kurşun, yem atma aparatı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Scolopax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Scolopax

Aktif Üye
Tepki
279
Ödül
73
Av köpeği eğitiminde köpeklere avı getirmeyi öğrettiğimiz dummy launcher denilen maketleri atan bir aparat var. Bu maketler köpeğin getireceği av ağırlığında olurlar tavşan, ördek, keklik vs. çeşitli mühimmatlarla çalışan bu atıcılar bu maketleri çeşitli mesafelere atarlar. Bizim attığımız kurşunlar bunlardan daha hafif. Acaba bunlarla bizim kurşunları atsak nasıl olur diye düşünürken dışarıda bunların balık avında yem atmak için hava ile çalışanlarını gördüm.

Hep düşündüğüm bir şeydi. son videoda 275 metre atıyor yaklaşık çok iyi ya hayallerimdeki gibi 🙂

Bu bence taşınır bir şey değil gibi. Açılabilen kancalı dron ile de yapıyorlar yem gönderme işini. onun daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Akdeniz'de canlı yem bırakırken 150 200 metre açığa palet ile yüzerek bırakıyorum fakat daha sonra şunu farkettim balık zaten bulunduğum koyun içine kayalık taraftar giriş yapıyor (birçok oynak, kefal sürülerinin sudan 1 metre yükseğe zıplamalarını canlı canlı görerek tespit edilmiştir ) bu sistem her yem bırakmaya gidişimde hayallerimi süslüyor du fakat anladığım kadarıyla yabancılar bunu açıktaki köpek balığı cinslerini avlamak için kullanıyorlar her yörede av tarzı farklılık gösterdiği gibi av ekipmanı da farklılık gösteriyor İstanbul'da yemli takım yapılırken Akdeniz'de genelde canlı yem tercih ediliyor

Back