lrf kamış ve set tavsiyeleriniz?

Tepki
11
Ödül
13
merhabalar, naçizane tavsiyelerinize ihtiyacım var.
yeni başlamak için lrf seti kurmak istiyorum. özellikle istanbulda kullanmak adına.
almam gereken ölçüler ve atar aralığı hakkında bilgi verebilir misiniz?
marka ürün tercihi de olursa mutlu olurum. seti ortalama 1000 liraya kdr tamamlamayı planlıyorum mümkünse eğer..

Merhaba gerçek anlamda ''kaliteli'' yeni başlayan makinesi benim için okuma alaris 20 dir mesela aria 20 de var ama bütçeniz fazla olduğundan size kaliteli başlangıç seti kuruyoruz. Kamış olarak ben jig de atarım hatta zamanı geldiğinde sarıkanata spin de yaparım derseniz fujin salty rugger 2-15i tercih edebilirsiniz. Ya da derseniz ki ben %99 jighead+silikon ile istavrit,iskorpit,mırmır,eşkina istiyor ve aksiyonlarını müthiş hissetmek istiyorum derseniz kudos light style1-7 yi tercih edebilirsiniz.

ip misinada direkt başlangıç ip misinası kendo 4 kat 0.06 ya da 0.08 tercih size kalmış.
lider bence powerline soft (kırmızı bobinli) 0.12-0.18 başlangıç içi 0.18 alın.

bana sorarsanız 2-15 yerine kesinlikle
Kudos light style 1-7(light style'ın farklı çeşitleri var 0-5 gibi onlar çok yumuşak en idealı 1-7)
alaris 20
misinayı zaten yazdım.
Size en uygun kombin bu bence.

Merhaba gerçek anlamda ''kaliteli'' yeni başlayan makinesi benim için okuma alaris 20 dir mesela aria 20 de var ama bütçeniz fazla olduğundan size kaliteli başlangıç seti kuruyoruz. Kamış olarak ben jig de atarım hatta zamanı geldiğinde sarıkanata spin de yaparım derseniz fujin salty rugger 2-15i tercih edebilirsiniz. Ya da derseniz ki ben %99 jighead+silikon ile istavrit,iskorpit,mırmır,eşkina istiyor ve aksiyonlarını müthiş hissetmek istiyorum derseniz kudos light style1-7 yi tercih edebilirsiniz.

ip misinada direkt başlangıç ip misinası kendo 4 kat 0.06 ya da 0.08 tercih size kalmış.
lider bence powerline soft (kırmızı bobinli) 0.12-0.18 başlangıç içi 0.18 alın.

bana sorarsanız 2-15 yerine kesinlikle
Kudos light style 1-7(light style'ın farklı çeşitleri var 0-5 gibi onlar çok yumuşak en idealı 1-7)
alaris 20
misinayı zaten yazdım.
Size en uygun kombin bu bence.

ilk olarak geri dönüşünüz için teşekkür ederim açıkçası hedef balıklarım ilk etapta çinekop sarı kanat levrek ve boyları gibi düşünüyorum fakat jig+silikon yanında maket de atmayı planlıyorum. bu nedenle atar aralığı daha mı çok olur acaba ? buraya yazmadan önceki araştırmalarımda aşağıdaki ürünleri listeme almıştım fakat kafam çok karışık ve ilaveten makine de eklemem gerekiyor bu kombinasyona.
ilgili ürünleri kullandınız mı acaba ?

Kudos Rock Fish 2.30M 1-14gr
G Black Savage Dropshot 223cm 2-12gr
Daiwa Legalis Rf 244cm 1-12gr
Fujin Salty Rugger FSR-762 Kurodai 230Cm 2-15Gr
Okuma Psycho Perch UFR Spin 7'7 230cm 2-12gr
Okuma Dead Ringer Dr-701 210 cm 2-12 gr
Daiwa Ninja 224cm 2-12gr
fujın Boreas Fbs-762kr 230cm 1-15gr

Kudus rock fish black 1-14gr ve Shimano Fx 1000 makine tercih ederdim ben başlangıç için. İpi de kendo alacaksanız 0.06 alın mutlaka çekeri yeterli, gerçek kalınlığı 0.11 civarıdır.

ilk olarak geri dönüşünüz için teşekkür ederim açıkçası hedef balıklarım ilk etapta çinekop sarı kanat levrek ve boyları gibi düşünüyorum fakat jig+silikon yanında maket de atmayı planlıyorum. bu nedenle atar aralığı daha mı çok olur acaba ? buraya yazmadan önceki araştırmalarımda aşağıdaki ürünleri listeme almıştım fakat kafam çok karışık ve ilaveten makine de eklemem gerekiyor bu kombinasyona.

Daiwa Ninja 224cm 2-12gr
Merhaba bende yeni bir set yapma arayışında olduğum için hiç tecrübem olmasa arastirdiklarimi paylaşmak isterim. Öncelikle 1000 TL kamış bütçemiz mi yoksa set bütçemiz mi. Eğer set bütçemiz ise Bi kere markasına göre değişmekle beraber kalitesi kötü olmayan ama düşük bütçeli sahteleri almaya kalksak bile en az 300 TL. Bende sizinde aynı düşüncede olduğumuz için jig alçaksınız, vib jig alacaksiniz, en az 2 tane şu üstü, az dalarli maket derken 300 TL. Ki derseniz kaliteli markalı alicam bu 300 TL yetmez bile. 100-150 arasi ip ve fluorocarbon misin. Bize kalmış oluyo yaklaşık 550-600 TL kamış ve makina için. Arkadaşların dediği Alaris 20 güzel makina başlangıç için ama bu yazdığınız kamislarla bütçe asılmış olacak. Onun altı başlangıç icin azaki 20 olabilir. Forumda kudos 1-14 ile alakalı Bi yazı var. Ustalar oneriyor. Legalis 1-12 ile ilgili güzel yorumlar var. Boreas 1-15 ile alakalı ustalar da kararsız bence bir kısmı çok beğeniyor bir kısmı çöp diyor. Ama yazdıklarının hepsi başlangıç için fazlasıyla yaterli. Ama yan ekipmanlar beraber bu kalmışlar bütçenin aşar. Rast gelsin simdiden

Daiwa Ninja 224cm 2-12gr
Dead ringer 2-12 kullandım ve hala kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim ama ben de bu kamışla sarıkanata atmaya çalıştım 11 gramlık bir sahte ile tam sınırdan ama spincileri göre %30-40 civarında yakına düşüyor.Sonuçta genelde kendonun ya da başka markaların 21 gramlık sahteleri atılıyor. Yani öncelikli hedefiniz bu tarz büyük balıklar ise lrf yerine size light spin takımı tavsiye ederim.

alaris 30 ve fujin boreas 1-15 gibi ama zamanında bende denemiş biri olarak aynı kamışla hem spin hem lrf avı yapmak biraz yetersiz oluyor.

Ustalardan öğrendiğimiz ve kendi gördüğüm kadarıyla özellikle istanbulda ve marmarada sahte balık, jig, kaşık falan çok verimsiz boşuna bunlara para dökmeyin bir şeye yaramaz üzülürsünüz lüfer sarıkanat çinekop istiyorsanız boğazda kurşun arkası yapmanız lazım 450 cm oltalarla 200 gram kurşunlarla. O yüzden kendinize 1-8, 0,5-7 gram gibi atar aralığında bir kamış ona göre 1000 lik ya da 2000 lik bir makine alın ve kokulu silikonlarla av işine yönelin hem hiç boş dönmüyorsunuz hem çok fazla çeşit balık alma şansınız oluyor ve 1-2 gram jigheadlerle avlandığınız için çok büyük keyif alıyorsunuz küçük balıkta bile.

Bu bahsettiğim aralıktaki kamışlarla 3 gram-5 gram jigleri ya da fujin ziggy gibi 3,5 gramlık sahteleri falan da atabilirsiniz. Ama 1-15, 1-12 gibi kamışlarla 1-2 gram jighead kullanırken hem erim hem hissiyat olarak problem yaşarsınız.

Merhaba bende yeni bir set yapma arayışında olduğum için hiç tecrübem olmasa arastirdiklarimi paylaşmak isterim. Öncelikle 1000 TL kamış bütçemiz mi yoksa set bütçemiz mi. Eğer set bütçemiz ise Bi kere markasına göre değişmekle beraber kalitesi kötü olmayan ama düşük bütçeli sahteleri almaya kalksak bile en az 300 TL. Bende sizinde aynı düşüncede olduğumuz için jig alçaksınız, vib jig alacaksiniz, en az 2 tane şu üstü, az dalarli maket derken 300 TL. Ki derseniz kaliteli markalı alicam bu 300 TL yetmez bile. 100-150 arasi ip ve fluorocarbon misin. Bize kalmış oluyo yaklaşık 550-600 TL kamış ve makina için. Arkadaşların dediği Alaris 20 güzel makina başlangıç için ama bu yazdığınız kamislarla bütçe asılmış olacak. Onun altı başlangıç icin azaki 20 olabilir. Forumda kudos 1-14 ile alakalı Bi yazı var. Ustalar oneriyor. Legalis 1-12 ile ilgili güzel yorumlar var. Boreas 1-15 ile alakalı ustalar da kararsız bence bir kısmı çok beğeniyor bir kısmı çöp diyor. Ama yazdıklarının hepsi başlangıç için fazlasıyla yaterli. Ama yan ekipmanlar beraber bu kalmışlar bütçenin aşar. Rast gelsin simdiden

evet hedef olarak ortalama 1000 tl set olarak planlamıştım ama jigler ve sahteler hariç olarak. onları daha orjinal markalar dışında muadil yurt dışı odaklı da düşünebilirim onu daha test edemedim ne yalan söleyim. kudos ve legalis evet çok tavsiye edilen ürünler ilk etapta ama yüksek bir kararsızlık içindeyim. yani herhangi bir ürünü aldıktan sonra en azından kısa bir süre zarfında keşke daha iyisini veya farklısını alsaydım demek istemiyorum

Back