LRF Kamış ile Deniz Avı (Kamış Görüşleri)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Darkone
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Darkone

Üye
Tepki
76
Ödül
23
Merhabalar, @reelmaster abim başta olmak üzere siz kıymetli üstadlardan tavsiye edinmek isterim.

LRF kamışlardan sonra diğerlerini çok kullanasım gelmiyor. Tabi her ava da her kamış olmuyor.

Kıyıdan, iskeleden, limandan kullanabileceğim bir lrf kamış önerisi arıyorum.

Melanur, kefal, zargana, çinekop hatta levrek vs hepsine atabileceğim bir kamış isterim 🙂

Bu işi Abu Garcia Venerate 702L (2-15) ile yapıyorum ama biraz kuvvetli melanur ya da levrek geldiğinde yaşattığı aksiyonun üstüne çıkan bir 'gitti kamış' korkusu oluyor. (Yatay sarım ile ipteki yükü kamışa değil makineye veriyorum. O zaman da kolu kırmadan ipi koparmadan çekmek için kan ter içinde kalıyorum.)

Biliyorum amacı dışında bir kamış istediğimi ama insan istiyor işte...

Bu işi görecek hafif ve dayanıklı bir kamış tavsiyeniz var mıdır saygıdeğer üstadlar?

Ben kendim kullanmadım ama Shimano Bassterra Sea Bass 244 Cm 3-15 Gr Lrf bir araştırmayı tevsiye ederim

Üstadım geniş geniş inceledim bu kamışı, bizim Akdeniz kıyıları için uygun ancak ana amacı levrek olarak üretilmiş. Karbon olmasına rağmen güç elde etmek amacıyla makine yuvası ve dip sap arası sadece karbon görünümlü bant ile sarılmış. Hatta kıyı yapısına göre farklı atar aralıkları da üretilmiş. Yani levrek için oldukça başarılı.

Back