Lrf kamış önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Salihh48
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Salihh48

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhaba amatör balıkçıyım ilkkez lrf ve light spin takımı kurmak istiyorum fiyat performans uzun bir süre götürmesini istiyorum kurduğum takımın
Daha iyi kamış ve makine önerilerinize açığım üstadlarım ip misina,lider,silikon yem,jigler
Sahte balıklar önerilerinize açığım yardımcı olursanız çok sevinirim

Güllük / Kıyıkışlacık / Boğaziçi kıyı şeritlerim

Ryuji infinity 230 cm 1/15 kamış
Caretta focus 230 1/15 kamış

Fujin sniper 1000 makine
Ryuji aero 2000s makine

Merhaba Salih Bey,

Önceden balıkçılık tecrübeniz olduğunu anlıyorum. Bütçe yazarsanız kamış makine için toplam ne kadar harcamayı planlıyorsunuz daha isabetli tavsiyeler verilebilir.

Bildiğim kadarıyla Muğla tarafında en etkili hafif maket yemlerden biri hanfish zıpırın bal karides rengi ( 4.5 ve 5.5 gramı var sanırım) bir de pandoranın karides modelleri bunun da çeşitli ağırlıkları mevcut. Hanfish gurt silikonu da bölgede sıkça tercih edilmekte. Bunlar haricinde isome, berkley gibi silikonlar ya da daha ucuz alternatif olarak Fujin babyworm, ya da Reins gibi ürünlere de bakabilirsiniz.

Yazdığınız kamış- Makineler için yorum yapamıyorum denediğim ürünler değil ama piyasada adı sıkça duyulan ürünler. Bunların uzun süre götürmesi biraz da kullanıma bağlı özellikle Güneye inildikçe artan deniz suyunun tuz seviyesi kullanımdan sonra mutlaka tatlı su ile temizleme gerektiriyor. Yine aynı tuz probleminden ötürü advanced salt water özelliği bulunan makinelere bakmak ürün ömrü açısından size yardımcı olacaktır. Fakat bu makineler teknolojisi ile alakalı olarak yukarıdaki örneklerden biraz daha pahalı.

Makine olarak fujin sniper dan orta - uzun vadede verim alabilirsiniz.
kamıştada carettanın kamışından bir kaç sezon verim almanız muhtemeldir. fakat , ama , lakin, @Bedri35 beyinde
dediği önemli bir husus var. güneye indikçe artan tuz miktarı en kalitesizinden en kalitelisine kadar tüm ekipmanlarımızın düşmanı ne yazık ki.
iyi bir bakımla bir kaç sezon güzel avlar yapabilirsiniz.

Merhaba, hedef balığınız levrekse uzun yıllar kullandığım şu seti şiddetle öneririm, çok güzel uyumlular.. Lakin ben spini artık bırakıp daha hafif lrf ve ajiye yöneldim, bana daha zevkli geldi..

-Ryuji infinity 230 1-15
-Ryuji Diamond 2000
-Ryuji Win-x 0,08
-Daiwa prorex fx 0,26
-Ryuji strike dog 6cm trans iwashi
-Ryuji zuby 10gr seaboss
-Hanfish snap 00
Bu set levrek için ve meranıza uygunsa ve bütçenizi zorlamak istemiyorsanız harika bir set olacak..

Merhabalar,
lrf avcılıpına yeni başladım makine olarak daiwa legalis 23 LT1000S var kamışım da ryuji airlight tı fakat kırıldı bu sefer daha kaliteli bir kamış almak istiyorum bütçem 4 5 bin liraya kadar çıkar ama daha uygun olursa da olur maks 5 6 gram ataraa yeterli fujin ajime düşündümde emin olamadım favourite veya major craft falanda öneriliyor sanki tam emin olamadığım için size sormak istedim

ryuji airlight çok sert kamış, atarıyla alakası yok zaten kırılmış geçmiş olsun. ryuji aji game güzel kamış tam fp ürünü, ayrıca daiwa gekkabijin mx 2-8 kullandım o da çok güzel. bayiden pazarlıkla bütçen dahilinde alabilirsin. major serisinde crostage ve ceana modellerini denedim ikisi de güzel hissiyat olarak ama crostage serisi daha premium hissiyat veriyor. aksiyonuna dikkat et yalnız majorun regular fast modelleri hoşuma gitmedi, extra fast olmasına dikkat et.

ryuji airlight çok sert kamış, atarıyla alakası yok zaten kırılmış geçmiş olsun. ryuji aji game güzel kamış tam fp ürünü, ayrıca daiwa gekkabijin mx 2-8 kullandım o da çok güzel. bayiden pazarlıkla bütçen dahilinde alabilirsin. major serisinde crostage ve ceana modellerini denedim ikisi de güzel hissiyat olarak ama crostage serisi daha premium hissiyat veriyor. aksiyonuna dikkat et yalnız majorun regular fast modelleri hoşuma gitmedi, extra fast olmasına dikkat et.
öneriniz için teşekkür ederim major craftın firstcast ve crostage modeli arasındaki 1500tllik fark değermi bu sefer ucuza kaçmıyım kaliteli olsun diye düşünüyorum

öneriniz için teşekkür ederim major craftın firstcast ve crostage modeli arasındaki 1500tllik fark değermi bu sefer ucuza kaçmıyım kaliteli olsun diye düşünüyorum
ceana firstcast bunlar başlangıç seviyesi sonra solpara crostage diye gidiyor, ben olsam crostage alırdım çok zarif kamış ama dediğim gibi regular fast olanları kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Back