LRF için İp misina ve FC leader önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tayde35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tayde35

Yeni Üye
Tepki
4
Ödül
5
Merhaba lrf için ip misina ve fc önerebilir misiniz
ip için kendo lrf 0.06 yı düşünüyorum şu anda
fc için ise shimano yasei 0.18 nasıldır sizce siz lrf takımınızda hangi ip misina ve fc ları kullanıyorsunuz

Bende yeni başladım ama iplerde kaliteli olmayanlarda kalınlıklar doğru olmadığından atış erimi düşüyormuş. Shimano kairiki kullandım ben kendi takımımda, birde bu ipin çekeri 5,3kg, söylediğin liderin çekeri 2,8kg geliyor. Bence lider olarakta 0,25mm 5kg çekeri olan bir FC daha iyi olabilir, liderin çekeri daha az olmalı ama yarı yarıya baya düşük olur gibi, bende kendi liderimi değiştirdim 🙂

Bende yeni başladım ama iplerde kaliteli olmayanlarda kalınlıklar doğru olmadığından atış erimi düşüyormuş. Shimano kairiki kullandım ben kendi takımımda, birde bu ipin çekeri 5,3kg, söylediğin liderin çekeri 2,8kg geliyor. Bence lider olarakta 0,25mm 5kg çekeri olan bir FC daha iyi olabilir, liderin çekeri daha az olmalı ama yarı yarıya baya düşük olur gibi, bende kendi liderimi değiştirdim 🙂
youtube da ipleri araştırırken iplerde su ile temastan dolayı %30 a kadar düşüş oluyordu kuvvetinde her türlü dengeliyor gibi geliyor bana zaten suyun kaldırma kuvvetide yardımcı olur. balığı havaya kaldırmadıkça herhangi bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

Fc leader olarak daiwa prorex öneririm.Eğer yeni başladıysanız powerline 0.26 gibi monoflament ilede leader yapabilirsiniz.İşi çözünce prorex alırsınız.

kaç senedir kairiki kullanıyordum, makinem (daiwa) sağolsun takildi koptu şuydu buydu derken ip bitti. ben de yeni makine alana kadar idare etsin diye 0,26 mono sardım. şimdilik gayet de işimi görüyor. ne vuruşlarda ne alışlarda bir kayıp yaşamadım. yeni makine almama da gerek kalmadı. ip misina iyidir hoştur ama lider bağlama işine çok üşeniyordum ondan kurtuldum. fiyat desen iyi bir ip makineden daha pahalı. dolar olmuş 9 lira, lpg olmuş 5 buçuk lira. zaten tuttuğumuz iki istavrit iki iskorbit, iki metre daha uzağa atmak ya da ilk vuruşu daha erken hissetmek için ip misine çilesiyle uğraşmaya değmez bence. 0,26 okuma mono ile mutluyum huzurluyum diyelim.

Back