lodos un denizdeki balığa etkileri hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozgurco
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

lodosta tutulan balığı yer misiniz

• Toplam katılım
    89
Lodos balığı bir şişe şarap içmiş gibi olup yenmesi tam hatırlayamadım haram veya mekruhtur. Bu fetva 4. Murat'ın şeyhülislamı tarafından verilmiş.

İnşallah şeyhülislamlık ger gelmez.. 😀

Bizde sanayi yok. Denizimiz de çok temiz. Yeterki lodos olsun. Levrek yakaladığımız en uygun havadır. Afiyetlede yeriz. Rastgele...

Rüzgar ve yagmurda insanlar nasıl sıgınacak yer arıyorsa balıklarda böyle havada sıgınacakları bölgelere giderler örnegin koylara lodosun arkasından balıgın sıgındıgı koya denk gelirseniz balık alma sansınız yükselir.

Özgür;
Lodosun balıkları zehirlemesi ile ilğili bilgileri nerden öğrendin bilmiyorum..tamamen palavra..... böyle bir durum söz konusu da değildir...
Evet lodoslu havalarda balıkların eti yakalandıktan sonra bilhassa derileri pörsür yani gevşer..Bunun nedeni de rüzgarın sıcak esmesindendir...
Bunların haricinde bol bol lüfer, çinekop balıklarını canı gönülden rahatlıkla yiyebilirsiniz....
Yeterki aldığınız balık taze olsun...afiyet olsun....

deniz kendine ait olmayan herşeyi geri dışarıya atar..
en basit örnek bir balık, öldükten sonra aç balık hariç denizin hiçbir işine yaramaz ve öldükten sonra su yüzüne çıkar ve de sert ya da hafif her türlü dalga ile birlikte karaya atılır buna herhangi bir şişe şöp vs dahildir..
lodos denizi karıştırmakla beraber denizi temizlemekle de görevlidir nitekim denizdeki poşet çöp vs lodos olmasaydı gercekten denızlerımızde cok vahım durumlar olusurdu. kimyasal kirliliğe gelince bu heryer ıcın gecerlı degıldır kimi yerlerın atık oranı cok fazla olmakta ve bu lodos olsa da olmasa da kirlilik her daim vardır. lodos denızı karıstırır fakat ıcındekı pıslıgı atması ıcın ıhtıyacı olan bır durumdur saygılar....

Bu güzel bilgileri bizlerle paylaşan arkadaşlara teşekkürler yalnız o zaman İzmirde çıkan hiç bir balığı yememek lazımdır diye düşünüyorum da bu konudan dolayıda bu güne kadar hiç bir rahatsızlıktan dolayı hiç bir vakaya rastlanmış değildir.

Lodos ilk başladığında çok denemişimdir.Balık tekne avlarında keyifsiz olur.Yani pek yeme sert basmaz.

Ama hava oturduktan sonra, yani aralıksız olarak Lodos bir kaç gün eserse balık pek ala yeme basar.

Tek sıkıntı lodos un ne yapacağının belli olmadığından sert eğilimli lodos lu havada tekne avından korkarım.

Kış mevsiminde Lodos ise pek ala cepheye göre kıyıyı on numara kaldırır ve pek ala Levrek alınır kıyı avında.

bir şişe şarapta ben açarım onun yanına durumu eşitlerim 😛

harika bir cevap ya 🙂
eğer şeyhülislamların verdiği fetvalara bakarak geçmişten günümüze devam etseydi kaideler kardeş katli hala vacip olurdu...
benim tahminim şudur bu fetvanın çıkması konusunda.. malum 4.Murat zamanında alkol yasağı getirildi ve yine malumdur ki balık rakının en güzel mezesi 🙂
buna istinaden türetilmiş olabilir 🙂

Back