Lrf için İp misina Tavsiyesi...

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan MFatihK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

MFatihK

Yeni Üye
Kayıt
22 Şub 2025
Mesaj
12
Tepki
3
Ödül
5
Yaş
34
Şehir
Giresun
Öncelikle herkese selamlar. Yeni sezona yeni bir makina ile giriyorum. Haliyle yeni makinaya yeni ip yakışır 🙂 0.06 mm bir ip almayı düşünüyorum. Hem istavrit avlarında hem sürpriz büyük balıklarda beni üzmesin istiyorum. Tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler🙂)
 
Varivas avani light game. Şiddetle tavsiye ederim ipek gibi yumuşak su tutmayan bir ip. Kalınlık kendinize göre seçebilirsiniz tabi ki.

1743661674020.png
 
Toray dan uzak dur biz yandık sen yanma 🙂 PE standardına uymayan iplerden de uzak dur ( üstünde genelde mm cinsinden kalınlık belirtilir ) varivas güzel ip tavsiye ederim.
 
Gosen, gosen, gosen… x8 modellerinden herhangi birini alabilirsin. Yanlız şöyle bir durum var. Piyasadaki en ince ip 0.2pe, onunda kalınlık değeri 0.076mm 0.06mm ile 0.6pe farkşı değerler önce bunu bi araştır derim.

2. Olarak 0.6pe bence light spin ipidir, gosen’in 0.3 pe x8 lightgame serisi ipinin çekeri 1000’lik stellanın dragından yüksek. Yani makinanın çekebileceği her türlü balığı alırsın bu konuda rahat ol. Bu ip senin için yeterli bir kuvvete sahip yanlız sığ suda suda tulumla levrek avı yapıyosundur, ipin kayalara çok sürtürüyodur o ayrı bir konu o zaman ipini kalın seç ama 1m, 2m derinlikteki meralarda av yapıyosan dediğim gibi hiç gerek yok.

(link)
 
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Tercihimi caretta toyodan yana kullandım.(Fiyat/Performans odaklı bir tercih oldu) Umarım pişman olmam.
 
Back