Levrek ve lüfer için yemli takım önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamza60
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hamza60

Üye
Tepki
17
Ödül
13
Merhaba, rapala ile avlanmak gerçekten zor işmiş. Şansımi biraz da yemli takımlar ile denemek istiyorum.

Hedef balıklarım levrek ve lüfer. Bu iki balıktan hangisi için hangi tür yemli takım kullanmalıyım? Yemli takımlar hakkında bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yem her zaman değişir. Avlayacağın balık hangi yemi kovalıyorsa genelde o yemden kullanman gerek. Acemilerin hemen lüferden levrekten başlaması zor biraz. Önce bu konu hakkında teorik bilgi almanız gerek onu da okuyarak alacaksınız. Bu işi bilenlerin yanında gidip onlardan öğreneceksiniz. Buradan yarım yamalak bilgi alarak hemen sonuca ulaşmanız zor, vakit kaybı olur. Bu gibi forumlar acemilerin kafasını karıştırabilir. Çünkü her kafadan bir ses çıkar. Bunlar doğrudur da ama acemi için kısa kısa verilen bu cevaplar yetmez karışıklık yaratır.
Sadece yemle iş bitmiyor. Hangi takımı kullanacaksınız bir balık için elli tür takım yaparsın hepsinin de zamanı değişiktir her zaman çalışmaz. Yaptığınız takımı nasıl kullanacaksınız, nasıl çekeceksiniz, avlayacağın balığın davranışı nedir, ne zaman nerelerde bulunur vs bir sürü birbiriyle ilişkili yapmanız, bilmeniz gerekenler var.

Yem her zaman değişir. Avlayacağın balık hangi yemi kovalıyorsa genelde o yemden kullanman gerek. Acemilerin hemen lüferden levrekten başlaması zor biraz. Önce bu konu hakkında teorik bilgi almanız gerek onu da okuyarak alacaksınız. Bu işi bilenlerin yanında gidip onlardan öğreneceksiniz. Buradan yarım yamalak bilgi alarak hemen sonuca ulaşmanız zor, vakit kaybı olur. Bu gibi forumlar acemilerin kafasını karıştırabilir. Çünkü her kafadan bir ses çıkar. Bunlar doğrudur da ama acemi için kısa kısa verilen bu cevaplar yetmez karışıklık yaratır.
Sadece yemle iş bitmiyor. Hangi takımı kullanacaksınız bir balık için elli tür takım yaparsın hepsinin de zamanı değişiktir her zaman çalışmaz. Yaptığınız takımı nasıl kullanacaksınız, nasıl çekeceksiniz, avlayacağın balığın davranışı nedir, ne zaman nerelerde bulunur vs bir sürü birbiriyle ilişkili yapmanız, bilmeniz gerekenler var.
Merhaba hocam, öncelikle değerli önerileriniz için teşekkür ederim. İnanın dünden beri çok okuyorum. Siz de bana bu iki balıktan hangisi için hangi yemli takımı kullanmam gerektiği hakkında genel bir bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.

Merhaba ; bu günün tarihinden itibaren Ağustos 15 e kadar İstanbul da lüfer için verimsiz zamanlar yemli yada rapala için balık yok denecek kadar az yemli konusunda av yapacağın meranın özellikleri ile takım şekli değişmekte kamış makina kurşun ağarlığı gibi ben İstanbul Anadolu yakasında yemli av yapıyorum takım bağlama konusunda vaktim olmadığı için hazır yemli takım alıyorum birçok markanın kendi hazır takımları var geçen sene gazifishing in şarjörlü diye tabir ettiği takımları kullandım 150 Gr - 200 Gr arası değişen kurşunlar ile gayet memnun kaldım sezon gelene kadar av yapacağın mera hakkında bilgi edin akıntı varmı kaç Gr kurşun oturuyor elindeki kamış ve makina bu atar ağarlığı da ise bahsettiğim takıma göz at bu takıma yem olarak fileto istavrit takıyorsun istavriti nasıl takacağını pratik yap ben istavrit kadar karton parçasına takarak denemiştim evde sonra av döneminde yemli av yapan kişilerden bilgi al levrek konusunda bilgim yok maalesef daha önce onu hedefleyerek yemli av yapmadım

Back