Kurşun Arkası Rapalanın Bedene Dolanması hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan79
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hasan79

Daimi Üye
Tepki
486
Ödül
103
Merhabalar,

Dün ve daha öncesinde yaşamış olduğum bir sorunum var ve bunu bir türlü aşamıyorum. Kurşun arkası rapala avcılığına yeni başladım sayılır. Çok izledim çok baktım çok heves ettim fakat bu yönteme başladığımdan beri bir sorunum var çözemedim.
Makina açık, kurşun yerde, rapala yanımda tam atış yapıyorum kuşun uçuşa geçtiği anda rapala da arkasından giderken misina bedenine dolanıyor. Bunu ne zaman fark ediyorum ya kurşunu takip ederken yada kıyıya kadar çektiğimde.
Yaptığım hatayı bir türlü çözemedim, buna ilişkin bir kaç farklı atış yöntem vss denedimse de başarılı olamadım. Gittiğim yerlerde muhabbete açık kişiler de bulamadığımdan da sormaya çekindim.
Bunun atış ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
sizce de öyle mi ? yada sorun nerede ?
yardımcı olabilir misiniz.
teşekkürler.

Öncelikle atis oncesi hafizasi düşük,gam yapma ihtimali az olan bir beden misinasi kullanmalisin,
Eger av esnasinda bedene dolanmissa actiktan sonra gamini almalisiniz(iki taraftan cekerek ve ya bacaginiza surterek) cok gam olmussa kesip yeni beden baglamalisiniz,
Atis sonrasi da kursun suya inmeden hemen once misina vecya ipi elinizle tutup sahteyi kursunun arkasina almaniz gerekir,
Atis stiliyle alakali bedene dolanma problemi direk olur diyemem. Tabi normal bir atis yapiyorsaniz gormedigim icin yorum yapamam,
Rastgelsin

ilkerin anlatımına ilave olarak,
kullanıcı hatası ile ilgili olarak takımını suya indirirken başı boş bırakmayın, mümkün olduğunda kurşunu hissederek yol istedikçe misinanızı salın.

Takıma gelecek olursak;
Avlaklarda çok fazla gördüğüm şey; kurşun-ana beden arasında gereksiz bir sürü fırdöndü, iri iri boncuk ve klips, hemde 15-20kg lik klipsler. Benim tavsiyem takımınızı mümkün olduğunca sade yapın, örneğin ben hiç klips kullanmıyorum.

Ana bedene bir fırdöndü, kurşun kasası ve kurşun şeklinde hazırlayın
kurşun kasasına rapala bedeni için, gezer ince bir fırdöndü, akabinde yaklaşık 2,5 kulaç beden ve sonuna rapala öncesi ince bir fır döndü daha.

rapala bedeni ne kadar kalın ve sert(hafızasız) olursa o kadar az gam yapar, ben o,30 fc misina kullanıyorum size tavsiyem 0,35 sert mono kullanmanız.

Bugün, yarın olmasada ilerleyen günlerde resim ilave ederim.

@İLKlüfERR
Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler;
Gam yapmaması için rapalanın klipsine bir fırdöndü takıyorum, nedeni ise; dipte oluşan akıntılardan dolayı rapala ve kurşunun gezerken gam yapmaması için.
Atış anında kurşun daha suya inmeden ben rapalanın bedene takıldığını yada birleştiğini görebiliyorum. Zaten bahsettiğiniz gibi suya indiğinde ufak bir çek bırak yaparak kurşunu öne alıyorum. Bunu kurşun suda iken ve misinayı salıyorken bir kaç kere daha tekrarlıyorum.

@shadowpane
Yukarıda açıkladım fırdöndüyü kullanma sebebimi belirttim. Sizin de söylediğiniz gibi hazır satılan kurşun arkası için hazırlanmış iki ucu klipsli 10-15 cm ip içerisinde fırdöndülü takım kullanıyorum.
0,30 misina öncesine bir fırdöndü ana beden klipsine bağlıyorum ve rapalaya gelecek olan ucuna bir fırdöndü ve bunuda rapalaya bağlıyorum.
Hani hazırlanan düzenek için gereksiz bir şey olduğunu düşünmüyorum, sorun yine de sanki atıştan gibi geliyor 🙂

Çapari bedeni olarak 0.30, 0.35 hangi marka model misina tavsiye edersiniz, teşekkür ederim

Rapalaya misinayi direk bağlasan ya o fırdöndü gerek yok . Aksine bozar bence .Hiç bi zaman rapalaya fırdöndü baglamam . Ne spinde ne kurşun arkası, ne sırtı cekerken

Karışmasına gelince dibe inerken kurşun bu eliniz misinada olsun ama hiç bırakmayın dibe inebe kadar.hem inerken balik vyrusa hissedersiniz hemde karisma ihtimali azalir.

Lenovo A6020a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4589_buyuk_zoom.jpg
üstteki halkaya makineden gelen beden misina (fc ya da mono veya pe) alttaki halkaya kurşun için ip yada 0,40-0,50 misina ortadaki halkaya rapala bedeni için 0,26+isteğe göre 0,35 e kadar çıkılabilir fc veya mono misina dolanma minimuma indirebilirsiniz.(ekstra kurşun suya değmeden fren diye tabir edilen sistemide denemekte fayda var)..

Back