Light spin önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gurusti
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sonunda aldım ve böyle kombinledim seti.
Bir kaç sorum var 4000lik makine uyumlu şimdi değil mi 171 Gr 274 bir kamışa?
İp olarak surf cast 8x 0.15 mm kullandım sorun olur mu spin değil diye yoksa surf cast yazmasının sebebi sadece uzunluğundan dolayı mı?
Şuan bu sette her hangi bir sorun varmı
Yanlış kombinlediğim bişey?
Toplam 459 Gr set
1000167973.jpg

Birde ipeği dolgusuz sarılı makineye sorun olur mu?
Yeterli mi bu ipek yoksa dolgu yapayım mı
1000167969.jpg

1000167970.jpg1000167971.jpg

Kamış ve makine uyumlu.
Surf cast ipi spinde kullananlar var diye biliyorum. Ama bir çok ip yazılan değerden daha kalın ve atış ağırlığı azaldıkça erimi düşüyor.
Light spin yazmışsınız ama 459 gramlık takım spin değil mi?
Dolgu yapmanız atış eriminizin artmasına sebep olur. Dolgu yapıp, makinedeki eğimin olduğu yere kadar ip sarılabilir.

Kamış ve makine uyumlu.
Surf cast ipi spinde kullananlar var diye biliyorum. Ama bir çok ip yazılan değerden daha kalın ve atış ağırlığı azaldıkça erimi düşüyor.
Light spin yazmışsınız ama 459 gramlık takım spin değil mi?
Dolgu yapmanız atış eriminizin artmasına sebep olur. Dolgu yapıp, makinedeki eğimin olduğu yere kadar ip sarılabilir.
Evet takım biraz ağır oldu maalesef. Aksiyon ve erim açısından bir sorun olur mu? 7-15 gram sahteleri kullanabilirmiyim bu set ile şimdi?
Dolgu yaptım yeni.

Arkadaşlar aynı kamış ve makinenin 2.51 7-25 gr ve Ceymar 2500'lük olanını önermişler size. Ağırlıkları ise kamış 123 gr, makine 235 gr. Sizin setten daha hafif ve istediğiniz light spin takıma daha uygundu...
Almış olduğunuz set gayet güzel. 7- 15 gr sahteler atılabilir. Ama ağırlık düştükçe erimide mecburen azalacaktir. Avantajı ise büyük balıklar denk geldiğinde light spin takım kadar uğraşmadan balığı kıyılatmanız olacaktır. Rastgele.

Aldığım Sgs2 kamışın alt parçasının üstüne kapı kapandı kırıldı bende 1 günlük av için üstü daiwa crossfireın altı ile birleştirdim. 20 gram jig atarken ucuda kırıldı sgs2nin . Kamış 1 ayda mefta oldu tamir olur mu bilmiyorum. Yinede baya kalamar aldı.
Pek hoşuma gitmedi zaten halkaları çok küçük dip dibeydi biraz esnekti wtdda çok zorlanıyordum daha sert kamış istiyordum.
Benim hatam olsada kamış düşündüğüm kadar dayanıklı çıkmadı daiwa crossfireı kullanalı 10 sene oluyor hiç titiz bakmadım hiç bakım yapmadım hala sapa sağlam hala balık alıyor.
Artık sgs2 tamir olsada güzel olmaz diyorum
Yeni kamış almayı düşünüyorum
Sert aksiyonlu, az halkalı başka ne önerirsiniz
En çok 15 gram civarı atacam arada 20 gramda bazenleride 4 gram silikon 10 gram maketler atacam
Ne önerirsiniz genelde en çok jig ve su üstü kullanıyorum
Bütçem 3000-5000 zorlasam 6000
Şimdiden teşekkürler

Back