levrek limit

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hook
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Hayatımda daha hiç levrek tutamadım. 20 cm ispendeği saymıyorum, onu zaten salmıştım. Şimdi o kadar uğraşıp zor bela 1 tane 30 cm bir levrek tutarsam ben bunu salayım mı salmayayım mı ?

Hayatımda daha hiç levrek tutamadım. 20 cm ispendeği saymıyorum, onu zaten salmıştım. Şimdi o kadar uğraşıp zor bela 1 tane 30 cm bir levrek tutarsam ben bunu salayım mı salmayayım mı ?

Bu karar tamamen size ait elbette 🙂 Ben limitlerimi bizim sirkülerimize göre değil daha çok avrupa'daki araştırmalar neticesinde ortaya çıkan ölçülere göre bir ortalama alarak belirliyorum. Örneğin bizde levrek için limit 25 cm olarak belirlenmiş ama yurtdışı kaynaklarda erkek levrek için 30-40 cm, dişi bir levrek için ise 35-45 cm arası bir olgunluk boyu belirlenmiş. Yakaladığım balıkların cinsiyet analizini yapmaya uğraşmayacağım için ben her balığa dişi gözü ile bakar ve ortalama 40 cm altındaki bir levreği alıkoymam. Zira avrupa olta balıkçıları federasyonu da son olarak levrek için 42 cm'lik bir limit belirlemişti yanlış hatırlamıyorsam. Buradaki konu levrek olduğu için bu balıktan yola çıktım yoksa levrek avcısı değilim. Bugüne kadar 1 tane 30 cm'lik levrek yakaladım şans eseri, onu da bıraktım zaten. Rastgele.

30 cm bir a4 kağıdı yapar gözünüzde canlandırın.

bence 35 cm güzel bir limit o da ayda bir levrek tutan biri için.

keyif için bunu yapanların limitinin çok daha fazla olacağını düşünüyorum.

Levrek avı için şanslı bir il İzmir.
Şimdi sana 30 cm bile büyükmüş gibi gelirken yarın 40 cm'e burun kıvırır olabilirsin.
25-30 cm ispendekler tabii ki alıkonulabilir, yasal mı yasal ama o boy balıklara bir şansa daha verdiğinizde gelecekte size çok daha büyük keyifler yaşatacağı bir gerçek.
Rast gelsin

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back