levreğe otopsi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan duzensiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

duzensiz

Daimi Üye
Tepki
66
Ödül
68
geçen akşam yakaladığım levreği bugün temizleme fırsatı buldum. balık dönüşü artan tekeleri aynı noktaya döküyorum, bir kısmı ölmüş oluyor. bu balıkta sanırım o bölgenin müdavimi olmuş, aç herif doymak bilmemiş 😀

önceki balıkların birinden bütün kayabalığı çıkmıştı ve yanında iki yengeç, daha öncekilerden de teke çıkmaktaydı fakat ilk defa böyle bir manzara ile karşılaştım. ne kadar obur olduğunu ve levreğin tekeyi ne kadar sevdiğini sizde görün

dsc03969g.jpg

hakikaten levrek denizde ne kadar teke varsa hepsini yemiş sindiremeden senin oltaya yakalanmış

O levrek tek yönlü besleniyormuş.
Çok sakıncalı 😀

Artan yemleri bende hep avlağa atarım.Böylece orasını balıklar yemlenme alanı bellerler..

Tekenin ne kadar iyi bir yem olduğu açıkça belli oluyor 🙂

Güzel paylaşım. Benim avladığım levreklerde genelde yengeç ve gümüş balığı çıkıyor.

Bende hemen hemen tüm balıklara bu uygulamayı yaparım. Lüfer palamut İzmarit istavrit tabiki irileri olmak kaydıyla. Yemli avladığım balıklarda genelde midelerinde birşeyler vardır ancak çapari balıklarında genelde mide boştur. Demekki çok aç kalmadan çapariye atlamıyolar. Böyle bir tespit çıkardım kendimce.

Bu otopsileri ben de yaparım.İçinden çıkanlar meraya göre değişiklik gösterebiliyor.Çanakkale'de tuttuğum levreklerde genelde balık çıkıyor.İzmit körfezindeki levreklerde ise yengeç ve teke.Bir levreğin içinden beş tane avuç içi büyüklüğünde yengeç çıkmıştı.

geçen akşam yakaladığım levreği bugün temizleme fırsatı buldum. balık dönüşü artan tekeleri aynı noktaya döküyorum, bir kısmı ölmüş oluyor. bu balıkta sanırım o bölgenin müdavimi olmuş, aç herif doymak bilmemiş 😀

önceki balıkların birinden bütün kayabalığı çıkmıştı ve yanında iki yengeç, daha öncekilerden de teke çıkmaktaydı fakat ilk defa böyle bir manzara ile karşılaştım. ne kadar obur olduğunu ve levreğin tekeyi ne kadar sevdiğini sizde görün

dsc03969g.jpg

vaaaaav müthiş bi deneyim çok balık tuttum ama içini kurcalamak menüyü incelemek hiç aklıma gelmemişti ara sıra yayının karnından abur cubur çıkardı ama bu çok başka garibim daha yenide doyurmuş karnını
m.ümit alpargu
eskişehir 1950

Back