Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF Kamış ve Makine Tercihinde Tek Marka var; Mahlası 'reelmaster' Olan Akif Abi...

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bugün denemek için çıktım. İpi halkalardan geçirdim , snapin düğümü atarken kamış çıt diye kırıldı ucundan. Atış bile yapmadan:) Gidip tamir ettirdim , 3 cm kadar kısaldı kamış
Düğümü gererken kamış tarafında yeterli boşluğu bırakmadıysan kamışın uçtan kırılması normal. Çekerek kırmak zordur ama ters yönde baskıya kamış ucu dayanmaz.

Darkone

Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bugün denemek için çıktım. İpi halkalardan geçirdim , snapin düğümü atarken kamış çıt diye kırıldı ucundan. Atış bile yapmadan:) Gidip tamir ettirdim , 3 cm kadar kısaldı kamış
Üstad üzülerek size hak vermiş bulunuyorum. Talihsiz olayım şöyle;
5 gr vibrasyon ile avlanırken 6-7. atışımda bir çıtlama ve baktım ki kamışın ucundan kaplamalar çatlamış, son halka yok. 0.06 ip direk vibrasyona bağlıydı, arada leader düğüm bile yoktu. Hele ki ben atışımda 30 cm civarından az olmamak üzere mutlaka boşluk bırakırım. Hadi dedim benim hatam olsun...

Forumda bahsettiğim üzere çok beğendiğim için yedeklemiştim.

Yedek kamışta ise savage gear vib blade 4 gr vibrasyon kullanıyordum. Yine direk ipe bağladım tabi atışlarımda yine en az 30cm pay bırakıyorum ki ilk kamışta yaşadığım olaydan dolayı daha dikkatliyim. Ancak daha ikinci atışta yine o ses; "çıt" 😢

Evet fiyatına göre çok çok iyi ama böyle bir durum yaşadım ve bu kamış yüzünden yaşlandım. Yarın garantiye göndereceğim bakalım sonuç ne olacak...

OnurSh

Yeni Üye
Adı
Onur
Makineden memnun musunuz

roxy

Aktif Üye
Adı
Batuhan Candan
Şans .. anlık gelişti. Ucundan 2 3 cm kısaltınca orijinal yüzüğü de uymadı , deliğe girmedi kamışın ucu. Başka yüzük kullanmak zorunda kaldı tamir eden arkadaş. Orjinalinden biraz büyük oldu sadece
Geçmiş olsun.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Çok geçmiş olsun bende lrf kamışı ilk aldığımda kesin kırarım ben bunu dedim bakalım ne zaman ses gelecek :confused:

10ur16

Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bende yeni başladığımda 2 tane lrf kamışı kırmıştım. Atarken ipin kamışın ucuna dolanmamasına dikkat edin ben şahsen öyle kırmıştım kamışları

Sekko

Üye
Adı
Sercan Yıldırım
Kan Grubu
A Rh Pozitif
5 gr vibrasyon ile avlanırken 6-7. atışımda bir çıtlama ve baktım ki kamışın ucundan kaplamalar çatlamış, son halka yok. 0.06 ip direk vibrasyona bağlıydı, arada leader düğüm bile yoktu. Hele ki ben atışımda 30 cm civarından az olmamak üzere mutlaka boşluk bırakırım. Hadi dedim benim hatam olsun...

Yedek kamışta ise savage gear vib blade 4 gr vibrasyon kullanıyordum. Yine direk ipe bağladım tabi atışlarımda yine en az 30cm pay bırakıyorum ki ilk kamışta yaşadığım olaydan dolayı daha dikkatliyim. Ancak daha ikinci atışta yine o ses; "çıt" 😢

Evet fiyatına göre çok çok iyi ama böyle bir durum yaşadım ve bu kamış yüzünden yaşlandım. Yarın garantiye göndereceğim bakalım sonuç ne olacak...
Çok geçmiş olsun üstad. Kamışın en ucundaki beyaz bölüm çok ince . Kaplamalar siyrilinca inceleme şansım olmuştu av bayinde . İçinde incecik tel gibi birşey var telin dışında da beyaz boya . Orayı komple ikinci yüzüğe kadar kesmeyi tavsiye etmişlerdi ben kabul etmedim . Garantiyle uğraşmak yerine tamir ettirdim ben

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif

10 gr kurşunda , yemlide bile o sesi duymadım Allaha şükür. Aynı noktadan ve aynı şekilde kırılması ya seri üretim hatası yada atış sitilinden kaynaklı sahte sürtmesi gibi göründü bana. Garantiden çıkacak Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum.

Sekko

Üye
Adı
Sercan Yıldırım
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Çok geçmiş olsun bende lrf kamışı ilk aldığımda kesin kırarım ben bunu dedim bakalım ne zaman ses gelecek :confused:
Spin ve surfe göre çok dikkatli davranmak gerekiyor lrf kamışa . Özellikle en ucu çok ince . İnşallah kirmazsin:) Baştan bir şok yaşıyor insan, Allah'tan ben tamir yapabilecek birini buldum yakınlarda birşey oldu mu ona gidebiliyorum, 360 Shimano vengeancenin yüzüğünü de aynı kişiye yaptırmıştım. Eğer ki olmasa çaresiz olmak daha zor olur diye düşünüyorum. Servise gönder , kullanıcı hatası dememelerini bekle vs vs bir sürü stres olur