Levrek ve Lüfer İçin Silikon Karides-Teke

Emre Karagül

Aktif Üye
Tepki
34
Ödül
38
Tüm forum üyelerine iyi günler.

İnternette levrek avı için sürekli araştırma yapıyorum. Levrek avında en iyi avın teke olduğunu öğrendim. Canlı teke imal edebileceğim bir yer yok. Hâliyle levrek tutulduğunu bildiğim bir bölgede yok. Bu yüzden silikon yemlerden denemek istiyorum.
Canlı yemde ise şamandıralı mamun.

Önerebileceğiniz silikon yemler varmı? Kocaeli'de bir balıkçı var. Ellerinde renk renk silikon karides gördüm. At çek ile gece-gunduz verim alabilir miyim?

IMG_20220726_210914.jpg
Avlanmayı düşündüğüm yer buranın içi, denizle birleştiği ağız ve iskeleler. Sizce verim alır mıyım?

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
İyi günler...

Dosyalar

• IMG_20220726_210914.jpg
    IMG_20220726_210914.jpg
    50.4 KB · Okunma: 6
öncelikle önemli olan şey fotoğrafını attığınız yere levreğin girip girmediği. levrek giriyorsa kevrek buraya yemlenmeye giriyordur. teke mi, ispari mi, kefal mi?.. burada ne avlıyor, önemli olan soru bu.

silikon karidesler genel anlamda başarılı yemler, ancak kullanmayı bilmek lazım. bittabii kaliteli olanlarını kullanmak lazım. silikon karidesi özellikle iyi ve yavaş süzülebilmesi için 2 veya 3 (derinliğe göre) jighead ile kombinleyip kullanıyor çoğu usta, siz de kullanacaksanız böyle kullanabilirsiniz. tabii bunun için de lrf sistemini kullanıyor olmanız gerekmekte.

yemli av bambaşka bir disiplin, tek iğne canlı yem ile avlanmak burada eğer varsa bayağı verimli olabilir. ispari, kefal, mamun veya teke takabilirsiniz. balık varsa ve kısmetinizde de varsa balık oltanıza uğrayacaktır. çıkartmak da yeteneklerinize bağlı.

yukarıda yazanlar genel ve acemi bilgiler. bölgenin ustası @reelmaster neler alınması gerektiği, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda yardımcı olacaktır. söylediklerimin tamamı çöp de olabilir. levrek bölgesine münhasır bir hayvandır.

rast gele.

öncelikle önemli olan şey fotoğrafını attığınız yere levreğin girip girmediği. levrek giriyorsa kevrek buraya yemlenmeye giriyordur. teke mi, ispari mi, kefal mi?.. burada ne avlıyor, önemli olan soru bu.

silikon karidesler genel anlamda başarılı yemler, ancak kullanmayı bilmek lazım. bittabii kaliteli olanlarını kullanmak lazım. silikon karidesi özellikle iyi ve yavaş süzülebilmesi için 2 veya 3 (derinliğe göre) jighead ile kombinleyip kullanıyor çoğu usta, siz de kullanacaksanız böyle kullanabilirsiniz. tabii bunun için de lrf sistemini kullanıyor olmanız gerekmekte.

yemli av bambaşka bir disiplin, tek iğne canlı yem ile avlanmak burada eğer varsa bayağı verimli olabilir. ispari, kefal, mamun veya teke takabilirsiniz. balık varsa ve kısmetinizde de varsa balık oltanıza uğrayacaktır. çıkartmak da yeteneklerinize bağlı.

yukarıda yazanlar genel ve acemi bilgiler. bölgenin ustası @reelmaster neler alınması gerektiği, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda yardımcı olacaktır. söylediklerimin tamamı çöp de olabilir. levrek bölgesine münhasır bir hayvandır.

rast gele.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Mayıs ayında belediye levrek salmıştı. İçeride levrek mevcut ama teknelerin hareketi ve insan seslerinden dolayı yemli olta ile avlamanin zor olacağını varsayıyorum. Elimde 20-40 Gr atarlı 240 cm spin ve 20 lik makara var. Bu kombinasyon ile levrek veya levrek dışında karidesle balık tutamaz mıyım?

İçerisi kefal dolu ama canlı yemi sesten dolayı yapabilir miyim bilmiyorum.

Eğer silikon uyumlu değilse mamun ile şansımızı deniyeceğim 🙂

Hazır konu varken ben de sorayım tireboluda levrege silikon karides atacagım 3,7 gram elimdekiler derinlik 2-3 metre falan zemin baya kayalık 2 gram jighead ile mi kullanmak lazım?

Tüm forum üyelerine iyi günler.

İnternette levrek avı için sürekli araştırma yapıyorum. Levrek avında en iyi avın teke olduğunu öğrendim. Canlı teke imal edebileceğim bir yer yok. Hâliyle levrek tutulduğunu bildiğim bir bölgede yok. Bu yüzden silikon yemlerden denemek istiyorum.
Canlı yemde ise şamandıralı mamun.

Önerebileceğiniz silikon yemler varmı? Kocaeli'de bir balıkçı var. Ellerinde renk renk silikon karides gördüm. At çek ile gece-gunduz verim alabilir miyim?

119963 dosyayı görüntüle
Avlanmayı düşündüğüm yer buranın içi, denizle birleştiği ağız ve iskeleler. Sizce verim alır mıyım?

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
İyi günler...
Yunus Emre söz konusu liman içinde veya ağız bölgesinde Levrek bulamazsın. Bir bölgeye Levrek olma adayı avuç kadar balıkların salınmış olması O balıkların orada büyüyecekleri anlamına gelmez. Liman içinden istediğin kadar Teke toplayabilirsin bolca bulunur. O tekelerle ağızın sol tarafından eşkina alabilirsin bol bulunur, O tekelerle sol kıyı sonundaki sahilden mırmır alabilirsin bol bulunur. Ama Levrek arama. Levrek bulabileceğin Limana yakın 3 nokta var, gerçekten sabırlı ve niyetliysen oraları ısrarla yokla. O bölgede levrek ilaryaya saldığı için 6-9 cm doğal sahteler kullan. Dere önü sığlıkta su üstü çalış. Ya el ayak çekildikten sonra gece ya da gün doğarken şansını dene.. Bunca tavsiyeden sonra Levrek tutabilecekmisin %99 hayır. Levreğin kokusunu alabilecek seviyeye gelene kadar daha çok yolun var.. Önce sahte yüzdürmekten zevk almaya bak.

Yunus Emre söz konusu liman içinde veya ağız bölgesinde Levrek bulamazsın. Bir bölgeye Levrek olma adayı avuç kadar balıkların salınmış olması O balıkların orada büyüyecekleri anlamına gelmez. Liman içinden istediğin kadar Teke toplayabilirsin bolca bulunur. O tekelerle ağızın sol tarafından eşkina alabilirsin bol bulunur, O tekelerle sol kıyı sonundaki sahilden mırmır alabilirsin bol bulunur. Ama Levrek arama. Levrek bulabileceğin Limana yakın 3 nokta var, gerçekten sabırlı ve niyetliysen oraları ısrarla yokla. O bölgede levrek ilaryaya saldığı için 6-9 cm doğal sahteler kullan. Dere önü sığlıkta su üstü dene. Ya el ayak çekildikten sonra gece ya da gün doğarken şansını dene.. Bunca tavsiyeden sonra Levrek tutabilecekmisin %99 hayır. Levreğin kokusunu alabilecek seviyeye gelene kadar daha çok yolun var.. Önce sahte yüzdürmekten zevk almaya bak.
Levrek kısmet değilmiş ama mırmır ve eşkina tutmak istediğim balıklardandı. Bu yüzden çok teşekkür ederim🙂. Boru kurdu yeterli olur mu? Birde mırmır yeri tahta iskele dimi? Piknik alanı tarafında.

Peki silikon karides ile at-çek yaparak gece-gunduz birşey tutabilir miyim? Eşkina gibi. Tavsiye edeceğiniz ortalama 20-40 TL lik sahteler, sahte türleri
varmı?

Hazır konu varken ben de sorayım tireboluda levrege silikon karides atacagım 3,7 gram elimdekiler derinlik 2-3 metre falan zemin baya kayalık 2 gram jighead ile mi kullanmak lazım?
kıyıdan yavaş yavaş derinleşiyorsa eğer ben 76mm olan karideslerde 3 gram, junior olan 5 cm olanlarda 2 gram jighead kullanıyorum. ama yol 2 adım ötesi direkt 1 metre ise daha ağır kullanılabilir.

kıyıdan yavaş yavaş derinleşiyorsa eğer ben 76mm olan karideslerde 3 gram, junior olan 5 cm olanlarda 2 gram jighead kullanıyorum. ama yol 2 adım ötesi direkt 1 metre ise daha ağır kullanılabilir.
Bendekiler junior olanlar 3,7 gramlik pandora konusup aldigimiz 026 ve 027 işte o zaman direk kullaniyim onlari derinlik fena degil ya baktim takilacak gibi 2 grama donelim😀

Bendekiler junior olanlar 3,7 gramlik pandora konusup aldigimiz 026 ve 027 işte o zaman direk kullaniyim onlari derinlik fena degil ya baktim takilacak gibi 2 grama donelim😀
bana sorarsan 3.7 gram junior olana liman içi gibi yerler hariç fazla. suda ne kadar süzülürse o denli avcı oluyor. özellikle de levrek avında. levrek daha çok süzülürken vuruyor zaten. olay takılması değil; daha uzun süre süzülmesi. ben her 2-2.5 saniyede bir defa olmak üzere çırpıyorum karidesi. verimli oluyor. tabii alan kumluksa bir şey diyemem. istediğin kadar sektirip, dipte gezdirip, hatta kum kaldıracak şekilde sürükleyebilirsin. denemek lazım yani

bana sorarsan 3.7 gram junior olana liman içi gibi yerler hariç fazla. suda ne kadar süzülürse o denli avcı oluyor. özellikle de levrek avında. levrek daha çok süzülürken vuruyor zaten. olay takılması değil; daha uzun süre süzülmesi. ben her 2-2.5 saniyede bir defa olmak üzere çırpıyorum karidesi. verimli oluyor. tabii alan kumluksa bir şey diyemem. istediğin kadar sektirip, dipte gezdirip, hatta kum kaldıracak şekilde sürükleyebilirsin. denemek lazım yani
Yok kumluk degil o halde sıkıntı yaşayacağım neyse bakacağız çaresine kim uğraşır levrekle takarım isomeyi keyfime bakarım😀😀

Back