Lineaeffe Im Casting 420 mi ? ALBASTAR 2334 BLUEFISH 420 mi?

Lineaeffe Im Casting 420 mi ? ALBASTAR 2334 BLUEFISH 420 mi?

• ALBASTAR 2334 BLUEFISH 420

• Lineaeffe Im Casting 420

• Toplam katılım
    15

serhat39

Aktif Üye
Tepki
408
Ödül
73
Merhaba,
İlk setimi bu hafta istoça gidip toplamaya niyetindeyim
boğazda idare etsin ,sahilde işimi görsün yemli ve çapariye de gelsin istiyorum
makina olarak ustaların tavsiyeleriyle ceymar 55 e karar verdim
kamış olarakta
ALBASTAR 2334 BLUEFISH OLTA KAMIŞI 420CM e karar vermiştim fakat bir arkadaş
Lineaeffe Im Casting Surf Kamış 100-250Gr Atar 420Cm i tavsiye etti
fiyat olarak ikiside aynı sayılır yardımınızı rica ediyorum hangisini seçmeliyim ?

Öncelikle yeni alacağınız takım şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bütçeniz doğrultusunda sanırım uygun fiyatlı bişeyler bakıyorsunuz.

Her iki kamışı da kullanmış biri olarak şunu söylemek isterim Lİneaeffe Im Casting surf kamış bluesfishe göre daha kalın yapılı, biraz daha güçlü bir kamış ama 120 gram daha ağır ve Alba bluefishe nazaran daha sağır.. Ancak Im castingle boğazda rapala da yüzdürebilirsin 185-200 gram atarak ama bluesfish ile yüzdüremezsin rapalaya gelmez çünkü daha nazik ve esnek kalır boğazda rapala için ve bence 150- 170 gramdan fazla kurşunla zorlanmaması gerekli..

Bluefish kamışında yemli ve çapari avlarında verdiği keyfi ve rahatlığı Im casting'ten alamazsın çünkü Bluefish hafif ve balık vuruşlarına karşı iyi reaksiyon veren bir kamış.. Im castingte yemli avlarda küçük vuruşları kaçırma olasılığı olabilir ve çaparide ağırlığı nedeniyle yorar.. Ben Imcasting kamışımı satalı çok oldu ama Blurfish kamış hala ekipmanlarım arasında. Çünkü boğazda çapari de ve hem boğazda olsun hem marmara içinde olsun yemli avlarımda ( özellikle çinekop - lüfer yemlisinde ) vazgeçilmezim 🙂

Kısacası birbirinden biraz farklı kullanım alanı olan kamışlar bahsettiğiniz kamışlar.. Boğazda dişli zamanı rapala yüzdürmüyorum, yemli ve çapari avları yapıyorum sadece diyorsanız Bluefish daha rahat kullanım sağlar.. Ama arada bir ağır kurşunla rapalada yüzdürürüm diyorsanız bütceniz doğrultusunda Im castingi veya muadilini seçebilirsiniz... Ancak bahsettiğiniz av şekline göre sizin için Bluefish daha iyi olur gibi.

Bütçenizi biraz daha artırma imkanınız varsa daha başka modellerede bakmanızı öneririm. Mesela Lineaeffe spider surf 😉 hem hafif, hem yemli de - çaparide hemde 185 gram gibi ağırlıklarla rapalada yüzdürebileceğiniz bir kamış.. 200 gram da atan arkadaşlarım var bu kamışla ama bu ağırlıklarla da biraz fazla esneme yaptığı için atış erimi biraz düşük kalabiliyor, kamışıda gereğinden fazla yormamak lazım 😉

Ekipman seçimleri her zaman zordur, kolay gelsin 👍

Öncelikle yeni alacağınız takım şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bütçeniz doğrultusunda sanırım uygun fiyatlı bişeyler bakıyorsunuz.

Her iki kamışı da kullanmış biri olarak şunu söylemek isterim Lİneaeffe Im Casting surf kamış bluesfishe göre daha kalın yapılı, biraz daha güçlü bir kamış ama 120 gram daha ağır ve Alba bluefishe nazaran daha sağır.. Ancak Im castingle boğazda rapala da yüzdürebilirsin 185-200 gram atarak ama bluesfish ile yüzdüremezsin rapalaya gelmez çünkü daha nazik ve esnek kalır boğazda rapala için ve bence 150- 170 gramdan fazla kurşunla zorlanmaması gerekli..

Bluefish kamışında yemli ve çapari avlarında verdiği keyfi ve rahatlığı Im casting'ten alamazsın çünkü Bluefish hafif ve balık vuruşlarına karşı iyi reaksiyon veren bir kamış.. Im castingte yemli avlarda küçük vuruşları kaçırma olasılığı olabilir ve çaparide ağırlığı nedeniyle yorar.. Ben Imcasting kamışımı satalı çok oldu ama Blurfish kamış hala ekipmanlarım arasında. Çünkü boğazda çapari de ve hem boğazda olsun hem marmara içinde olsun yemli avlarımda ( özellikle çinekop - lüfer yemlisinde ) vazgeçilmezim 🙂

Kısacası birbirinden biraz farklı kullanım alanı olan kamışlar bahsettiğiniz kamışlar.. Boğazda dişli zamanı rapala yüzdürmüyorum, yemli ve çapari avları yapıyorum sadece diyorsanız Bluefish daha rahat kullanım sağlar.. Ama arada bir ağır kurşunla rapalada yüzdürürüm diyorsanız bütceniz doğrultusunda Im castingi veya muadilini seçebilirsiniz... Ancak bahsettiğiniz av şekline göre sizin için Bluefish daha iyi olur gibi.

Bütçenizi biraz daha artırma imkanınız varsa daha başka modellerede bakmanızı öneririm. Mesela Lineaeffe spider surf 😉 hem hafif, hem yemli de - çaparide hemde 185 gram gibi ağırlıklarla rapalada yüzdürebileceğiniz bir kamış.. 200 gram da atan arkadaşlarım var bu kamışla ama bu ağırlıklarla da biraz fazla esneme yaptığı için atış erimi biraz düşük kalabiliyor, kamışıda gereğinden fazla yormamak lazım 😉

Ekipman seçimleri her zaman zordur, kolay gelsin 👍
hocam kendimi doktora gitmiş gibi hissettim 🙂 iki kamışı da tahlil etmişsiniz reçeteyi yazmışınız, Lineaeffe spider surf'u listeye ekledim malesef bütçeden dolayı ikinci elini araştracağım beşiktaşın transfer politakası gibi son ana kadar bekleyip bulamazsam bluefishe yöneleceğim : )

Albanın ürünlerine hiç ısınamadım nedense.
Piyasada hep kötü ürünlerini gördüğüm için, iyi bir şey üretse de sevemiyorum.

Lineaeffe'de de nedense sapı kısa tutma huyu var. Bu ciddi bir hata.

Yerinizde olsam salina 3 parça veya savant falan tercih ederdim. Yemlide uçları hassas değildir ama boğazda genel kullanım için uygunlar.

Albanın ürünlerine hiç ısınamadım nedense.
Piyasada hep kötü ürünlerini gördüğüm için, iyi bir şey üretse de sevemiyorum.

Lineaeffe'de de nedense sapı kısa tutma huyu var. Bu ciddi bir hata.

Yerinizde olsam salina 3 parça veya savant falan tercih ederdim. Yemlide uçları hassas değildir ama boğazda genel kullanım için uygunlar.
Engin abi evet albanın ürünlerinde genelde bir aksaklık oluyor ve sattıkları ürünlerin bence kalite ve fiyat standartı yok. Yani bazı kamışları ve ürünleri keyifle kullanılabilecek sağlam yapıda ama bazı ürünleri fiyatı gereksiz yüksek olsa bile resmen çöp.. Benimde Albastarın sevdiğim tek bir ürünü var o da bluefish kamış 😀 😀 gerisini eliyorum direkt kafamdan 🙂 ayrıca çalışanlarının sattıkları ürünler konusunda ki bilgileri de çok zayıf bence...

Lİneaffe'ye gelince fiyatlarına göre iyi ve sağlam ürünler çıkartıyor, ama tabi dediğin gibi bazı eksileri de mevcut hemen her markada olduğu gibi 😉

Lİneaffe'ye gelince fiyatlarına göre iyi ve sağlam ürünler çıkartıyor, ama tabi dediğin gibi bazı eksileri de mevcut hemen her markada olduğu gibi 😉

Mesela bende bir makinesi var. (rapid executive) Çekişi falan harika. Fiyatına göre çok çok iyi. Hatta boştayken kolu hızlıca çevirdiğimde kendi kendine 19 tur atabiliyor (başka hiç bir makinede bu sayıyı göremedim)
Ama gel gelelim yüksük rulmanı paslanıyor. Dandikos malzemos. Ne kaa ekmek o kaa köfte meselesi.. 🙂

Shimano Alivio Ex Tele Surf 420cm 200gr 350 tl
Shimano Alivio Ex Tele Surf 420cm 170gr 320 tl

Sizce bu kamış nasıl , bununla ilgili tecrübelerinizi de paylaşır mısınız , alba bluefish'e göre artı ve eksileri nelerdir?

Back