levrek için olta takımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baybay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

baybay

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
şöyle bir takım yapmayı düşünüyorum ne dersiniz?? asıl amacım kıyıdan levrek avı, iskeleden istavrit için çapari de atarım diye düşünüyorum..

(link)

(link)

(link)

Tercihler kıyıdan sahte ile levrek avına uygun ancak İstanbulda kıyıdan çapariye uygun olmadığını düşünüyorum.Çapari için daha uzun,atarı yüksek ve büyük kalibre bir makineye ihtiyacınız olur.Tek takımla her iki avı yapmak çok zor olur..

sörfü alana kadar idare eder diye düşünüyorum çapariyi de izmit körfezi veya karadeniz için düşünüyorum. ama dediğim gibi ilk ve gerçek amaç kıyıdan sahte ile at çek.

sörfü alana kadar idare eder diye düşünüyorum çapariyi de izmit körfezi veya karadeniz için düşünüyorum. ama dediğim gibi ilk ve gerçek amaç kıyıdan sahte ile at çek.

Takımın asıl amacı bu ise yukarıdada dediğim gibi uygun bir kombinasyon olur..

peki misina için ne diyorsunuz 0,08 seçtim 9kg. çekeri varmış ama çok mu ince biraz daha kalın mı seçmeliyim sizce?

peki misina için ne diyorsunuz 0,08 seçtim 9kg. çekeri varmış ama çok mu ince biraz daha kalın mı seçmeliyim sizce?

9kg çeker bence Levrek avı için uygun.Ancak benim şahsi görüşüm butür (dynema) misinaların at-çek avcılığında kullanışlı olmadığı yönünde.Tabiki pekçok arkadaşımız kullanmakta ve memnuniyetlerinide belirtmekte.Benim 5-6 farklı markadaki denemelerimde edindiğim kanı bu yönde.İlerleyen mesajlar karar vermenize yardımcı olacaktır.

At çek avında bende kullanamadım örgü misinaları.Hep karıştı,kuş yuvası oldu baş edemedim.O nedenle kaliteli mono kullanıyorum.Diğer avlarımda ise ip tercih ediyorum.Tercihler spinning için güzel.

At çek avında bende kullanamadım örgü misinaları.Hep karıştı,kuş yuvası oldu baş edemedim.O nedenle kaliteli mono kullanıyorum.Diğer avlarımda ise ip tercih ediyorum.Tercihler spinning için güzel.

Bir de PowerProyu dene. 🙂

Back