Lrf Kamis Secimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mkkose34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mkkose34

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Merhaba arkadaslar.
Ben atcek avina baslayali 1 yil oldu fazla bie bilgim yok ogrendigim cogu seyi youtube dan izleyerek deneyerek ogrendim. Gecen yil savage gear mpp2 274 cm 10.30 gr atarli kamis aldim memnunum fakat simdi Lrf avina baslamak istiyorum 3 kamis arasinda kaldim kararsizim sizce hangisini almaliyim? Hem tatli hem tuzlu suda kullanicam istanbulda deniz kenarinda yasiyorum.

1. Savage gear parabellum 215 cm 1-7 gr.
2. Savage gear black savage dropshot 2-12 gr.
3. Okuma dead ringer 210 cm 2-12 gr.

Birde makinem okuma ceymar cxt 25 olani
Savage gear mpp2 3-10 atarli olan kamista olabilir bendekinin atar degeri farkli olani ondan kullanan var ise kamis incemidir 10 30 gr atarli olandan merak ettigim ayri bir konu.

Merhabalar bende sizin gibi bu sene atçek avına başladım. Özellikle yazları Ege’de kullanmak üzere bir lrf kamış arıyordum. İlk seçeneğim Major Craft Solpara 0.6-10, ikinci seçeneğim ise Nomura Hiro Street 210 0-10 atar aralığındaki kamışlardı. Büyük cuma indiriminde Nomura ciddi bir indirime girince onu aldım. Bir aydır Marmara’da aktif olarak kullanıyorum. Burda öncelikli hedef istavrit olunca jighead-silikon kombinasyonu öne çıkıyor. Kullandığım kamış 2 gramı atarken herhangi bir sıkıntısı yok ama daha altlardaki ağırlıklarda çok zevk verdiğini söyleyemem. Ancak benim esas hedefim olan isparoz, mırmır, levrek vb. balıklar için gayet uygun bir kamış. Demek istediğim hangi balığı hedefliyorsanız ona göre bir kamış almak avcılığınızdaki keyfi artırmak adına faydasının daha fazla olacağını düşünüyorum.

Daiwa legalis 2.34 1-10 gr. ve okuma ceymar white 25 aldım ip shimano kairiki güzel bir takım oldu 700 tl civarı mal oldu. Tavsiye ederim.

61351B8F-5EAD-4B53-BBFD-124FC0A49D41.jpeg

Öncelikle merhaba bende kendime bu lrf takımını kurdum belki yardımcı olur.
catana 1-11ul 210
Alivio AX 1000FB
Misina oscar hayalet 0.18
(misinayı kesinlikle tavsiye ederim kuru ağırlık 2 kg ile test ettim)
Kamış bana hediye geldi toplamda bunların fiyatı
350 tl

Merhaba arkadaslar.
Ben atcek avina baslayali 1 yil oldu fazla bie bilgim yok ogrendigim cogu seyi youtube dan izleyerek deneyerek ogrendim. Gecen yil savage gear mpp2 274 cm 10.30 gr atarli kamis aldim memnunum fakat simdi Lrf avina baslamak istiyorum 3 kamis arasinda kaldim kararsizim sizce hangisini almaliyim? Hem tatli hem tuzlu suda kullanicam istanbulda deniz kenarinda yasiyorum.

1. Savage gear parabellum 215 cm 1-7 gr.
2. Savage gear black savage dropshot 2-12 gr.
3. Okuma dead ringer 210 cm 2-12 gr.

Bence avlandığın meraya göre düşün atar gramajlarını geçen sene ben 1-8 gr dead ringer aldım kamıştan memnunum fakat atar aralığım çok kısa ve bulunduğum meralarda atabileceğim sahte yemler hep gramaj olarak sıkıntı oluyor. Keşke 3-15 2-12 gibi kamış seçseydim diyorum hep atabileceğim sahte çeşitleri daha fazla olması için.

Hedef mera ve balıklar nelerdir? Buna göre seçim yapmanız gerekiyor. İstavrit gibi balıklar için aji(0-7gr atarlı), daha iri ve mücadeleci balıklar için kurodai(2-10gr ya da 1-15gr gibi) kamışlar tercih ediliyor. Kamışın uzun olması erimi arttırır. Makine ile uyumu da önemli. Bir de takımı deneyerek almak mantıklı. Elinize oturan, konforlu hissettiren yani hoşunuza giden takımı alın.

Back