152254707.png

Makinenin tek dezavantajı shimano ve daiwa makinelere göre bir tık ağır. Bu markaların orta seviye makinalarının 3000 lik olanları ile benzer ağırlıkta diyebiliriz.

Son düzenleme:

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar. hoşgeldiniz öncelikle.
kamıştan başlayayım direkt olarak. (kullandığım için söylüyorum) başlangıç - orta segmentin hakkı yenmiş kamışlarındandır.
yer yola gelir halkaları çok kalitelidir. 1-14 aralığına çok güvenmeyin bu arada. hissiyat 2 gramda 2.5 gramda başlar 20 gramlara kadarda rahat rahat kullanabilirsiniz. hem lrf de hemde light spinde kullanımıza olanak sağlar böylelikle. makine konusunda 100e yakın lrf makinesi kullanan biri olarak söylüyorum (bu kamışa uyumlu olarak ) effe carbotex xt 2000 bu kamış için biçilmiş kaftandır. hem 133 gram ağırlığı hemde 4 kg drag kuvveti çok iyi çalışıyor 1-15 2-20 gram atarlı kamışlarda. şiddetle öneririm.