Lider misina sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Reglajci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Reglajci

Yeni Üye
Tepki
12
Ödül
5
Meraya göre 0.14, 0.16 ve 0.20 ip misina kullanıyorum. Elimde 030-035-038mm olarak 3 çeşit fluorocarbon misina var ve her türlü kombinasyonu denedim.
Benim sıkıntım lider düğümü ile alakalı. Netten videolara bakarak iyi bilinen 5-6 çeşit lider düğümünü denedim ama en uzun dayanan düğüm bile 10. atışta ip tarafından kesiliyor ve patlıyor. Makinede sorun olduğunu düşünmüyorum, lider kullanmadığımda sorun yaşamıyorum.
Ya ip misina kullanmayı bırakıp tamamen mono veya fluorocarbon kullanıp lider derdinden kurtulacağım yada lider kullanımı için bi taktik yol vs bulacağım.
Tavsiyeleriniz nelerdir?
İp misina kullanma sebebim ise bulunduğum bölgede kofana, barracuda gibi güçlü balıkların bulunması. 2 saat kadar önce 10 metre yakınımdaki spin avcısı ben lider ile uğraşırken yaklaşık 80 cm'i bulan barracuda çekti

Meraya göre 0.14, 0.16 ve 0.20 ip misina kullanıyorum. Elimde 030-035-038mm olarak 3 çeşit fluorocarbon misina var ve her türlü kombinasyonu denedim.
Benim sıkıntım lider düğümü ile alakalı. Netten videolara bakarak iyi bilinen 5-6 çeşit lider düğümünü denedim ama en uzun dayanan düğüm bile 10. atışta ip tarafından kesiliyor ve patlıyor. Makinede sorun olduğunu düşünmüyorum, lider kullanmadığımda sorun yaşamıyorum.
Ya ip misina kullanmayı bırakıp tamamen mono veya fluorocarbon kullanıp lider derdinden kurtulacağım yada lider kullanımı için bi taktik yol vs bulacağım.
Tavsiyeleriniz nelerdir?
İp misina kullanma sebebim ise bulunduğum bölgede kofana, barracuda gibi güçlü balıkların bulunması. 2 saat kadar önce 10 metre yakınımdaki spin avcısı ben lider ile uğraşırken yaklaşık 80 cm'i bulan barracuda çekti
Bende spine ilk basladigim zamanlar bu problemi yaşadım ucuz olsun diye fluorocarbon kapmalama kullaniyodum başka markaya geçince bu problemi yaşamadım. Birde fg düğüm kullanıyorum.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende spine ilk basladigim zamanlar bu problemi yaşadım ucuz olsun diye fluorocarbon kapmalama kullaniyodum başka markaya geçince bu problemi yaşamadım. Birde fg düğüm kullanıyorum.

Hocam kullandığım fluorocarbon misinalar Berkley ve Stroft olduğu için misina kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

Hocam kullandığım fluorocarbon misinalar Berkley ve Stroft olduğu için misina kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
Markalardan kaynaklı misinadan olduğunu düşünmüyorsunuz peki ben bir soru sorayım misinanız kaç yıllık ? siz aldığınızdan bu güne veya tezgahta durduğu günden bu güne ?
Severek kullandığım Yuki Fluorocarbon kaplama olması lazım misinayı bu sene de nasıl olsa var diyerek balık tatiline götürdüm sanırım bende 1 yada 2 senedir var o çok sağlam gördüğüm daha önce birçok avda kullandığım misina düğüm atarken kesilmeye başladı sorunu misinayı değiştirerek çözdüm.
Artık kurşun arkası gibi uzun beden yapmam gereken misinaları 150 metre kısa lider yapamam gerekenleri olabilen en kısa uzunlukta alıyorum..

bende ilk lider kullanmaya başladığım vakitte ghost marka fluorocarbon kaplamalı misina kullanıyordum.Ara ara patlamalar ve kesilmeler yüzünden hem balık hemde sahte ve jig kaybettim defalarca.Düğümü bağlarken ip ve misinayı sıkıştırma poziyosyuna getirdiğin zaman ıslat.Çünkü misina yanıyor ve burda atış anında patlamasına sebep oluyor.Ayrıca ne zaman üretildi misinan?

Tavsiyeleriniz nelerdir?
Ben de misina kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Belirttiğiniz değerler çok ince sayılmaz yani en kötü düğüm seçeneği ile bile bu şekilde patlamamasi lazım. Kullandığınız sahte yada takım ağırlıkları nedir acaba?

Ben de misina kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Belirttiğiniz değerler çok ince sayılmaz yani en kötü düğüm seçeneği ile bile bu şekilde patlamamasi lazım. Kullandığınız sahte yada takım ağırlıkları nedir acaba?
Misina ve ip misinaların eski olduğunu sanmıyorum,sayı bazında satışın yüksek olduğu bi av marketten aldım. 14-40 kamışla genellikle 20-35gr arası sahteler kullanıyorum. İp misinam ise Tournament evo+ 8x.
Kamışın halkalarına kadar baktım en ufak yıpranma bozulma vs yok. Sorunun benim ip ve misinayı bağlama acemiliğimden kaynaklandığını düşünüyorum

Misina ve ip misinaların eski olduğunu sanmıyorum,sayı bazında satışın yüksek olduğu bi av marketten aldım. 14-40 kamışla genellikle 20-35gr arası sahteler kullanıyorum. İp misinam ise Tournament evo+ 8x.
Kamışın halkalarına kadar baktım en ufak yıpranma bozulma vs yok. Sorunun benim ip ve misinayı bağlama acemiliğimden kaynaklandığını düşünüyorum
Attığınız dugumde alakalı olabilir başkasına baglatmayi deneyinu. Aklıma birde şu geldi her atışta düğümü uc halkadan içeri mi geçiriyorsunuz. Belki o yıpratiyordur.

Sorun büyük ihtimal lider düğümünün son aşamasını yanlış yapmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Veya gerektiğinden uzun bırakmanızdan. Lideri her zaman yüzüklerin dışarısında bırakın. 40-50 cm lider yeterlidir. Benim yıllarca kullandığım fg knot. Bırakın 10 atışta patlatmayı yeri geldiğinde 3-4 av değiştirmeden kullandığım dahi oluyor.( her avdan önce kayaya sürtünme varmı diye kontrol etmek şartıyla.)

Bu arada stroft ip iyidir fakat 1-1,5 sene kullanım sonrası fazlaca tiftiklenme ve kopmalar yaşatır bilginize.

Back