Kurşun Arkası Rapalanın Bedene Dolanması hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan79
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
4589_buyuk_zoom.jpg
üstteki halkaya makineden gelen beden misina (fc ya da mono veya pe) alttaki halkaya kurşun için ip yada 0,40-0,50 misina ortadaki halkaya rapala bedeni için 0,26+isteğe göre 0,35 e kadar çıkılabilir fc veya mono misina dolanma minimuma indirebilirsiniz.(ekstra kurşun suya değmeden fren diye tabir edilen sistemide denemekte fayda var)..

denemekte fayda var. Teşekkürler.
Siz kullandınız mı yada kullanıyor musunuz ?

ilkerin anlatımına ilave olarak,
kullanıcı hatası ile ilgili olarak takımını suya indirirken başı boş bırakmayın, mümkün olduğunda kurşunu hissederek yol istedikçe misinanızı salın.

Takıma gelecek olursak;
Avlaklarda çok fazla gördüğüm şey; kurşun-ana beden arasında gereksiz bir sürü fırdöndü, iri iri boncuk ve klips, hemde 15-20kg lik klipsler. Benim tavsiyem takımınızı mümkün olduğunca sade yapın, örneğin ben hiç klips kullanmıyorum.

Ana bedene bir fırdöndü, kurşun kasası ve kurşun şeklinde hazırlayın
kurşun kasasına rapala bedeni için, gezer ince bir fırdöndü, akabinde yaklaşık 2,5 kulaç beden ve sonuna rapala öncesi ince bir fır döndü daha.

rapala bedeni ne kadar kalın ve sert(hafızasız) olursa o kadar az gam yapar, ben o,30 fc misina kullanıyorum size tavsiyem 0,35 sert mono kullanmanız.

Bugün, yarın olmasada ilerleyen günlerde resim ilave ederim.
üstad selam,
verdiğin bilgiler çok güzel teşekkür ederiz. yalnız rapala öncesi fırdöndü demişsiniz. ben rapalayı direkt bedene bağlıyorum. rapalayı fırdöndüye bağlamak rapalanın aksiyonunu bozmaz mı? klipsli fırdöndü olacak nihayetinde. hiç denemedim, merakımdan soruyorum. zira bu şekilde daha verimliyse evden 2,5 kulaç bedenleri uçlarına fırdöndüleri bağlayıp hazırlamak avlakta zaman kaybının önüne geçecek gibi.

ilkerin anlatımına ilave olarak,
kullanıcı hatası ile ilgili olarak takımını suya indirirken başı boş bırakmayın, mümkün olduğunda kurşunu hissederek yol istedikçe misinanızı salın.

Takıma gelecek olursak;
Avlaklarda çok fazla gördüğüm şey; kurşun-ana beden arasında gereksiz bir sürü fırdöndü, iri iri boncuk ve klips, hemde 15-20kg lik klipsler. Benim tavsiyem takımınızı mümkün olduğunca sade yapın, örneğin ben hiç klips kullanmıyorum.

Ana bedene bir fırdöndü, kurşun kasası ve kurşun şeklinde hazırlayın
kurşun kasasına rapala bedeni için, gezer ince bir fırdöndü, akabinde yaklaşık 2,5 kulaç beden ve sonuna rapala öncesi ince bir fır döndü daha.

rapala bedeni ne kadar kalın ve sert(hafızasız) olursa o kadar az gam yapar, ben o,30 fc misina kullanıyorum size tavsiyem 0,35 sert mono kullanmanız.

Bugün, yarın olmasada ilerleyen günlerde resim ilave ederim.
üstad selam,
verdiğin bilgiler çok güzel teşekkür ederiz. yalnız rapala öncesi fırdöndü demişsiniz. ben rapalayı direkt bedene bağlıyorum. rapalayı fırdöndüye bağlamak rapalanın aksiyonunu bozmaz mı? klipsli fırdöndü olacak nihayetinde. hiç denemedim, merakımdan soruyorum. zira bu şekilde daha verimliyse evden 2,5 kulaç bedenleri uçlarına fırdöndüleri bağlayıp hazırlamak avlakta zaman kaybının önüne geçecek gibi.

denemekte fayda var. Teşekkürler.
Siz kullandınız mı yada kullanıyor musunuz ?
evet ben aynı tarif ettiğim şekilde kullanıyorum tavsiye ederim haa dolanma olmuyor mu oluyor elbette neticede kul yapısı ama gün içinde minimuma indiriyorum sorun olmuyor o kadar..

IMG_0392.JPG şimdilik kurşun arkasında gelinen son nokta iki yıldır arkadaşlarla kullanıyoruz şikayet yok harkeze rastgele.

Dosyalar

• IMG_0393.JPG
    IMG_0393.JPG
    39.6 KB · Okunma: 78
Sorununuza kendi içinde bir çözüm önerisi olarak; rapalanın gezer fırdöndüye bağlandığı ilk çiziminizde, gezer fırdöndüyle rapala arasındaki misinayı iptal edip, klipsi doğrudan gezer fırdöndüye bağlayabilirsiniz veya gezer fırdöndü yerine fırsöndülü klips bağlayabilirsiniz. Bu durumda atış sırasında rapalanız doğrudan kurşunun üstüne yatacağından, atış sonrasında da üstteki fırdöndüye yaslanacağından dolayı ancak üstteki fırdöndüye takılabilir.
Önereceğim diğet çözüm ise bu çeşit bir takım kullanmak yerine shore jig sahtesi kullanmanız olacaktır. Zaten shore jigging plastik sahtelerin tam da bu sorunlarına çözüm olarak keşfedilmiştir.
Saygılar

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

üstad selam,

yukarıda yazdıklarım yanlızca öneri, bunun olmazsa olmaz diyede kuralları yoktur. ister klips kullabilirsiniz, isterseniz klipsli fırdöndü, isterseniz yanlızca fırdöndü, isterseniz yanlızca düğüm kullanın, ama rapala düğümü farklıdır.

rapala önündeki fırdöndü, balık bindiği zaman attığı taklaların takıma zarar vermemesi, bazende balığın takla atmasını engellemek, takla atsada takımın kendi kendini, düzeltmesi, toplaması içindir. kısaca bazen rapala suyun üzerine çıktığı zaman kendi ekseninde deli gibi döner, bu fırdöndü sayesinde bunların önüne geçmiş oluyoruz.

Rapalanın bağlandığı fırdondü kaliteli olursa, kullanılan rapala beden misinası hafızasız olursa, atış esnasında kurşun suyu görür görmez el freni ıskalanmazsa, kullanılan rapalada herhangi bir falso yoksa pek sıkıntı yaşanmaz gibime geliyor.

Benim yaptigim iki sey var yüzde 90 sorunu cözuyorum
Atista suya tusmeden ipi hafif tut ve kursun rapalanin arkasina dussun ikincisi slarken ipi gergin tut öyle sal bn oyle yapiyorum

Back