Lrf ile zargana kefal

Gorkembjk

Aktif Üye
Tepki
489
Ödül
73
Herkese rastgele. Merak ettiğim birkaç şey var. Öncelikle bizim bu meşhur isomeler ve berkleyler yemli avlarda da kullanılabiliyor mu? Yani klasik dip takımıyla canlı kurt yerine av veriyor mu mesela? Bir de lrf 3-5 gramlık zargana topu ya da şamandıralarla yine ucuna biraz misina ve tekli iğneye isome ya da berkley takarak zargana ya da kefal alınabiliyor mu? Silikonlarla olmuyorsa canlı yemle bu sistem çalışır mı? Bu arada lrf yapacaksan bunlarla ne işin var demeyin olur da hiç balık alamadığım bir gün bu tarz şeylerde denenebilir mi merak ettim.

Ben daha önce surf oltayla eşkina için denemişdim ama verim alamadım dedim balık yok herhalde yanımda kepçe vardı teke çıkarıp taktım 15-20 dk sonra balık aldım canlı yemin yerini tutmuyor ama Lrf sistemiyle avlanırsan balığın merasınıda bilirsen balığı alırsın Lrf takımı ile atıp dibe inmesini beklemeden yavaş sarım yaparsan zargana yakalayabilirsin yada 4-5 gr lık zargana top arkasına 1metre yada 1.50cm misina ucuna ipek takarakta zargana avı yapabilirsin

Teşekkür ederim lrfde zargana denemedim ama denerim ispari istavrit iskorpit vs için kokulu silikonlar çok iyi iş yaptığı için yem yerine dip takımlarında olur mu diye merak etmiştim olmuyormus demekki büyük ihtimalle aksiyon kaynaklı lrfde iyi verim alıyoruz

wd40 ile yağlanan iğnelerin, yemli/beklemeli avlarda, avı olumlu etkilediğini okumuştum.

Lrf ile zargana alınıyor ama top arkası isome yaparsan her balık vurduğunda bir isome kaybedersin isome çok yumuşak ipek veya canlı yem kullanmalısın

Peki zargana da top arkası yem, silikon mu yoksa jig mi daha etkili olur. Yani ilk yöntem 10 balik alirsa jig 2 de mi kalır yoksa 7-8 de jig alır mı

Back