Lider düğümü yerine klips??

Hasanusta

Yeni Üye
Tepki
8
Ödül
5
Arkadaşlar selamlar herkese,
Bu lider düğümü işini çok beceremiyorum. Özellikle ip ince ise düğüm çok zorlaşıyor.

Mesela ip ile lideri klips veya fırdöndü ile birbirine bağlasak nasıl olur?.
Bu şekilde daha kolay görünüyor.

Merhaba hasan, ne avı yapiyorsun ? gerçi ne avı yapiyor isen lider düğümün bir kısmı makinada sarılı olarak kalacaktır, öbür türlü atış yapman zor olur, ( istavrit çaparisi gibi klips ucuna lider düğüm ucuna sahte taktığını hayal edelim)

Lider düğüm yapmak aslında o kadar da zor değil, biraz youtube da araştırıp kendin deneyerek öğrenebiliceğini düşünüyorum, ben lider düğüm öğreneli iki sene oldu, daha önce kalın misinalar ile av yapiyordum, kesinlikle olmazsa olmaz birşey.

Selamlar, bende fg knot ve albright knot atmakta zorlandığım için uzun zamandır bu düğümü kullanıyorum. Hem çok kolay, hemde gerçekten çok sağlam oluyor. 0.24 leader ve 0.08 ip ile atıyorum genelde. Bence gözü kapalı atılacak bir düğüm.

Yılmaz Üncü abinin güzel bir düğümünü paylaşıyorum.

Basit bir düğüm arıyorsan (link) tavsiye ederim. Yucatan ile elin alıştıktan sonra diğer düğümlere de geçebilirsin. Ben genellikle Mahin Düğümü kullanırım, basit ve güçlü bir düğümdür.

Arkadaşlar selamlar herkese,
Bu lider düğümü işini çok beceremiyorum. Özellikle ip ince ise düğüm çok zorlaşıyor.

Mesela ip ile lideri klips veya fırdöndü ile birbirine bağlasak nasıl olur?.
Bu şekilde daha kolay görünüyor.
Bu durumda lideri komple en uçtaki halkanın dışında bırakmak gerekir sanırım. yoksa sürtünme/ çarpışmadan dolayı erim çok etkilenmez mi?

Bu durumda lideri komple en uçtaki halkanın dışında bırakmak gerekir sanırım. yoksa sürtünme/ çarpışmadan dolayı erim çok etkilenmez mi?
Ben bunu lrf ve light spin için kullanıyorum, çünkü 80 cm civarı lider yapıyorum. Evet eğer makineye sarılacaksa uygun olmayabilir.
Arkadaşta ayrıca klips ve fırdöndü diyince en nihayetinde kamışın dışında kalacağından böyle bir önerim oldu.

Ben bunu lrf ve light spin için kullanıyorum, çünkü 80 cm civarı lider yapıyorum. Evet eğer makineye sarılacaksa uygun olmayabilir.
Arkadaşta ayrıca klips ve fırdöndü diyince en nihayetinde kamışın dışında kalacağından böyle bir önerim oldu.
80 cm lrf için uzun değil mi atış yapabiliyor musunuz bu uzunluk sarkarken?

Atış esnasında aerodinamiği bozabilir. Birde klipse atılan düğüm patlayabilir

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

80 cm lrf için uzun değil mi atış yapabiliyor musunuz bu uzunluk sarkarken?
Yok hocam 230 kamisim var neredeyse 3te 1ine denk geliyor hiç zorlamiyor. Ayrıca srada silikon falan koptugunda her baglamaya 10 cm gitse 2 defa kopmaya değiştiriyorum hemen.

Hatta şöyle hesapliyorum benim parmaklarimdan omuzuma kadar hesaplayip kesiyorum. Ortalama 180 boyuma 75-80 cm.lider oluyor.

Back