Lagos, Çütre ve Karagöz

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Tepki
108
Ödül
68
Bahar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Artık rüzgarlar daha insaflı. Üstelik her geçen gün hava daha geç kararıyor. Üstüne üstlük bugün saatleri de ileri aldılar ki artık iş çıkışı balığa çıkmak mümkün olabilecek. Ben yaz saati uygulamasını seviyorum. Benim biyolojik saatim ile daha uyumlu. Havanın geç kararması fikri bile beni mutlu etmeye yetiyor. Marmarisin çam ormanı ile kaplı tepelerinin ardında bana heyecan veren tek şey balık avı. Yoksa malum türkününde dediği gibi " bende bu dağların nesine geldim..."

Geçtiğimiz hafta boyunca yeni kayığım Martı'ya alışmaya çalıştım. Onun huyuna suyuna alıştıkça işler yoluna girmeye başladı. Dip sırtısında en önemli şey rotanın ve süratin sabit olması. Yeni kayığın ve kıçtan takma motorunun kumandalarına alıştıkça bunu sağlamak kolaylaştı. Rolanatisi benim ihtiyacımın az altında olan 6 beygirlik 4 zamanlı yamaha motorun kolunu birazcık çevirmek yetiyor. Geriye sadece rüzgarın sağanaklarını kollamak kalıyor. Takıımı ve derinliği ayarlayınca av başlıyor. Çok iyi bildiğim merayı yeni yeni alıştığım tekne ile yokladığım için işler eskisinden daha kolay. Herşeyi doğru yaptığımdan emin olduğum için sadece teknenin kumanda edilmesine yoğunlaşabiliyorum.

Bu avlarımın hepsinde canlı yem olarak lokum veya kum balığı olarak bilinen balık ile gopezleri kullandım. Canlı yem arayışlarım sırasında aşağıdaki karagöz kısmet oldu. Sahte olarak Yozuri Hydro Squirt sahte kalamarını kullandım. Kesinlikle muhteşem bir sahte. Özellikle bu mevsimde çok etkili. Ancak biraz yollu gitmeyi istiyor. Lagosun hakkını biraz evvel arkadaşlarlar birlikte verdiğimizden bu satırların hakkını verecek dermanım kalmadı. 🙂 Herkese rastgelmesini diliyorum.
(link)

(link)

(link)

(link)

Yöntemin detyaları için (link)tıklayabilirsiniz.

Ortaya karışık yapmışsın Akın kaptan.
tebrikler.Bu güzel havada,güzel memlekette,güzel denizde muhteşem güzel bir gün olmuş....

Tebrikler Kaptan..Hepside lezzetli balıklar.Ama benim tercihim ( biz başka bir isimle adlandırdığımız ) çütre olurdu.Afiyet olsun..

Tebrikler Akın,
Yeni teknenin ve sezonun hakkını vermeye başladın. 🙂
Her zaman rastgelsin

Tebrikler Kaptan, teknenin bereketi eksik olmasın.. Balık bulucu olarak ne kullanıyorsun? rasgelsin..

Efsane adım adım 🙂

Tebrikler Akın kaptanım, daha iyileri rastgelsin.

Sana artık bir kamera sistemi şart oldu. Av anlarını seyretmek isteriz 🙂

Tebrikler Kaptan, Güzel avlar gelmeye başladı 🙂

Saat olayında %100 seninle aynı fikirdeyim 🙂

Back