Lrf için ip misina tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mohac
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Her ikisi ile av yapmak istiyorum. Şu sıra silikon ile ispari eşkina avi yapıyorum. Önümüzdeki günlerde baby jig ile zargana kovalayacam. İstavrit için ise yedek kafa alıp 0.20 mono sarma planım var.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dostum avlandığın mera çok kayalık ise x8 eğer kayalık değilse x4 ip kullan. Mevzunun moleküllerine kadar inmenin gereği yok 🙂 Avlanacağın yerlerin dip yapısına bakacaksın balık yakalandığında kayalara sürtermi sürtmez mi diye. Ayrıca Major Craft Dangan çok kaliteli bir iptir. Bende kullanıyorum.

Dostum avlandığın mera çok kayalık ise x8 eğer kayalık değilse x4 ip kullan. Mevzunun moleküllerine kadar inmenin gereği yok 🙂 Avlanacağın yerlerin dip yapısına bakacaksın balık yakalandığında kayalara sürtermi sürtmez mi diye. Ayrıca Major Craft Dangan çok kaliteli bir iptir. Bende kullanıyorum.

Ben kendo, kairiki kullandım lrf de ikisinden de memnun kalmadım.Bir ara toray 0.02 kullandım o da kamış/makine kombinasyonum için ince geldi. En son Sunline siglon 4x getirttim. İlk başlarda ipte bir sertlik vardı yük binince takır takır ses yapıyordu sararken, ne kadar kötü bir ip falan diye düşünürken birkaç kullanımdan sonra ip yumuşadı ve şu an inanılmaz memnunum. Özellikle iple ilgili spinde yaşadığım bir tecrübeden sonra daha asla orjinal japon iplerinden başka kullanmam kimseye de tavsiye etmiyorum. Bütçeye göre momoi,gosen,varivas,sunline,seaguar, toray gibi iplerden birini seçip kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Burada orjinal japondan kastım ip üretmek için kurulmuş bir üreticiden ip alınması. Yatırım tavsiyesi olmayıp nacizane görüşümdür.

Son düzenleme:
Ben kendo, kariki kullandım lrf de ikisinden de memnun kalmadım.Bir ara toray 0.02 kullandım o da kamış/makine kombinasyonum için ince geldi. En son Sunline siglon 4x getirttim. İlk başlarda ipte bir sertlik vardı yük binince takır takır ses yapıyordu sararke, ne kadar kötü bir ip falan diye düşünürken birkaç kullanımdan sonra ip yumuşadı ve şu an inanılmaz memnunum. Özellikle iple ilgili spinde yaşadığım bir tecrübeden sonra daha asla orjinal japon iplerinden başka kullanmam kimseye de tavsiye etmiyorum. Bütçeye göre momoi,gosen,varivas,sunline,seaguar, toray gibi iplerden birini seçip kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Burada orjinal japondan kastım ip üretmek için kurulmuş bir üreticiden ip alınması. Yatırım tavsiyesi olmayıp nacizane görüşümdür.
Her türlü yapıcı bilgi ve tecrübe paylaşımın için teşekkür ederim Bedri hocam.

Bedri den kalan 0.6mm kairikiyi kullanıyorum yüksek havalarda 3 4 hatta 5 gr jigheadlerde kalın olduğu için muhtemel ip çok fazla balon yapmıyor sağlamlık olarak aynı ip ile 3-20 kamış 8 cm 11 gr sahte ve 18 gr sahteler ile de spin avı yaptım 🙂
Toray 0.2 pe hala kullanıyorum yatık havada istavritte 0.5 1 gr ağırlıklarda çok başarılı ama biraz rüzgar işin içine girince ben tat almamaya başlıyorum ..

İntech ipi çok övüyorlar f/p olarak ama kullanmadım birçok kişinin kullanıp memnun kaldığını duydum sadece

Dangan 0.6 pe aldim.

Back