Lider Misina Ve Sahte Yem

AlicanAydin93

Yeni Üye
Tepki
3
Ödül
5
Merhaba arkadaslar takimi kuruyorum.
Daiwa Legalis 244 1-12
Okuma aleris 20
Kendo lrf 8x 4 Kg misina
Simdi eksiklerim sahte yem 5 gr olabilir ve ana misina kac milimetre olmali
Kamisi daha once kullanan varsa yorumlarini bekliyorum

Yardim edecek kimse yokmu lider misina olayi cok karisik bazi yerlerde lider misina cekeri daha az olacak deniliyor x8 00.8 misinaya hangi lideri almaliyim

Merhaba ipinizin kalınlığını yazmamışsınız ama örneğin 0.08mm ise ipiniz 0.16mm lider misina olur genelde yani 2x katı. Monofilament veya fluorocarbon misina tercih edilir.

Kimisi kopacaksa lider den kopsun diye çekeri daha az misina bağlıyor, kimisi sağlam olsun, sürtünmeden falan dolayı kopmasın, avcılığı yüksek olsun diye %100 florocarbon ve ana ipten daha yüksek çeker misina kullanıyor. Tercih size ve av şeklinize kalmış

M2007J3SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu işin mantığı ve benimde uyguladığım, ipinizin çekeri ne ise fluoro carbon (liderin ) çekeri aynı olmasıdır. Bu da genellikle ya ipin 2 katı yada biraz daha kalına tekabül eder. Rastgelsin.

Yardim edecek kimse yokmu lider misina olayi cok karisik bazi yerlerde lider misina cekeri daha az olacak deniliyor x8 00.8 misinaya hangi lideri almaliyim
Karışık olan birşey yok dostum. İstavrit avlayacaksan 0.16 lider. Eğer Eşkina gibi iri balık avlayacaksan 0,25 lider gayet yeterli olur. Ben avlarımı hep bu şekilde yaparım. Kullandığım liderde Nippon Ghost 0.16 ve 0,27. Flouracarbon kaplamalı kullanıyorum. FC misina pahalı olduğundan. gayette işimi görüyo ve çok memnunum.

Dwia prorex fc leader fluorocarbon super soft misina alicam benim misanamin cekme degeri 4.8 kg kimi diyor 5 kg leader al kimi diyor misinadan dusuk olmali 4 kg al sizce hangisi dogru

Dwia prorex fc leader fluorocarbon super soft misina alicam benim misanamin cekme degeri 4.8 kg kimi diyor 5 kg leader al kimi diyor misinadan dusuk olmali 4 kg al sizce hangisi dogru
Hiç birinin üzerinde yazan çekme değerleri doğru değil. Hangi şartlarda hangi koşullarda belirleniyor bu değerler bilmiyoruz. Ben yıllardır av yaparım ayrıca 6 yıl su ürünleri ve avlanma ile ilgili lise ve ünv. eğitim aldım. Denemediğim marka fc misina, kamış, makine kalmadı. Ne az para harcayacaksın nede o kadar çok para dökeceksin. Balık varsa yorgan ipiyle ve çay kaşığıyla bile alırsın. Ben sana kullanman gereken misina ölçülerini verdim. İstavrit gibi küçük balıklar için 0,16, iri kaya balıkları ve levrek gibi balıklar için 0.25 İmkanın bütçen varsa Daiwa tabiki daha iyi misinadır. Eğer boğazda av yapacaksan hiç o kadar para dökmene gerek yok. Nippon Ghost yada Lineaeffe Akashi gayet güzel misinalar.

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Peki 16 ve 25 arasinda ne fark var 16 takarsam buyuk balik avlayamam mi veya 25 takarsam istavrit avliyamam mi kullanacagim sahte 5 gr 8 gr en fazla

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Peki 16 ve 25 arasinda ne fark var 16 takarsam buyuk balik avlayamam mi veya 25 takarsam istavrit avliyamam mi kullanacagim sahte 5 gr 8 gr en fazla
Eğer İstanbul Boğazında avlanıyorsan maket balık önermem. LRF kutunun içinde 1,8gr (istavrit için) 3-5gr kayabalıkları için jighead almanı öneririm. Sahte olarakta Fujin Baby Worm (pembe, beyaz,turuncu), İsome pembe, Berkley gulp, Fujin Sandworm (Beyaz, pembe, motor oil) silikon kullanmalısın. Eğer hedef balığın çinekop lüfer olacaksa 8gr ve 14gr zabra glow vibrasyon ile 10g hansen kaşık almanı öneririm. Eğer hedefin levrek ise Ege taraflarında avlanacaksan 5-9gr arası maket balıkları o zaman kullanmalısın. İstanbul boğazında maket balık iş yapmıyo akıntı çok olduğundan aksiyon bozuluyo ve atış erimi çok düşük.

Back