Suleymankalender
Üye
- Tepki
- 101
- Ödül
- 38
Micro sahtelerle yapılabildiği gibi silikonlarla da avlıyorum ben. Tek husus silikonu orta su ve yüzey arası getirmek (meranıza göre değişebilir tabii, benim meram 0-5m arası). Bayağı da keyifli oluyor keratanın vuruşu. Bence silikonla bir başlayın ava, dipten orta sudan vs çalışırken baktınız ki çinekop geldi, hop takın micro sahtenizi çinekopa çalışın. En güzeli bu şekilde olur.Micro sahtelerle yapılıyo sanırım.?
@MehmetÇağan anlamadım tam, silikonu jig'e mi takıyoruz? Bende micro sahte yok ama birkaç tip jighead var, hatta şimdi düşündüm de jiglerimin kafaları da hep elimdeki mevcut silikonların renginde... Peki nasıl yüzdüreceğiz? orta suya indirip orada tutacak kadar kurşun arkası mı yapmak lazım?
Sedat abi kurşun arkası LRF işinde olmaz. Olay şu, meramıza uygun ağırlıkta jig heade (ben genelde 1.5gr tercih ediyorum) silikonu takıyoruz. Yani normal LRF avına başlıyoruz olay bu kadar. Sadece aksiyonu orta suda vereceğiz yani jigheadi dipletmeyeceğiz, lrf ile istavrit avladığını düşün nasıl hep orta suda zıplatıyoruz dipletmiyoruz, çinekopta da aynısı geçerli. Aksiyon aynı böyle bak TIK TIK TIK boşluğu al TIK TIK TIK boşluğu al ama bu aksiyonu yavaş yaparsak dipten gelir, az hızlı yaparsak orta sudan gelir. Bunu artık sen hissedeceksin abi taktığın ağırlığa göre hani 5gr falan kullanıyorsan çok hızlı yaparsın, 1.5gr takıyorsan orta halli yaparsın gibi gibi.
5 10gr ağırlıklarla çalışınca burada lrf olmuyor artık spine kayıyor. Dediğim gibi benim avlandığım mera sığ olduğu için 3gr yukarısına pek lrf gözüyle bakılmaz. Bir de bunun yerine suspending veya sinking sahteler kullanılsa zaten aksiyonu bıraktığınızda aynı derinlikte kalır veya daha da batar. Bir de benim bahsettiğim jighead ve silikon kombini içindi, o da zaten kurşun arkası yapılmaz. Ha dropshot diye bir taktik var o başka.malesef yanlış biliyorsunuz yada daha önce hiç yapmadınız yüksek ihtimalle yapmamış gözüküyorsunuz kurşun arkası lrf işinde gayet güzel olur özellikle dönüş balığında su ustü çok etkilidir. aşagıdaki çift taraflı 5gr ile 10 gr arası fırdöndülü kurşun ile lrf ile kurşun arkası av yapılır.
![]()