Lrf Ile Ip Misina Mı Mono Misina Mı?

@VY Canis Majoris Bu sorun genelde kafaya fazla misina sarmaktan dolayı oluyor ve rüzgar da varsa zaten sıkıntı oluyor. Kafayı fazla doldurmamaya çalış ve atış yapmadan önce tırnağınla kafadaki misinanın gevşemiş olup olmadığını kontrol et. Gevşemişse ağır bir kurşun at onu çek daha sonra at-çek yapmaya devam et.

İp misina + leader sistemine geçeyim diyorum . Araştırıyorum internetten ama o kadar çok birbirinden ayrı bilgiler var ki başıma ağrı giriyor hepsini okuyup anlamaya çalıştıkca . Benim makinam daiwa nın 1000 lik bir makinası kaç metre ip alıcam buna mesela

Makineni ip ile doldurmayacaksın. Alt tarafa 0.14-0.16 mm gibi ince mono misina ile dolgu yapıp üzerine 100 m kadar ip saracaksın. Ben olsam imzandaki makineye 80-90 m kadar 0.16 mono sarıp üzerine de ip sararım. Yalnız ipi kafa dolana kadar sarmayın. Yoksa atışlarda kusma yapar.

Aşağıdaki linkteki ipi aldım ve sardım ancak kalın geldi gözüme. Kullanan var mıdır?

(link)

Mahin düğümünü bir tek ben yapamadım galiba. Beceriksizliğim yüzünden en az 4-5 tane sahteyi kaybettim. Lidersiz mutluyum LRF'de ne yaparım bilmiyorum.

Mahin düğümünü bir tek ben yapamadım galiba. Beceriksizliğim yüzünden en az 4-5 tane sahteyi kaybettim. Lidersiz mutluyum LRF'de ne yaparım bilmiyorum.

LRF ye yeni başladım , bir kaç ay oluyor yeni olduğum için mono ile başladım bugun artık kendimi alıştarıyım diye av bayiinden gittim en ucuz ip ile en ucuz fc temin ettim leader için. Mono ile makinaya yatak yaptım , ipten sarmaya devam edeceğim kısıma ve ipin ucuna mahin leaderi atayım dedim. Tabi hayatımda ilkkez leader düğüm yapıyorum. Saatlerce uğraşıyorum yok olmuyor parçalicam kendimi 😀 Bir kaç mesaj geride arkadaş fotograf paylaşmış double uni knot düğümü çok rahat ve oldukça sağlam 2 kere yaptım 2 sindede denedim zorladım hangi güçte kopacak diye kopması için uyguladığım güç gerçekten 2 sindede oldukça yüksekti 3. de artık bağladım ve bıraktım. Hava biraz düzelsin ilkkez ip ve leader ile denemeler yapıcam.

Back