LRF İÇİN ÖNERİ - KUŞADASI

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LAKERDA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

LAKERDA

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Merhaba, aranıza yeni katıldım, acil LRF takım için desteğe ihtiyacım var. 🙂

yıllardır teleskopik ile Kıbrıs-ekmek veya dip-sübye vs. takarak devam ettiğimiz bu hobi, LRF ye geçme kararı almamla devam edecek,
fakat bu konuda tecrübem sıfır(genel olarak da mükemmel sayılmam).

Kuşadası'ndan kıyıdan avlanacağım, LRF TAKIM için ne önerirsiniz?

birkaç defa olta takımı almak istemiyorum bütçem çok yüksek değil, orta ayar f/p takım alıp onunla ara sıra avlanmak istiyorum.

atar için kimi 0-5 diyor, kimi 0-8 diyor, kimi kimi 2-14 kafam allak bullak oldu, makine kesin 1000'lik gibi duruyor onu anladım ama genel olarak tavsiye bekliyorum,
mesela kamış kaç cm olmalı? 198 diyen var, 220 diyen var. yok yedek makine kafası da al diyen var bunlar beni geriyor 🙂
devamı zaten sanırım 0.06 ip - ucuna 0.12 lider şeklinde gidecek, ama genel bir desteğe ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler, beni cevapsız bırakmayın. 🙂

Son düzenleme:
Merhaba,

Atar konusu tamamen atmak istediğiniz ağırlığa bağlı. Minimum ve maksimum atarın aritmetik ortalamasını kabaca ideal olarak atacağı ağırlık olarak düşünebilirsiniz. Örneğin sadece istavrit için 1-2 gram jighead'ler kullanmak istiyor olsaydınız atar aralığı 0-3 veya 0-5 uygun olurdu. 10 gramlık maket atmak istiyorsanız 2-14 veya daha üstü olabilir. Benim tavsiyem oralarda hangi balığı hedeflerken kaç gram yemler atıldığına bakıp seçiminizi ona göre yapmanız.

Yedek kafa olayını sallayın, ihtiyacınız olursa o zaman düşünürsünüz.

Gruptan da yazdınız, işin ehli ustalar dönecektir diye düşünüyorum hemşehrim. Yine de istediğiniz bilgilere ulaşamazsanız esnaf arkadaşlarımızdan da destek isteyebiliriz. Selamlar.

Merhabalar;
Lrf bölgesel olarak en çok değişiklik gösteren disiplin bu sebeple de tavsiye kısmı zor oluyor ayrıca bizim dönemimizde giriş seviyesi olan ürünler artık kalmadı yeni olan giriş seviyesi ürünleri de alıp denemiyoruz yakın zamanda genel ve kapsamlı bir rehber oluşturma fikri var o zamana kadar size navizane bir tavsiye de bulunayım bir disipline takım oluştururken kendinize sormanız ve cevaplarına göre hareket edeceğiniz sorular var bu cevaplar sonrasında çok daha rahat tavsiye isteyecek duruma gelebilirsiniz.
1. Soru : Hedef balığım ne ?
Ben cevabımı İstanbul Boğazı ve çevresine göre vereceğim lrf de en çok peşine düşeceğim balık istavrit , sonrasında dönemsel olarak mırmır , eşkina , minekop , levrek ( tamamen şans ) dönemsel olarak dişli ailesi.
Hedef balığın belli olduğuna göre bu balıkları yakalamak için kullanacağım ağırlıklar neler istavrit için max 3 gr a kadar jighead ler diğer balıkları içinde 5 gr ve 7 gr a kadar ağırlıklar o zaman benim ihtiyacım olan kamış 1-10 atar civarında bir kamış istavriti daha çok kovaladığımda keyfi arttırma için aji kamış da tercih edebilirim max 3 yada Max 5 atar aralığımı buldum geldik 2. Soruya
Bütçem ne kadar ?
Bu kısım kişiden kişiye göre değişir bu hobiye ne kadar önem verdiği ile alakalı ama forumda birçok kamış ve makinenin detaylı incelemesi var bir çubuk bulunur elbet 🙂
3.soru hedef balıkları yakalamak için işe yarayan yemler neler
Burası da derya deniz uzun uzun yazmayacağım daha önce çokça yazdık çizdik
Bu genel hatlar belli olduğunda sorduğunuz sorulara çok daha net cevaplar alabilirsiniz..

Çubuk bulunduktan sonra bu çubuk ile uyumlu makine ve set oturduktan sonra atacağınız ağırlıklara erim kaybettirmeyecek yine hedef balık ile doğru orantılı ip seçimi kullanılacaksa ip kalınlığına göre lider ve diğer aksesuarlar da sırası ile gelecektir.

Son düzenleme:
Herkese cevaplar icin teşekkürler, Hangi sitelerden alışveriş onerirsiniz?
Sitelerden değil de düzgün bir esnaf dost edin kendine, nasılsa bu işi yapacaksın. Sürekli alışverişin olur, tanışıklık olur. Garanti süreçlerinde muatabın olur. Nazın geçer, fiyat konusunda kampanyalarda yardımcı olurlar. Balıkçılık sporu bir kere al işin bitsin değil maalesef. Kuşadası'nı bilmiyorum ama İzmir'e alışveriş için gelebilecek olursan buradan önereceğim esnaf arkadaşlar olur. Yüz yüze alışveriş hobi işlerinde her zaman yeğdir. Ama internet dersen de hangi marka modeli seçtiğine göre önerelim çünkü herkes her malı satmıyor. Her malı herkes aynı fiyata satmıyor. Gibi gibi..

Back