Levrek/lufer kamış ve makine tercihi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1907
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
caldia kullanmıyorum ben; team daiwa’ya o seviye’de bir makine alsam caldia alırdım demek istemiştim. hatta bir süre almayı düşündüm, sonra benim hanım hamile kalınca o kadar para vermekten vazgeçtim çok balığa gidemeyeceğim için 🙂
ben alaris 40 kullanıyorum team daiwa ile. 1 tane de ucuzken alaris 30 aldım, ip bile sarmadım, kutusunda duruyor. genellikle silikon veya lrf ile avlanıyorum. lrf ile 3.5 kiloluk levreği de çıkardım kepçe yardımı ile limandan. o yüzden bence levrek için çoook çok iyi takımlara gerek yok gibi 🙂

kesinlikle fiyat performans ürünü. tabii wtd biraz zor oluyor; 85 cm sardığı için. ama biraz yavaşlatınca oluyor 🙂

Günlerdir bekliyorum ancak ne kullananlardan ne de ustadlardan tavsiye gelmedi malesef. Yardimci olup tecrubelerini paylasacaklarini ummustum. Vanfordla devam edip daiwa bg seabass 10-35 almayi dusunuyorum kullanim sonrasi almayi dusunenlere faydali olmasi acisindan buradan paylasirim. İyi forumlar dilerim...

Kafanizi bulandirmak gibi olmasin ancak caldia 2021 ilk aylarinda cikti ve toplatildi.. sonra revize edilip tekrardan satilmaya baslandi.. benimde radarimda olan bir makinaydi ancak almaktan vazgectim.. Vanford emsallerine gore kullanilan malzeme olarak iyi bir makina.. ayrica tr’den almaniz garanti acisindan da sorun yaratmayacaktir.. ancak yurt disindan gelen caldia’yi servisinde tamir ettiremezsiniz.. zaten kimseye daiwa servise makina gonderin de diyemem, malesef cok kotuler.. shimano iyi mi? Kesinlikle cok iyi degil o da ancak daiwadan bir tik daha iyidir servis olarak..

Kafanizi bulandirmak gibi olmasin ancak caldia 2021 ilk aylarinda cikti ve toplatildi.. sonra revize edilip tekrardan satilmaya baslandi.. benimde radarimda olan bir makinaydi ancak almaktan vazgectim.. Vanford emsallerine gore kullanilan malzeme olarak iyi bir makina.. ayrica tr’den almaniz garanti acisindan da sorun yaratmayacaktir.. ancak yurt disindan gelen caldia’yi servisinde tamir ettiremezsiniz.. zaten kimseye daiwa servise makina gonderin de diyemem, malesef cok kotuler.. shimano iyi mi? Kesinlikle cok iyi degil o da ancak daiwadan bir tik daha iyidir servis olarak..

Merhabalar, imzamda da yazan ve acemiliğimi (daha doğrusu ilk başlangıç hevesimi) üzerinde tecrübe ettiğim Daiwa Ninja 244cm 10-35 + Alaris 40 takımım sonrası esas takım - başrol oyuncusu olarak Crosscast 274cm 14-42 + Caldia 21 LT MQ 4000cxh set oluşturmuştum ki Şubat'ta attığınız bu mesaja denk geldim.
Hatta setimi şu şekilde kombinleyip sipariş geçme arifesindeydim.
1666783998599.png

Ama şimdi Caldia 2021 modellerde yaşanan bu toplama işi beni bir düşündürdü.
Acaba Lexa E LT 4000S-CXH modeline mi baksam?
Bu arada evet hızlı sarım makine bakıyorum, çünkü merada sadece levrek yok. Kofana, kaba lüfer, lambuka, şans varsa sırtıkara vs. bulunuyor.

O toplatilan makinalar Turkiye’ye gelmemis.. bende denemek icin aldim ve kullaniyorum, gayet akici.. tavsiye ederim.. lexa serileri guzel ancak agir ve eski teknoloji.. kullanan arkadaslarim var, ondan da memnunlar..

Arkadaşlar konuyu yeni gördüm özür dilerim. Öncelikle yeni Caldia mı ,Vanford mu sorusuna cevabım kesinlikle Caldia 21 (Bushing töleransı yüksek ilk seriler hariç). Ancak yeni çıkan 150 dolar bireysel ithalat limitinden sonra yurt dışı alımlar konusunda 10 kere düşünmenizi tavsiye ederim. Kendi tecrübelerimden söyliyeyim 158 dolarlık bir ürünü almaya niyetlendim, şu anda 304 dolar seviyesini gördüm daha ürüne ulaşamadım. Özellikle ücretsiz kargo yalanına hiç inanmayın acısı sonradan kat be kat çıkar.

Back