Lrf Için Takım Topluyorum.

Dogus Arisoy

Yeni Üye
Tepki
14
Ödül
5
Aranıza yeni katıldım gerekli bilgileri profilimde aktardığım için ayrıca bir tanışma konusu açmadım. Bu konuda hem tanışır hemde sorularıma cevap bulacağımı düşünüyorum. Zaten sizlerde benzer sorulara benzer cevaplar vermekten sıkılmış olmalısınız. Ama kararsızlığımı bir şekilde gidermem gerekiyor.

Öncelikle LRF ile İzmir körfezde avlanacağım. İzmir'li hobicilerden meralar konusunda yardım istiyorum. Tek duyduğum yer Bostanlı tarafları oldu.

Takıma gelecek olursak bütçem 400TL. (Slikon, jig, vb... dahil)

İlk başta makineden başlayalım,

1- Okuma Revenger Pro PVR-25
2- Shimano AX 1000 FB
3- Daiwa Strikeforce 2000 B
4- Daiwa Strikeforce 1000
Düşündüğüm incelediğim makineler bunlar, en pahalısı 130 TL ve bütçem sınırları içerisinde kalıyor bu sayede. Aralarından en hafifi AX 1000 FB. Arasından ise en beğendiğim Strikeforce 2000 B. Ben bunların arasında alacak olsam gider Shimano AX 1000 FB alırım. Hafif, yeterli bir kafaya sahip, sarım hızı düşük uygun bir makine. Ama bu konuda görüşlere ve fiyat aralığında varsa alternatiflere açığım. Sonuçta slikon ve jig ile avlanacağım. En fazla da 3-5 gr sahte yüzdüreceğim. İp şu an için kullanmayacağım mono saracağım. Ama bir LRF disiplininde illaki ipde kullanılacak. Makinelerin sarımları iple uyumları da önemli.

Kamışa gelecek olursak,

Şimdiye kadar hep Kudos 2-8 almayı düşünüyordum. Bahsettiğim ürünlerin hiç birini elime almadım, dokunmadım incelemedim. Lakin İzmir'de hedefler belli sonuçta, mırmır, çupra da bu hedeflerin arasında olunca çok yumuşak bir kamıştan ziyade orta sert bir kamış tercih etmek istediğim için 2-8 grama yöneldim. Belki ilk başlarda silikonu hissedemem ama gerekirse takılmaları göze alıp ağırlıkları da arttıracağım. Ama sorunum şu her ne kadar Türkçe kaynakları araştırdığımda bir sonuç bulamadığım gibi yabancı kaynaklara baktığımda da Kudos Kamışla alakalı bir yazı, içerik bulamadım. Buda açıkçası beni düşünmeye itti. Türkçe kaynakların çoğu olumlu lakin son kullanıcı yorumları değil.

Alternatiflerim de şu şekilde,

1- Kudos light style 2-8 gr 225cm
2- daiwa crossfire new 234 cm 2-10 gr 238 cm

Şimdi bunların arasında 10 tl civarı fiyat farkı var. 225 TL kamışa bütçe ayırdım. Kudosu araştırdığımda bir sonuç bulamasamda en azından daiwa yazınca bir siteye ulaşabiliyorum. Buda beni yedek parça, teknik destek gibi konularda daha verim alabileceğimi düşündürüyor. Sonuçta bir halka çatlasa kamışı çöpe atmak istemem.

Geri kalan malzemeler ise,

Savagear micro dart jig head 2 gr
powerlie ultra soft 0,16 mono
1 paket fujin yummy sand worm turuncu
yerli hırsız iğne
remixon lrf klipsi 00

belki birde 3 gram sahte eklersem tam olarak 400 liranın altında kalıyor. Önerilerinize ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

LRF disiplini zevk için yapılan bir balıkçılık, o nedenle alt atarı düşük olan bir kamış seçmenizi öneririm. Çoğunlukla jig head + silikon kombinasyonu ile av yapacağınız için alt atarın 0-0.5 gibi değerlerden başlaması hissiyat açısından avantajlı olacaktır. 2-8g ile de balık alırsınız ama daha sonra başka kamış arayışına girmemeniz için diyorum. Makina olarak yazdıklarınızın hepsi de iş görür.

Öncelikle hoşgeldiniz. Kamışlardan başlayacak olursak, normal şartlarda kesinlikle Daiwa derdim ama yazmış olduğunuz 2-10 gr atarlı modelin ağırlığı 156 gr olarak geçiyor ve lrf için hiç uygun değil. Kudos'un ağırlığı 90 gr ve alternatif olarak daiwa crossfire'ın 2-8 gr atarlısına bakabilirsiniz, onun ağırlığı 105 gr olarak belirtilmiş. Makine olarak da hepsi aynı segment makineler, lrf'de amaç zevki arttırmak olduğuna göre 1000'lik makineler arasında seçim yapmak daha mantıklı. 1000'lik olan 2 modele baktığımızda ise daiwa strikeforce 180 gr ve shimano ax 1000 modeli 205 gr ağırlığa sahip. Ayrıca Shimano 64 cm sarım yaparken Daiwa 54 cm sarım yapıyor. Tüm bu bilgiler ışığında ve bu seçenekler dahilinde, ben olsam kudos kamış ve daiwa 1000'lik makineyi kombinlerdim. Şu anda iş yerinde olduğumdan alternatif ürünlere pek bakamıyorum ama yeni alternatifler bulursanız da, takımınızı mümkün olduğunca hafif tutmaya çalışın, işin zevki burada zaten.

Herkese yardımları için teşekkür ederim, kamış olarak kudos makine olarak shimano tercih ederek takımı toparladım. Makineye mono misinayı sararken arbor düğümü tercih etmeyi düşünüyorum, jighead için ise loop düşündüm. Şimdilik kokulu slikon kullanacağım ama mera ve meraya uygun gramajları, sahteleri araştırmaya devam ediyorum. Ufak bir çanta ve yan aksesuarlara da bakmaktayım. LRF tercihimin en büyük sebebi hafif olması ve taşınabilir olmasıydı. Oysa herkes kepçe taşımamı öneriyor. Çok haklı olduklarını düşünüyorum lakin bu işin alternatifi var mı öğrenmek istiyorum. Hafif gramajlı balıkları kamış ile kaldırıyorlar gördüğüm kadarıyla videolarda. Ağır balıklar için misina ile çekmek yeterli olacak mıdır? Veya farklı yol yöntem varsa öğrenmek isterim. Teşekkürler.

Merhaba,

küçük balıkları direk kamışla kaldırıp kıyıya alabilirsiniz. Büyük balıklarda En zayıf noktasından kopma/kırılma/açılma yaşayabilirsiniz (misinanın çekeri düşükse misinanız kopar, klipsin çekeri düşükse klips açılır, kamışınız kırılabilir vb. )

Kamış alacaksan kemeraltinda alamatra balıkçılık var Okuma 762-Ul-Ufr 1-9 gr atarlı kamış var onu al on numara bir kamıştır başkada bakma bile izmirde lrf ile avlanacaksan ilkbahar aylarını beklemelisin .

Kamış alacaksan kemeraltinda alamatra balıkçılık var Okuma 762-Ul-Ufr 1-9 gr atarlı kamış var onu al on numara bir kamıştır başkada bakma bile izmirde lrf ile avlanacaksan ilkbahar aylarını beklemelisin .

Teşekkür ederim tavsiyeniz için ama kudos 2-8 kamışı tercih ettim, sormak istediğim bir soru meralar hakkında, bana genellikle balıkçı barınağını önerdiler. Bostanlı iskele civarlarını. Sizin bir öneriniz var mı mera konusunda.

Back