Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Ile Çinekop Olurmu.?

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İlk çinekop avımı lrf ile yapmıştım mayıs ayında iyi kötü aldık balık ve ondan sadece ismini duydum önümüzdeki günlerde av veriri inşallah arada yaprak geliyor

AArtan

Üye
Adı
Abdülkadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
2018 bahar sezonunda bir akşam yoklama için Eminönü'ne gittim. İlk LRF takımım olan nomura hiro street ve sedona c2000s ile yem olarak isome baby sardine pink ve kendo zero arise 60s zebra glow ve limon renklerle atıp yavaşça düz sarıyordum (Aksiyon vermeyi bilmiyordum). Yaklaşık 2 saat uğraştım sadece baby sardine 2 defa vuruş geldi ve kesip gitti. Tam toparlandım gitmek üzereyken yanımda biri maket balıkla bir çinekop aldı. Sonra dedim ki eğer 3 dk içinde bir tane daha alırsa takımları tekrar hazırlayıp ben de atacağım. Saymaya başlarken hop bir tane daha aldı. Ben hemen kurdum takımı maket balığı taktım atıp sarıyorum atıp sarıyorum gelen giden yok. Yanımdaki abi çekiyor. Dedim ki ya abi nasıl yapıyorsun ne yapmalıyım? Sağolsun bana detaylıca anlattı ve gösterdi. İlk birkaç denememde 2 dk önceye kadar gelmeyen balık ard arda zıplatma ile yapıştı. Bende bir heyecan bir mutluluk. Sonra bir ben, iki abi, bir ben iki abi derken gece saat 3 civarı benim sahteyi balık aldı. Başka sahtem de yoktu. Gece 11 den sabah 6 ya kadar yanımdaki abi 90 küsür tane 24 cm civarı ben de 3e kadar 25e yakın çinekop aldık. Unutulmaz bir anı ve en büyük kazancım Görkem abiyle tanışmamız ve devam eden dostluğumuz oldu. O akşam bizden başka yaklaşık 10 kişi daha vardı kimi LRF kimi spinci. Herkes o heyecana doydu. Belki bir daha nasip olur diye ümit ediyoruz :)

Adı
Süleyman kalender
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Micro sahtelerle yapılıyo sanırım.?

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Micro sahtelerle yapılıyo sanırım.?
Micro sahtelerle yapılabildiği gibi silikonlarla da avlıyorum ben. Tek husus silikonu orta su ve yüzey arası getirmek (meranıza göre değişebilir tabii, benim meram 0-5m arası). Bayağı da keyifli oluyor keratanın vuruşu. Bence silikonla bir başlayın ava, dipten orta sudan vs çalışırken baktınız ki çinekop geldi, hop takın micro sahtenizi çinekopa çalışın. En güzeli bu şekilde olur.

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
@MehmetÇağan anlamadım tam, silikonu jig'e mi takıyoruz? Bende micro sahte yok ama birkaç tip jighead var, hatta şimdi düşündüm de jiglerimin kafaları da hep elimdeki mevcut silikonların renginde... Peki nasıl yüzdüreceğiz? orta suya indirip orada tutacak kadar kurşun arkası mı yapmak lazım?

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sedat abi kurşun arkası LRF işinde olmaz. Olay şu, meramıza uygun ağırlıkta jig heade (ben genelde 1.5gr tercih ediyorum) silikonu takıyoruz. Yani normal LRF avına başlıyoruz olay bu kadar. Sadece aksiyonu orta suda vereceğiz yani jigheadi dipletmeyeceğiz, lrf ile istavrit avladığını düşün nasıl hep orta suda zıplatıyoruz dipletmiyoruz, çinekopta da aynısı geçerli. Aksiyon aynı böyle bak TIK TIK TIK boşluğu al TIK TIK TIK boşluğu al ama bu aksiyonu yavaş yaparsak dipten gelir, az hızlı yaparsak orta sudan gelir. Bunu artık sen hissedeceksin abi taktığın ağırlığa göre hani 5gr falan kullanıyorsan çok hızlı yaparsın, 1.5gr takıyorsan orta halli yaparsın gibi gibi.
@MehmetÇağan anlamadım tam, silikonu jig'e mi takıyoruz? Bende micro sahte yok ama birkaç tip jighead var, hatta şimdi düşündüm de jiglerimin kafaları da hep elimdeki mevcut silikonların renginde... Peki nasıl yüzdüreceğiz? orta suya indirip orada tutacak kadar kurşun arkası mı yapmak lazım?

cubuklu1

Üye
Sedat abi kurşun arkası LRF işinde olmaz. Olay şu, meramıza uygun ağırlıkta jig heade (ben genelde 1.5gr tercih ediyorum) silikonu takıyoruz. Yani normal LRF avına başlıyoruz olay bu kadar. Sadece aksiyonu orta suda vereceğiz yani jigheadi dipletmeyeceğiz, lrf ile istavrit avladığını düşün nasıl hep orta suda zıplatıyoruz dipletmiyoruz, çinekopta da aynısı geçerli. Aksiyon aynı böyle bak TIK TIK TIK boşluğu al TIK TIK TIK boşluğu al ama bu aksiyonu yavaş yaparsak dipten gelir, az hızlı yaparsak orta sudan gelir. Bunu artık sen hissedeceksin abi taktığın ağırlığa göre hani 5gr falan kullanıyorsan çok hızlı yaparsın, 1.5gr takıyorsan orta halli yaparsın gibi gibi.
malesef yanlış biliyorsunuz yada daha önce hiç yapmadınız yüksek ihtimalle yapmamış gözüküyorsunuz kurşun arkası lrf işinde gayet güzel olur özellikle dönüş balığında su ustü çok etkilidir. aşagıdaki çift taraflı 5gr ile 10 gr arası fırdöndülü kurşun ile lrf ile kurşun arkası av yapılır.

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
malesef yanlış biliyorsunuz yada daha önce hiç yapmadınız yüksek ihtimalle yapmamış gözüküyorsunuz kurşun arkası lrf işinde gayet güzel olur özellikle dönüş balığında su ustü çok etkilidir. aşagıdaki çift taraflı 5gr ile 10 gr arası fırdöndülü kurşun ile lrf ile kurşun arkası av yapılır.

5 10gr ağırlıklarla çalışınca burada lrf olmuyor artık spine kayıyor. Dediğim gibi benim avlandığım mera sığ olduğu için 3gr yukarısına pek lrf gözüyle bakılmaz. Bir de bunun yerine suspending veya sinking sahteler kullanılsa zaten aksiyonu bıraktığınızda aynı derinlikte kalır veya daha da batar. Bir de benim bahsettiğim jighead ve silikon kombini içindi, o da zaten kurşun arkası yapılmaz. Ha dropshot diye bir taktik var o başka.
Bir de balıkçılıkta olmaz diye bir şey yok her şey olur, ama verimli veya yönteme uygun olur mu o tartışılır. Sonuçta surf kamışlarla rapala atılan bir memleketteyiz olmaz diye bir şey yok.

YEKTA

Daimi Üye
Adı
YEKTA
Kan Grubu
B Rh Pozitif
45 dakikada bir paket gulp bitirmisligim var cok yakin zamanda her attigimda ustunde ogun uygun igne yoktu yanında kestiremediklerimi aldim kacanlar kacti