Light Jig Palaska Avımız (kılkuyruk)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan inan01
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tebrikler bizim burdada kayış balığı derler kayışın olduğu yerlerde lüferde olur ama
sürünün içinde değil dış taraflarında lüfer kayışı çok sever yemeyi ...

Tebrikler İnan bey, keyifli av olmuş. Ama bir bilgi paylaşmak istiyorum Lambuka ve Yazılı Orkinos gibi etinde Ciguatera bakterisi taşıyanve zehirlenmeye sebebiyet veren bir balık bu, dikkatli ve az miktarda tüketilmesi daha iyi olur.

Benim spin ile yakaladığım ilk balıktı sanırım. Kuşadası emniyet binası önündeki taş iskeleden yakaladım. Ben dilimleyip kızartmıştım, çok lezzetliydi.
IMG_20170807_223142.jpg
IMG_20170807_213914.jpg

🙂
Benim de at çekle yakaladığım ilk balık buydu. Hey gidi günler...
Takım kombinasyon kamış 50-100 atarlı göl kamışı, makina 7000 kafa kolu sağda, misina 0,45 filan, sahte 7cm 5 gr kırmızı kafa 🙂

Mehmet Bey anlattığınıza göre siz değil, balık sizi yakalamış :ssrtcbya:

🙂
Takım kombinasyon kamış 50-100 atarlı göl kamışı, makina 7000 kafa kolu sağda, misina 0,45 filan, sahte 7cm 5 gr kırmızı kafa 🙂
bu set ile 5 gramı atabilmek gerçekten ustalık ister 😀😀😀😀

Ben bunu görmemişim yaaa. Çoktandır İnan şöyle güzel bir rapor paylaşsa da gözümüz gönlümüz açılsa diyordum. Maşallah.

Bu arada lüferi her zaman yakalarız tavrın hiç hoş değil. Forumda lüfer ve kofana yakalayamayan birçok insan var 😢😢😢

Doğru düzgün balığa gidemiyorum uzun zamandır abim =) Son yaptığım avdan birkaç enstantane paylaşabilirim birazdan 😀

Ben ilk defa gördüm bu balığı
Tebrikler... baya güzel av olmuş
Lüfere hasret kalmış biri olarak ille de lüfer diyorum

Kayış yemediğiniz belli oluyor 😀 Teşekkürler ...

Çok keyifli bir av olmuş tebrikler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler Murat abi =)

Bende yeni gördüm. Tebrik ediyorum.

Teşekkür ediyorum =)

Akdeniz kıyılarında youtube da tutanları görmüştüm ama nadiren 1-2 tane yakalıyorlardı hep siz maaşallah güzel av çıkarmışsınız sudan ilk çıktığında aşırı parlak ayna gibi bir balık 🙂

Kalsak bundan fazlasını da yakalardık ama yeter dedik 😀

Tebrikler... hayatımda ilk defa gördüm duydum nerede çıkıyor bu balık tezgahlarda göremediğimize göre pek yok herhalde..

Ağırlıklı olarak belli bir mevsime yoğun bir şekilde çıkıyor bizim buralarda (Akdeniz) Teşekkürler =)

Tebrikler bizim burdada kayış balığı derler kayışın olduğu yerlerde lüferde olur ama
sürünün içinde değil dış taraflarında lüfer kayışı çok sever yemeyi ...

Ben lüfer değilim ama ben de çok seviyorum 😀 Teşekkürler

Tebrikler İnan bey, keyifli av olmuş. Ama bir bilgi paylaşmak istiyorum Lambuka ve Yazılı Orkinos gibi etinde Ciguatera bakterisi taşıyanve zehirlenmeye sebebiyet veren bir balık bu, dikkatli ve az miktarda tüketilmesi daha iyi olur.

Yılda bir yiyorum ve hakkını vererek pişiriyorum. Sanırım ölümüm kayıştan olmaz 😀 Teşekkür ediyorum

🙂

Bir çok kişinin yakalayıp küfrederek geri saldığı bir balık =) Halbuki tadına bir baksalar 😀

Selamlar;

Dün gece ciddi derecede; halk tabiri ile "kayış balığı" sürüsüne düştük. Bize de keyfini çıkarmak kaldı 🙂

Balıklar ağırlıklı olarak pembe renkli jigleri tercih etse de küçük maket yemlerle de balık aldık.

Birçok balıkçı, " bir kayış, bir lüfer" dese de ben bu balığın lezzetine hastayım. Yıl içinde bir mevsim bu denli sürülere denk geliyorsunuz. Dolayısıyla bu lezzetten mahrum kalmak istemem ki tadına bakmayan varsa mutlaka tavsiye ediyorum 🙂 Lüferi her zaman yakalarız be ya 😀

Hepinize çok daha güzelleri rast gelsin.

(link)
(link)

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Önce yuvarlak fırın tepsisi alınır, en alta soğan yerleştirilir ardından kayış balıkları soğanın üzerine yatırılır, üzerine ince dilimlenmiş limon kabuları ile birlikte konur, limonun üzerine tane karabiber atıldıktan sonra yaklaşık ikiyemek kaşığı tereyağ tepsinin üzerine bırakılır. Son olarakta yarım çay bardağı su tepsinin içine dökülerek önceden ısıtılmış 250 derecede 15-20 dakika fırında bırakılır. Afiyet olsun bu şekilde yedikten sonra özellikle kayış balığı avına çıkacağınızdan şüphem yok 😀

Back