levreğe otopsi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan duzensiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yanlış saymadıysam 26 tane teke saydım. Ne oburmuş bu balık ya. Aperatifleri önden almış. Sonra ana yemek sizin sahteye atlamış. Oburluğun sonu 🙂

sahte kullanmıyorum, canlı teke ile alıyorum levrekleri 😉

yarın levrek meramda at cekın yanı sıra tekeyide denıyeceğim umarım olumlu sonuç alırım

aslına bakarsanız şefaf sılıkon yemlerınde su ıcındeki goruşu tekeye benziyor bu yuzden verim

alıcağımı umuyrum

Güzel otopsi olmuş...Acaba avlandığınız bölge neresi ? En azından şehir ?

geçen akşam yakaladığım levreği bugün temizleme fırsatı buldum. balık dönüşü artan tekeleri aynı noktaya döküyorum, bir kısmı ölmüş oluyor. bu balıkta sanırım o bölgenin müdavimi olmuş, aç herif doymak bilmemiş 😀

önceki balıkların birinden bütün kayabalığı çıkmıştı ve yanında iki yengeç, daha öncekilerden de teke çıkmaktaydı fakat ilk defa böyle bir manzara ile karşılaştım. ne kadar obur olduğunu ve levreğin tekeyi ne kadar sevdiğini sizde görün

dsc03969g.jpg

Güzel paylaşım. Benim avladığım levreklerde genelde yengeç ve gümüş balığı çıkıyor.

Bende hemen hemen tüm balıklara bu uygulamayı yaparım. Lüfer palamut İzmarit istavrit tabiki irileri olmak kaydıyla. Yemli avladığım balıklarda genelde midelerinde birşeyler vardır ancak çapari balıklarında genelde mide boştur. Demekki çok aç kalmadan çapariye atlamıyolar. Böyle bir tespit çıkardım kendimce.

Bu otopsileri ben de yaparım.İçinden çıkanlar meraya göre değişiklik gösterebiliyor.Çanakkale'de tuttuğum levreklerde genelde balık çıkıyor.İzmit körfezindeki levreklerde ise yengeç ve teke.Bir levreğin içinden beş tane avuç içi büyüklüğünde yengeç çıkmıştı.

Arkadaşlar kutlarım sizi.. amatör balıkçının yapması gereki yapmışsınız.. ve hedef balıklardaki beslenme alışkanlıgını merak etmişsiniz..🙂

Konu eski ama bir fotoğrafda benden olsun 😀

(link)

Uploaded with (link)

Tabii her otopsi sonuçunda teke,kayabalığı ve yengeç çıkmıyabilr,,

bir arkadaşım birgün satın aldığı levreği temizlemiş ve içinden....ne mi çıkmış?
yalnız ağzınızı burnunuzu oynatmayın ya abi nerden buldun sabah sabah bu konuyu demeyin sizede olabılır diye yazıyorum,,
evet arkadaşlar içinden fındık faresi çıkmış...limanlık yerlerde malasef zokaya canlı canlı fındığı takanlar var suda kanı aktıkça levreğin iştahını kabartır ve limanlık yerlerde bu şekilde levrek çok çabuk tutulur...neyse bu kadar yeter...
arkadaş nemi yapmış levreği küçük küçük doğramış ve mahallenin kedilerine güzel bir ziyafet olmuş....

Tabii her otopsi sonuçunda teke,kayabalığı ve yengeç çıkmıyabilr,,

bir arkadaşım birgün satın aldığı levreği temizlemiş ve içinden....ne mi çıkmış?
yalnız ağzınızı burnunuzu oynatmayın ya abi nerden buldun sabah sabah bu konuyu demeyin sizede olabılır diye yazıyorum,,
evet arkadaşlar içinden fındık faresi çıkmış...limanlık yerlerde malasef zokaya canlı canlı fındığı takanlar var suda kanı aktıkça levreğin iştahını kabartır ve limanlık yerlerde bu şekilde levrek çok çabuk tutulur...neyse bu kadar yeter...
arkadaş nemi yapmış levreği küçük küçük doğramış ve mahallenin kedilerine güzel bir ziyafet olmuş....

evet bülent abi bende bu yöntemle karşılaşmıştım ensesinden takılıyor tek iğne ve 1,5 kulaç rapala bedeni gibi beden yapılıp asansör tekniğiyle salınıyor fındık su üstünde dönüp dururkende levrek atlıyor 🙂

Back