LRF Başlangıç Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AviaLife
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar,

LRF disiplinine yeni başlayacağım ve genelde İstanbul Boğaz'da istavrit avında kullanacağım bir takım arayışındayım. Biraz araştırdım ve aşağıdaki takımı düşündüm:

Fujin The One 186 0.4 - 5 gr - 3000 TL
Fujin Dragon 1000s - 3000 TL
Gosen 4X 0.3 PE - 1200 TL
0.15/0.16 Lider (Marka belirlemedim)

Kamışın 198 boyu da var veya ip 0.2 PE de olabilir ama son kararı vermeden önce bu fiyat aralıklarında önerebileceğiniz daha iyi bir takım ya da mevcut takımda ip kalınlığı kamış boyu gibi değişmesini önerebileceğiniz bir kısım var mı diye danışmak istedim.

Şimdiden çok teşekkürler destekleriniz için.

Takımınız güzel; kamış iyi ancak makina çok para, daha önce kullanmadım ama eğer bilen arkadaşlar varsa yazarlar ama iyi makina ise değer bence. Kaliteli bir ip ancak istavrit avı için 0,2 PE almanızı tavsiye ederim. Lider için 0,12 kaliteli bir floracarbon misina bu takımıza şahane olur. Eğer fazla rüzgar yoksa en fazla 1 gram veya daha aşagı gramajda jighead alın diyorum. Jighead ve slikonu ince takımla daha iyi hissedersiniz ve avcılığınız da artar

Merhabalar. Hoş geldiniz .
Kamış olarak tercihiniz güzel ve f/p ürünüdür. Ama makine konusunda o paralara ve dahi daha uyguna alacağınız makineler mevcut.
Effe - Captain - Kudos - anchor - ryuji - dam quick - savagegear - wily markalarına da bakabilirsiniz.

Merhabalar. Hoş geldiniz .
Kamış olarak tercihiniz güzel ve f/p ürünüdür. Ama makine konusunda o paralara ve dahi daha uyguna alacağınız makineler mevcut.
Effe - Captain - Kudos - anchor - ryuji - dam quick - savagegear - wily markalarına da bakabilirsiniz.
Merhabalar tekrardan, hoş buldum.

0.5-5 gr kamışların yanına yazdığınız makineleri inceledim. Mesela DAİWA SİTRİKWFORCE 1000B, daiwa olmasına rağmen 1169 TL gözüküyor şu an. Diğer makinelere göre fiyatı biraz şaşırttı açıkçası. Bu makineyi kullanmam alacağım kamışa ve boğazda yapacağım istavrit avına uygun mudur ? Ya da 0.5-5 gr'ın yanına yazdığınız 1000'lik makinelerin hepsi benim kullanım amacıma uygun mudur yoksa bunların da kendi içinde detaylı bir ayrımı var mı ?

Şu an makine için 2000-3000 TL arası bütçem var. Rica etsem bu fiyat aralığında fujin the one 0.4-5 gr ile kombinleyeceğim birkaç spesifik makine önerebilir misiniz ? Fujin dragonu herkes pahalı bulmuş sanırım.

Teşekkür ederim tekrardan.

öncelik hafiflik, sonrası düzgün sarım ve sağlamlık aji için. hafiflik dersek teben veya ajix500, hafiflik+düzgün sarım+kaliteli malzeme (sağlamlık) hepsi bir arada olunca ikinci el tertemiz bir kastking valiant eagle 2 misss gibi olur bu takıma.
rassgele.

Not: Fujin Dragon 1000s daha yeni piyasaya sürüldü, akarı kokarı nedir kimse bilmediği için o para çok deniliyor, makine biraz kullanılsın meralarda, sıkıntısı yok ise bence o paralara alıcısı çok olacak ileride.

Merhabalar tekrardan, hoş buldum.

0.5-5 gr kamışların yanına yazdığınız makineleri inceledim. Mesela DAİWA SİTRİKWFORCE 1000B, daiwa olmasına rağmen 1169 TL gözüküyor şu an. Diğer makinelere göre fiyatı biraz şaşırttı açıkçası. Bu makineyi kullanmam alacağım kamışa ve boğazda yapacağım istavrit avına uygun mudur ? Ya da 0.5-5 gr'ın yanına yazdığınız 1000'lik makinelerin hepsi benim kullanım amacıma uygun mudur yoksa bunların da kendi içinde detaylı bir ayrımı var mı ?

Şu an makine için 2000-3000 TL arası bütçem var. Rica etsem bu fiyat aralığında fujin the one 0.4-5 gr ile kombinleyeceğim birkaç spesifik makine önerebilir misiniz ? Fujin dragonu herkes pahalı bulmuş sanırım.

Teşekkür ederim tekrardan.
Şöyle ki kamış için alacağınız makine 160 150 gr ların altında olursa tabiki tadından yenmez.
bulabilirseniz 2. el temiz 117 gramlık teben polar night 1000 ya da 800 alabilirsiniz.(türkiyedekilerin çoğunu koleksiyona ben almıştım )
bulamayacağınızı düşünerek söylüyorum.
Effecarbotex 1000 133 gr ağırlığı grafit gövdesi ve 2400 tl lik fiyatıyla sizi bir hayli memnun edecektir.
ryuji enjoy 1000 s 150 gr ağırlık , sağlam yapısı ve 2900 tl lik fiyatıyla 2 tercih olur.
yok ben deneme amaçlı bir makine alayım çokta para vermemeyim derseniz eğer
1000 tl gibi bi fiyatıyla benimde elimde 2 adet bulunan ANCOR BORAÇ 800 lük makineyi alabilirsiniz.
160 gram ağırlığındadır. yeni balıkçılar tarafndan pek bilinmez. marka takıntısı olanlar zaten bilmez pek.
ama sizi 1-2 sezon götürdükten sonra yedek makine olarak saklayabileceğiniz düzgin makinelerden biridir.

DAİWA STRİCFORCE en en başlangıç makinesidir. o paraya CAPTAİN HACKER 1000 alır ömür boyu kullanırım. 🙂

Merhabalar LRF avcılığına yeni başlayacağım genel olarak balıkçılık hobisine yeni başlamış bulunmaktayım 2-3 ay önce surf kamış alarak başladım ve herkeste olduğu gibi aynı heves bendede kendimi durdurmama engel olmaya başladı şimdi bir lrf seti alıp daha heycanlı avlar yaşamak istiyorum fakat ne tarz ürünler almalıyım hala karar veremedim olta setlerimi sürekli araç bagajında taşıyorum onun için hem taşıması kolay diye hemde her yerde rahatlıkla açıp kullanabileceğim Fujin T-Rock 1-9 gr atarlı bir tele lrf kamış siparişi verdim 2-3 gündür araştırıyorum kamışı kullanan çoğu kişi olumlu yorumlar yapmış hem hissiyattan aşırı bir fark olmadığına dair hemde kaliteli ve minimal olduğu için fakat kafamda bir yandan da parçalı kamış düşüncesi var hala tam karar verebilmiş değilim daha önce bu kamışı kullanıp bilginiz varmı veya tavsiyeleriniz nelerdir kamışı sürekli araçta tutuyorum bagajda çok yer kaplasın istemiyorum ekstra olarak bu kamışı şöyle set haline getirmeyi düşünüyorum

Fujin T-Rock 205 Cm 1-9 Gr Teleskopik LRF Kamışı​

Okuma Acuador 1000 A LRF Olta Makinesi​

Anchor Ajimax X4 150mt 0.06 mm Lrf İp Misina​

Latex %100 Fluorocarbon 25 Mt Lider Misina 0.16 mm​

Bu halde nasıl bir kombinasyon elde ederim tavsiyeleriniz nelerdir bütçem 4-5 bin arası önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

Merhabalar LRF avcılığına yeni başlayacağım genel olarak balıkçılık hobisine yeni başlamış bulunmaktayım 2-3 ay önce surf kamış alarak başladım ve herkeste olduğu gibi aynı heves bendede kendimi durdurmama engel olmaya başladı şimdi bir lrf seti alıp daha heycanlı avlar yaşamak istiyorum fakat ne tarz ürünler almalıyım hala karar veremedim olta setlerimi sürekli araç bagajında taşıyorum onun için hem taşıması kolay diye hemde her yerde rahatlıkla açıp kullanabileceğim Fujin T-Rock 1-9 gr atarlı bir tele lrf kamış siparişi verdim 2-3 gündür araştırıyorum kamışı kullanan çoğu kişi olumlu yorumlar yapmış hem hissiyattan aşırı bir fark olmadığına dair hemde kaliteli ve minimal olduğu için fakat kafamda bir yandan da parçalı kamış düşüncesi var hala tam karar verebilmiş değilim daha önce bu kamışı kullanıp bilginiz varmı veya tavsiyeleriniz nelerdir kamışı sürekli araçta tutuyorum bagajda çok yer kaplasın istemiyorum ekstra olarak bu kamışı şöyle set haline getirmeyi düşünüyorum

Fujin T-Rock 205 Cm 1-9 Gr Teleskopik LRF Kamışı​

Okuma Acuador 1000 A LRF Olta Makinesi​

Anchor Ajimax X4 150mt 0.06 mm Lrf İp Misina​

Latex %100 Fluorocarbon 25 Mt Lider Misina 0.16 mm​

Bu halde nasıl bir kombinasyon elde ederim tavsiyeleriniz nelerdir bütçem 4-5 bin arası önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler
okuma acuador 1000a yerine Effe carbotex xt1000 alırsanız daha hafif (60 gr ) bi kombin yapıp daha uyumlu hale getirebilirsiniz setinizi.
Fujin AJİGO 195 0.5-5 gr olan kamışı Effe ile kullanıyorum ben. gayet güzel işler çıkarıyor. kamış ve makinenin küçüklüğü montun cebinde bile taşımama vesile oluyor.

Back