Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf kamış ve makina önerisi

Godric1461

Aktif Üye
Adı
Akın
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Akif abinin yazdığı kudos 1-14 ekstra fast. Atar aralığı geniş olanlara pek bakmadım çünkü bu şekilde ne alt değerlerde ne de üst değerlerde verim olmadığını söylüyor ustalar. Ben crazee 1-8 kullanıyorum bu kamistan sonra savage gear lrf ccs bile surf kamış gibi geldi bana mesela 1 gramlarda güzel hissiyat alamadım. O yüzden hem 1 gram atayım hem 12 gram su üstü atayım işi olmuyormuş.
O zaman kudos rock fish alayım ben.Teşekkür ederim.

spin

Üye
Adı
Selçuk
Spin olarak pek bilgim yok bir şey diyemem ama sizin ip 7 kg çekerliyse alacağınız lider kesinlikle bu değerden düşük bir çekerde olmalı. 0,14, 0,16 gibi ince değerlerde fc yerine mono da kullanılabiliyor ama siz daha kalın lider kullanacağınız için belki avcılığı azalıyor olabilir spinle alakalı bilgi verecek yeterlilikte değilim. 0,28 falan iyi olur sanırım size de.
Teşekkür ederim.

erhanerbas

Yeni Üye
Adı
Erhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
0,6 ipe 0,28 lider almışsınız aşırı kalın olmuş lrf için. Max 0,18 olması gerek
Elimde Savage gear 0,17 mevcut onu kombinlerim o zaman, CXT-25 e takarım 28 i, Ben bu kamışa CXT-25 i takayım, bir tanede Kudos alayım o vakit zaten 2 tane makinam var :)

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Elimde Savage gear 0,17 mevcut onu kombinlerim o zaman, CXT-25 e takarım 28 i, Ben bu kamışa CXT-25 i takayım, bir tanede Kudos alayım o vakit zaten 2 tane makinam var :)
Ben de savage gear 0,17 kullanıyorum memnunum şu ana kadar. Kamışı iade edebiliyorsanız edin bir de iste silikona mı ağırlık vereceksiniz sahte jig vs mi ona göre bir seçim yaparsınız ama mutlaka fast aksiyon olsun.

erhanerbas

Yeni Üye
Adı
Erhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben de savage gear 0,17 kullanıyorum memnunum şu ana kadar. Kamışı iade edebiliyorsanız edin bir de iste silikona mı ağırlık vereceksiniz sahte jig vs mi ona göre bir seçim yaparsınız ama mutlaka fast aksiyon olsun.
Bendeki Savage Gear Soft Fluorocarbon 0,17 mm 2.10 kg bunun çekeri çok düşükmüş ve SOFT muş, Shimano Kairiki PE Mantis Green 8 Örgü İpin çekeri 5,3 kg sıkıntı çıkar mı? Veya yerine Shimano Yasei Predator %100 Fluorocarbon 0,18MM 2,93 kg Makara Lider Misina gibi bir misina almam lazım mı?