Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek avı için öneriler YARDIM!!

fatih.33

Yeni Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ömer hocam çok sağolun. Peki bu kamış spine kaçmıyor mu hafif 4 5 gramlik sahteleri atmak sorun olur mu acaba.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Ömer hocam çok sağolun. Peki bu kamış spine kaçmıyor mu hafif 4 5 gramlik sahteleri atmak sorun olur mu acaba.
Hocam fal bakar gibi tavsiye vermeye çalışıyorum :D Max 5 hatta max 10 atarlı kamış yada 2-15 atarlı bir kamış da olur fakat siz önce hangi ağırlıkları daha sık kullanacağınıza karar verin yani ben sadece silikon karides atacağım diyorsanız başka ben silikon karides atacağım ama aynı zamanda 7 gr jig de atacağım derseniz başka karides jig micro sahte yanında su üstü 90 lık 12 gr sahte atacağım derseniz başka yani siz ne ile av yapcaksınız burada asıl önemli olan kısım bu bunu belirtirseniz daha düzgün kamış tavsiyesi de verebiliriz

fatih.33

Yeni Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam fal bakar gibi tavsiye vermeye çalışıyorum :D Max 5 hatta max 10 atarlı kamış yada 2-15 atarlı bir kamış da olur fakat siz önce hangi ağırlıkları daha sık kullanacağınıza karar verin yani ben sadece silikon karides atacağım diyorsanız başka ben silikon karides atacağım ama aynı zamanda 7 gr jig de atacağım derseniz başka karides jig micro sahte yanında su üstü 90 lık 12 gr sahte atacağım derseniz başka yani siz ne ile av yapcaksınız burada asıl önemli olan kısım bu bunu belirtirseniz daha düzgün kamış tavsiyesi de verebiliriz
Kusura bakmayın daha yeni başlıyorum bu hobiye. İmkan oldukça her türden yemi denemek istiyorum. Sadece slikon karides atarsam 10 dakika sonra sıkılırım. Sürekli yem değiştirebilecegim bi kamış olsa daha iyi olur sanırım. Böylece farklı yemleri deneme şansım olur.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Kusura bakmayın daha yeni başlıyorum bu hobiye. İmkan oldukça her türden yemi denemek istiyorum. Sadece slikon karides atarsam 10 dakika sonra sıkılırım. Sürekli yem değiştirebilecegim bi kamış olsa daha iyi olur sanırım. Böylece farklı yemleri deneme şansım olur.
Bu sebeple atış aralığını olabildiğince geniş tutmak size avantaj sağlayacaktır karar vermeden önce bölgenizdeki av bayisi ile muahbbet edin ama gaza gelip almayın resim çekin kayıt altına alın :) yine aynı şekilde meralarda balık tutan kişilerle sohbet edin yada düşe kalka öğrenin bir makine birkaç sahte ile ava gidip gelmeye başlayın :)

fatih.33

Yeni Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu sebeple atış aralığını olabildiğince geniş tutmak size avantaj sağlayacaktır karar vermeden önce bölgenizdeki av bayisi ile muahbbet edin ama gaza gelip almayın resim çekin kayıt altına alın :) yine aynı şekilde meralarda balık tutan kişilerle sohbet edin yada düşe kalka öğrenin bir makine birkaç sahte ile ava gidip gelmeye başlayın :)
Öyle yapacağım Ömer hocam bu şekilde iyi kötü yolumu bulurum sanırım

spin

Üye
Adı
Selçuk
NaniwaOsakaShi Varenka 2 parçalı 210 cm 5-20 gr atarlı kamış.
NaniwaOsakaShi Varenka 2 parçalı 228 cm 7-21 gr atarlı kamış.
Shimano FX XT 2 parçalı 210 cm 7-21 gr atarlı kamış.

spin

Üye
Adı
Selçuk
Fladen Vantage 2 parçalı 210 cm 7-25 gr atarlı kamış.
Oslo Big Bass 2 parçalı 210 cm 10-30 gr atarlı kamış.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, benim önerim her iki takımı da alıp ava gitmeniz yönünde olacaktır.
Lrf ile daha yakın mesafeleri daha sık atış yaparak tararsınız. Takım hafif olduğu için sizi daha az yorar.
Ancak lrf demek yatık hava veya arkadan gelen rüzgar demek. Karşıdan gelen rüzgarda sahteniz çok yakına düşecek ve canınız sıkılacak.
Ayrıca şartlar atışa uygun olsa bile ilk yarım saat veya 1 saat vuruş alamayınca "acaba balık açıkta mı?" sorusu ve o mesafeye erişememe problemi canınızı sıkacak.

Bu nedenle müsait havada ava lrf ile başlayıp, sık atışlarla yakınları taramak,
Yakınlarda birşey yoksa spine geçip uzakları taramak,

Patlak havalarda lrf'ye hiç bulaşmadan direk spinle başlamak,

Lrf ile atçek yaparken, spin takımı da yemli takımla uzağa atıp yan gözle vuruş var mı yok mu diye kontrol etmek,

Gibi bir çok seçeneği beraberinde getirecektir 2 takımla ava gitmek.

Önceliği hangisine vereceksiniz ana bütçeyi ona ayırın, kalan bütçeyi ikincil takımınızı uygun fiyatla elde edin.

Bu şekilde hem merada tek takıma mahkum kalmazsınız, hem de merada aklınız kalmaz.