Herr-Zander
Daimi Üye
Merhabalar. 1-8 gr atarlı lrf kamışım var. Peki bu kamışla 10.5 gr jig atmanın bir sıkıntısı olur mu ? Daha doğrusu en fazla kaç gr atmalıyım ? Teşekkürler...
Teşekkür ederim. Çok işime yarayacak bu bilgiler.10.5 gr jigle abanip 25-30 metreye atabilirsiniz ama kacinci atisinizda ne zaman olur bilemem kamisa elveda diyebilirsiniz 🙁 Jig atislari sert atis oldugu icin yani kamisa yuklendiginiz icin kamisi zorlar. Sizin kamisinizin atar degeri 1-8 olduguna gore en verimli aralik 4-7 dir. 8 gr jig bile atis araliginda olmasina ragmen zamanla kamisi zorlayabilir.
Atar araligindan yuksek gramajli jig sahte jigheadleri ancak abanmadan onunuze atarsaniz koprulerden sarkitma gibi kamisa cok zarar vermez diye dusunuyorum. Kamisa yuk binmedigi icin onunuze atabilirsiniz.
Teşekkürler. Göz önünde bulunduracağım.Elinizdeki kamışın ideal atar değerleri 3-7 gr civarındadır, bence 6 gramın üzerine çok fazla çıkmamakta fayda var.
Sınırları zorladığınızda uzun vadede kamış özelliğini yitirecektir. Ben kullandığım kamışın üst atar değerinin yüzde 80'ini geçmemeye çalışırım, buna ilişkin bir yazı okumuştum yıllar önce.
Kesinlikle katiliyorum kamislari bosuna zorlamayin yada kirildigi zaman uzulmeyin bastan hazirlikli olun bu sekilde zorlanan bir kamis illaki bir yerde pes ederBuradaki mesele kamışın atış esnasında kırılması değil arkadaşlar, dediğiniz gibi ip dolanmadıktan yada siz ipi geç bırakıp kamışa ani yük bindirmedikten sonra kamış kolay kolay kırılmaz. Ama yapılış amacından daha fazla esneyeceği için zamanla özelliğini yitirmeye başlayacak, karbon yapısı bozulacaktır. Hatta buna bağlı olarak kendi limitleri dahilindeki bir ağırlıkla atış yaparken kırılma ihtimali ortaya çıkabilir uzun vadede.