MerhabaHerkese selamlar kendo 4 örgü 0.06 mm ip kullanıyorum lrf tekniği ile avlanicam kaç mm lider almam gerek hedef balık kaya balikları ve istavrit yer kartal ve civarı
Merhaba
Kalınlık değil de çeker üzerinden değelendirmek daha sağlıklı olacaktır. 0.06 örgü kendonun 2.8 kg çekeri var. Lideriniz de 2.8 kg veya üzeri olursa daha iyi olur. Diğer marklar da değişir ancak stroft üzerinden örneklemek gerekirse ;
0.17 STROFT GTM = 3.3 kg - Daha Pahalı monofilament
0.20 Stroft N =3.3 kg - Ekonomik monofilament
0.18 Stroft FC1 = 2.9kg- %100 Florokarbon
Kayalık ve kirli bir bölgede olduğunuz için florakarbon çok zarar görecektir. Bu yüzden mono hem daha uzun ömürlü hem de daha ekonomik olacaktır.
3 kg civarı çekeri olan mümkün olabilecek ince misina tavsiye ederim. Çok ucuz monolar yerine biraz daha kaliteli olanlar. Ben STROFT GTM kullanıyorum.
Çok daha ince misina tavsiye etmem. Yosunluk bir bölge olduğu takılmalarda çok çabuk kopacaktır.
Daha ince misina daha avcı olacaktır ancak dezavantajları getirilerinden daha fazladır.
0.17 Nippon Ghost var. Çekeri 4.9 kg. Kullananlar memnunlar yorumlara bakabilirsin. 100 metresi 33 lira n11'de var.Benim aklımda olan 0.14/0.16 florokarbon misinaydı ancak uygun fiyata 2.8kg üstü çeker florokarbon misina bulmak çok zor
mesela baktığım mono 4.11kg çekerli 0.14mm0.12, 0.14 ideal, azami 0.16. Liderin çekeri makinaya sarılı ipten daha düşük olmalı. Misina üzerinde yazan değerler çoğunlukla abartılı oluyor. Dediğim kalınlıktaki misinaların çekeri kullandığınız ipten düşük olur zaten.
Aynısı mono için de geçerli mi ??Maximum 0.16 ve maximum 2.75 kg çeker değeri kullanın.
1 Gerektiğinde Lideri feda edin, ama bedeni kurtarabilin !
2 F.C liderin aksiyona etkisi minimum olsun !