Lider bağlamak ne işe yarar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Muhammets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Muhammets

Aktif Üye
Tepki
41
Ödül
38
Merak ettiğimden soruyorum. LRF kullanırken özellikle istavrit ve mırmır için lider kullanmak mantıklımı? Bana hep ekstra uğraş gibi geliyor. Balık vurduğu gibi kopacakmış gibi duruyor nedense. Sizce mantıklımı?

Avcılığı artırdığına dair varsayım lar olsa da lider kullanmakta ki tek amacım ipi korumak kullandığımız ipler özellikle 0.2 pe 0.3 pe kaliteli ipler gerçekten pahalı lrf deki en büyük sorun takımın takılması takılma durumunda ipin nerden kopacağını bilemediğimiz için ben lider kullanıyorum ipin çeker kilosunun altında..

Avcılığı artırdığına dair varsayım lar olsa da lider kullanmakta ki tek amacım ipi korumak kullandığımız ipler özellikle 0.2 pe 0.3 pe kaliteli ipler gerçekten pahalı lrf deki en büyük sorun takımın takılması takılma durumunda ipin nerden kopacağını bilemediğimiz için ben lider kullanıyorum ipin çeker kilosunun altında..
Yani diyorsunuz ki lider bağlamak en doğrusu ile normalde misina kesebilecek takılmalardan kurtulabiliyor ve söylenilene göre balık avınada katkı sağlıyor .Peki bu lider misina dediğimiz şey flora karbon misinanın ta kendisimi yoksa onun kendi alanı mı var?

Yani diyorsunuz ki lider bağlamak en doğrusu ile normalde misina kesebilecek takılmalardan kurtulabiliyor ve söylenilene göre balık avınada katkı sağlıyor .Peki bu lider misina dediğimiz şey flora karbon misinanın ta kendisimi yoksa onun kendi alanı mı var?
@SKARPİ66 hocam link göndermiş bende oturdum izliyorum.
Lider bağlamak ipi korur diyorum takılma durumunda esneme yaparak jighead in kurtulmasına imkan sağlayabiliyor yada lider kopuyor ve ip sağlam bir şekilde geri geliyor , lider dediğimiz ipin önüne bir düğüm ile bağladığımız yaklaşık 1 karış veya biraz daha uzun olarak yaptığımız kısımın adı bu düğüm kamışın ilk halkasınsan geçmiyecek şekilde ayarlanıyor bunu yaparken floracarbon , monofilement veya floracarbon kaplama kullanabilirsiniz video gerçekten bilgilendirici ve sade bir anlatıma sahip izlemenizi tavsiye ederim..

Lider ne işe yarar ;
1. Görünmezlik sağlayarak avın dikkatini dağıtmaz. Avlanma randımanını arttırır.
2. Büyük bir balığın ani kafa atışında şoku emer kopmaz, ani gerilimlerde ip kopar.
3. İp her ne kadar mukavametli olsa da sürtünmeye ve kesilmeye karşı dayanıksızdır sivri bir yüzeye temas ettiği an kopar. Lider kopmaz.
4. Herhangi bir takılmada ipinizin ziyan olmasını ve zedelenmesini engeller.
5. Herhangi bir takılma ya da zorlanmada esneyebildiği için makinenin zarar görmemesini sağlar.

aklıma gelenler böyle.

Back